Hirdetés
Archivum

Villámértékelések a döntõ második meccs után:

:

Hirdetés

Hétfõn este került sor a 2019-es bajnoki finálé második mérkõzésére, melyen a Sopron Basket 62-45-ös gyõzelmet aratott az Aluinvent DVTK otthonában. Nézzük, hogy a találkozó után a fõszereplõk miként értékeltek az M4 Sport kamerái elõtt.

A mérkõzést a Sopron Basket 10-4-es sorozattal kezdte és ez meghatározta az elsõ félidõt. „Nem voltunk megilletõdve egyáltalán. Annyit tudtunk játszani, amennyit megengedett nekünk a Sopron.” – kezdte értékelését Cziczás László az Aluinvent DVTK vezetõedzõje. „Sokszor elmondtam, hogy az a minõségbeli különbség, ami van a légiósok között, az nagyon nagy. Számomra nagy dolog, hogy azok a soproni légiósok, akik a bajnokságban 20-21 percet töltöttek a pályán, most 35 perceket játszottak ellenünk. Büszke vagyok a játékosaimra, harcoltak végig, de ennyivel jobb csapat a Sopron.” – fogalmazott a DVTK szakvezetõje, akit a harmadik negyed felzárkózásáról is kérdeztek:

„Akár még közelebb is kerülhettünk volna. Ha jól emlékeszem 3 pontos különbségnél volt Shatori Walker-Kimbrough kihagyott ajtó-ablak ziccere. Ki tudja, hogy mi lett volna, ha egálra megközelítjük a Sopront. Utána a világsztárjaik megrázták magukat és közé tudták tenni a 10 pontos differenciát.”

Roberto Iniguez, a Sopron Basket vezetõedzõje elsõsorban azt hangsúlyozta, hogy csapatának egy pillanatig nem eshet vissza a koncentrációja. „Azt gondolom, hogy jól játszottunk, kontrolláltuk a játékot 13-15 percen át. Aztán nem koncentráltunk eléggé, felpuhultunk. A legnagyobb tanulsága a napnak, hogy a játékunkat nem szabad feladni 40 percen keresztül. Tisztában vagyunk azzal, hogy az ellenfelünkben megvan a tehetség és soha nem adják fel. Tenni kell tovább a dolgunkat.” – mondta a spanyol szakember.

A Sopron Basket játékosai közül Quarelt Casas és Candice Dupree is a televízió rendelkezésére állt. „A félidõ után kicsit lassan kezdtünk. Nem találtuk a ritmust, de a legfontosabb, hogy tudtunk változtatni. Hittünk magunkban és vissza tudtuk állítani a különbséget.” – mondta Casas, akit az Euroliga Final4 és a döntõ közötti különbségrõl is kérdeztek.

„Az Euroliga Final4-on talán egy kicsi nyomást éreztünk. Az elõdöntõben a Jekatyerinburggal találkoztunk és nagyon akaratunk bizonyítani. Amikor megpróbálsz kiemelkedõ teljesítményt nyújtani, az néha visszaüthet. A döntõben tudtuk, hogy nagyon kemény mérkõzések várnak ránk és fel kell javulnunk védekezésben, abból lehet utána eredményes támadásokat vezetni.”

Candice Dupree is annak a jelentõségét hangsúlyozta, hogy a DVTK harmadik negyedbeli felzárkózására tudtak reagálni. „Sokkal agresszívabban kezdett a DVTK a harmadik negyedben, de ez nem lepett meg minket. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerû dolgunk. Jöttek fel, de a védekezésünket sikerült összeszedni és megtartottuk az elõnyünket. Próbáltuk csinálni a dolgunkat, nem álltunk meg és ez kifizetõdött. Nagyon izgatatott vagyok. Nagyon jó csapatunk van, jó szezont futunk és szeretnénk csütörtökön a harmadik mérkõzésen ezt megkoronázni.”

Hirdetés