Hirdetés
Archivum

Villámértékelések a döntõ harmadik meccse után:

:

Hirdetés

A Sopron Basket 2019-ben a bajnok Magyarországon! A döntõ harmadik mérkõzésén 67-53-ra legyõzte a soproni együttes az Aluinvent DVTK-t és ezzel 3-0-val lezárta a párharcot, veretlenül ért fel a csúcsra. A találkozó után a fõszereplõk röviden értékeltek az M4 Sporton.

Fegyverneky Zsófia a Sopron Basket csapatkapitánya a veretlen szezon jelentõségérõl beszélt: “Azt hiszem ez egy óriási dolog, hogy ebben a nagyon erõs Magyar Bajnokságban veretlenül tudtunk végezni az egész szezon alatt. Ez nem csak a csapatunk erejét mutatja, hanem azt is, hogy minden meccsre mennyire fókuszáltunk. Aki benne volt ebben, az tudja, hogy ebben a mostani bajnokságban tényleg minden meccsre oda kellett figyelni fõleg idegenben. Nem lehetett egy pillanatra sem lazítani. Óriási dolog, hogy ezt egész szezonon keresztül tudtuk tartani.” – mondta Fegyverneky Zsófia, aki tél óta talpsérüléssel sérüléssel bajlódott.

“Sajnos december óta nem voltam 100%-os. Igazából a legnagyobb gond az volt, hogy edzeni szinte nem is tudtam egyáltalán. Összességében nagyon örülök neki, hogy ennek a csapatnak a részese lehetek és egy ilyen szezont tudhatunk magunk mögött. Az, hogy kupát nyertünk, veretlenül megnyertük a bajnokságot és Euroliga Final4-ba jutottunk. Ez fantasztikus, nagyon örülök, hogy ezt elértük.” – jelentette ki a csapatkapitány.

Roberto Iniguez a Sopron Basket vezetõedzõje szintén külön kitért a veretlen szezonra. “Idõre van szükségem az értékeléshez. Ennél jobban nem lehet játszani. Nagyon nehéz minden meccset megnyerni. Olyan játékosokra van szükség, akik képesek mindent feláldozni és nap, mint nap követik az edzõjüket. Nehéz egy ilyen eredménysort elérni, kupagyõzelem, hibátlan bajnokság. Kell két-három nap, amíg felfogjuk, hogy mit vittünk véghez.” – mondta a kiváló szakember, majd így folytatta:

“A kémiát tekintve, ahogy nap, mint nap dolgoztak, ez a legjobb csapat, amivel dolgoztam. Ahogy figyeltek rám, ahogy hittek mindenben. Az orosz, a török, a francia, a spanyol, az olasz ligát nézve senki sem tud veretlenül nyerni. Egy-két veresége mindenkinek van. Nagyon nehéz egy szezonban minden meccset megnyerni. Maximálisan elkötelezett játékosokra van szükség. Tudom, hogy nélkülem is képesek lettek volna erre. Én viszont ezt edzõként nem érhettem volna el nélkülük, ahhoz ilyen játékosokra volt szükség.” – fogalmazott Roberto Iniguez, akinek sajnos a szavai a televíziós közvetítésben nem pontosan kerültek tolmácsolásra.

A jövõjével kapcsolatban diplomatikusan nyilatkozott a szakvezetõ. “Ez nem az a nap, amikor a jövõrõl kell beszélni. Szeretném kiélvezni ezt a napot. Elõször is Európa legjobb ügyvezetõjével, Török Zoltánnal szeretnék beszélni. Miután beszéltem Zolival, utána mindenkinek elmondom a döntésemet.” – zárta nyilatkozatát Roberto Iniguez.

Cziczás László, az Aluinvent DVTK vezetõedzõje elégedetten értékelte a szezont: “Legelõször is, mielõtt bármit szakmáznánk, ezt az ezüstérmet szeretném a feleségemnek, a kislányomnak ajánlani. Nélkülük nem tudtam volna elérni ezt a sikert. Megérdemelten nyertük meg az ezüstérmet. Fantasztikus szezont futottunk. Nagyon boldogok vagyunk. Most kezdõdik egy nagy ünneplés. Semmilyen hiányérzetem nem maradt. Úgy gondolom, hogy ebbõl a szezonból kihoztuk a maximumot. Mi játszottuk a legjobb mérkõzéseket a Sopronnal. Szemszerû eredményben csak egy csapat van, amelyik meg tudta jobban szorítani a Sopront. Az a Vasas volt. Gratulálunk nekik is, magunknak is és természetesen a Sopronnak is!” – fogalmazott Cziczás László.

Hirdetés