Hirdetés
Magyarország

Villámértékelések a Magyar Kupa döntője után:

:

Hirdetés

A 2021-es Killik László Női K&H Magyar Kupa döntőjében a Sopron Basket 79-56-ra legyőzte az Aluinvent DVTK együttesét és ezzel sorozatban harmadszor, fennállása során 10. alkalommal hódította el a trófeát.

A lefújást követően a találkozót közvetítő M4 Sport szólaltatta meg a két vezetőedzőt. “Nagyon boldogok vagyunk! Büszke vagyok a lányokra! Jól dolgoztak, jó munkát végeztek.” – kezdte értékelését Gáspár Dávid, a Sopron Basket vezetőedzője. “Büszke vagyok, hogy részesen lehetek ennek a sikernek. Talán az tetszett a legjobban, hogy nagyon jól kezdett a DVTK, jó ritmusban, jó dobószázalékkal indult a mérkőzés és ennek ellenére képesek voltunk váltani, felépíteni egy olyan előnyt, amit az egész mérkőzés során meg tudtunk tartani. Tetszett az az energia, amivel játszottunk. Most belemehetnék abba, hogy miért így kezdtük a mérkőzést vagy a harmadik negyedben miért nem voltunk fókuszáltabbak, de ennek most nincs itt az ideje. Örülök a győzelemnek!” – összegzett a soproniak szakvezetője.

“Voltak koncentrációban hibáink, de az akarattal nem volt probléma. Kiadtunk mindent magunkból. Ez egyelőre ennyire elég, de azon fogunk dolgozni, hogy az ilyen profi csapatok ellen is minél tovább harcban tudjunk lenni.” – mondta az M4 Sportnak Földi Attila, az Aluinvent DVTK vezetőedzője. “Ez az ezüst nekünk nagyon szépen csillog. Nem hiszem, hogy sokan ránk fogadtak volna, hogy ebben a döntőben itt leszünk. Itt voltunk, megharcoltunk érte. Nagyon büszke vagyok a lányokra! Sokat tanultunk, a torna szerintem legszínvonalasabb mérkőzését is mi játszottuk a negyeddöntőben. Egy nagyon jó mérkőzésen győztünk le egy nagyon erős csapatot. Egy gyengébb színvonalú mérkőzést is játszottunk utána az elődöntőben, ami görcsös és feszült volt. Abból is tudunk tanulni. A végén pedig itt van ez a tapasztalat, amikor sztárok ellen kell játszani és meg kell tapasztalni a dolgokat. Minden mérkőzés egy külön élmény volt. Az, hogy érem is lett belőle, a slusszpoén.” – zárta rövid értékelését a DVTK vezetőedzője.

Fotó: Girgász Péter

 

Hirdetés