Hirdetés
Magyarország

Villámértékelések a PEAC-Pécs bemutatkozása után:

:

Hirdetés

Pénteken este lejátszotta első felkészülési mérkőzését a PEAC-Pécs. Végig vezetve 85-44-re győzték le a pécsiek a BKG PRÍMA Akadémia együttesét. A klub Facebook oldalán Csirke Ferenc vezetőedző és a bemutatkozó fiatalok közül Ilina Selcova értékelt.

Annyira nem is fontos az eredmény. A játékosoknak is elmondtam a mérkőzés előtt, hogy próbáljunk meg koncentrálni azokra a dolgokra, amit gyakoroltunk eddig. Ez még nem olyan sok, Tijana a héten érkezett és az elmúlt két nap azzal telt, hogy a meglévő kis támadó-repertoárunkat neki megmutassuk. Nagyon kellemetlen volt, hogy az ellenfél 30 percig zónázott. Megmondom őszintén, egy percig nem gyakoroltunk zóna ellen. Jó volt ez a mérkőzés arra is, hogy a játékosok megmutassák: a mérkőzés közben kapott instrukciókat hogyan tudják feldolgozni és improvizálni, hiszen nagyon sokat kellett emiatt. Úgy érzem, hogy ez egy nagyon jó alap és lehet építeni a mai játékra. Azt kértem tőlük, hogy sokat fussunk, védekezésben legyünk koncentráltak. Próbáljunk meg minél több gyorsindítást. Azon vagyunk emellett, hogy próbáljuk elkerülni a vírus mizériát. Jó lenne, ha a sportot elkerülné. Nagyon nehéz lesz majd szakmaiságról beszélni, ha folyamatosan a csapatoknak le kell állni. Ez az egyik legfontosabb, hogy meg tudjuk tartani.

– fogalmazott Csirke Ferenc, akit a csapat kémiájáról is kérdeztek. Mint ismert, idén nagy hangsúlyt fektet a PEAC a pécsiségre.

“Amikor aláírtak a játékosok, akkor tudtuk, hogy ez lesz. A magyar magból mindenki vagy pécsi nevelés vagy pécsi játékos. Két idegenlégiósunk van mellettük. Azt tudom mondani, hogy ez egy szerethető csapat. Mindig azt mondjuk, hogy kell egy szerethető csapat, de nyerni is kell. Azon leszünk, hogy minél több mérkőzést meg tudjunk nyerni. Azt látom, hogy jó a lányok között a kapcsolat, jó társaság lesz emberileg. Dolgozunk tovább, csiszoljuk tovább a játékainkat.” – tette hozzá a szakember.

A klub Facebook oldala a debütáló fiatalok közül Ilina Selcovát szólította meg. “Jó volt! Ez volt az első meccsem a felnőtt csapatban és ettől jól érzem magam. Ráadásul győztünk is. Az elején kicsit ideges voltam, de aztán átment rajtam. Fiatalok vagyunk, gyakorlatilag ezzel a csapattal játszottam együtt a tartalékok között tavaly.” – értékelt Selcova.

VIDEÓ:

Kép forrása: PEAC-Pécs Facebook

 

Hirdetés