Hirdetés
Magyarország

Villámértékelések a DVTK – ZTE rangadóról:

:

Hirdetés

Óriási küzdelemben az Aluinvent DVTK 87-82-re legyőzte a ZTE NKK gárdáját a szombati játéknap rangadóján. Nyilatkozatcsokor a kosarsport.hu segítségével.

Aluinvent DVTK – ZTE NKK 87-82 (11-22, 30-25, 30-12, 16-23)

Beszámoló, statisztika ITT

Cziczás László (vezetőedző, Aluinvent DVTK): Egy támadó szellemű Zalaegerszeggel találkoztunk ma, a hárompontoson kívülről és a gyűrű alatt is életveszélyesek voltak ma. Mint volt sportoló, tudom, hogy egy nagyszerű győzelem után fejben úgy gondolhattuk, könnyebben megverjük a ZTE-t. Több jó egyéni teljesítmény közül kiemelkedett Shatori Walker-Kimbrough játéka, aki nemcsak támadásban, hanem védekezésben is rendkívül hatékony volt ma. Rajta kívül is mindenkit dicséret illet. Talán Katona Szidóniát kell emelném még ki, aki a harmadik negyedben nagyszeren védekezett és ezzel is a magunk javára tudtuk billenteni a mérleget. Nagyon boldogok vagyunk a győzelem miatt. A szurkolótáborunk hatodik emberként állt mellettünk, a kritikus helyzetben nagyon kellett a támogatásuk. Köszönjük nekik, hogy ennyien kilátogattak a mérkőzésre.

Horváth Zsófia (vezetőedző, ZTE NKK): Úgy gondolom, hogy jó mérkőzést játszottunk, ami biztató a jövőre nézve. Ettől függetlenül továbbra is meg kellene próbálni nyolcvan pont alatt tartani az ellenfeleinket. Ha a védekezésünkre jobban koncentrálnánk, eredményesebbek lehetnénk. A második negyedben kapott harminc pont szürreális. Nem lenne szabad belemennünk a rohanásba, ebből kell tanulni. Gratulálok a Diósgyőrnek, gyengébb kezdésük után nagyon szépen felálltak. Az első félidőben részben sikerült a kulcsembereiket takarékon tartani. Walker-Kimbrough azonban extra játékos, de ellene is jobban kellett volna védekezni.

Shatori Walker-Kimbrough (Aluinvent DVTK): Le a kalappal a ZTE előtt, jó meccset játszottunk. Lassan kezdtük a mérkőzést voltak hibáink, de a harmadik negyedben összekaptuk magunkat, jól funkcionáltunk csapatként támadásban és védekezésben is.

Nagy Dóra (ZTE NKK): Gratulálok a Diósgyőrnek. Azt gondolom jó meccset játszottunk, sok jó momentumunk volt. Sajnos a második félidő elején volt egy mélypont a játékunkban, amiből valamelyest felkapaszkodtunk, de a végére már nem maradt erőnk.

Fotó: kosarsport.hu

Hirdetés