Hirdetés
Magyarország

Villámértékelések a pénteki bajnoki találkozók után:

:

Hirdetés

Pénteken két mérkőzést rendeztek a hazai élvonalban. Az UNI Győr – MÉLY-ÚT pontgazdag találkozón, a vártnál szorosabb csatában verte a Vasas Akadémiát. Az Aluinvent DVTK az újonc TFSE-MTK otthonában aratott 17 pontos sikert.

Fotó: kosarsport.hu

TFSE-MTK – Aluinvent DVTK 66-83 (19-22, 6-24, 23-11, 18-26)

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Nagyon örülünk hogy a DVTK-val tudtuk játszani az első mérkőzésünket. Tudjuk hogy bajnokesélyes csapat, úgyhogy nagyon megtisztelő volt ellenük játszani. Próbáltunk mindent beleadni, de ahogy többször is elmondtam egyáltalán nem vagyunk még kész és leszünk ennél sokkal jobbak is.

Cziczás László (vezetőedző, Aluinvent DVTK): Nagyon jó kis bajnoki rajt volt úgy gondolom, nagyon lelkes és nagyon hajtós újonc csapattal találkoztunk. Gratulálunk nekik, nagyon szépen helyt álltak, úgy gondolom nagyon sok győztes mérkőzésük lesz a szezonban, amihez sok sikert kívánok nekik.

Süle Krisztina (TFSE-MTK): Nagyon sokat dolgoztunk, augusztus elején elkezdtük már a munkát. Én még ennyit nem dolgoztam mióta A csoportos játékos vagyok, szóval nagyon komolyan vettük és rengeteg munka van a hátunk mögött, ami azt hiszem most meglátszott. Nagyon bizakodó vagyok az évadra, ez egy szuper szezonnyitó volt.

Szücs Réka (Aluinvent DVTK): Túl sok időnk nem volt felkészülni, csütörtökön volt egy edzésünk úgyhogy délelőtt tudtunk csak pihenni. De úgy gondolom azt, hogy nem tudtunk felpörögni erre a mérkőzésre erre nem lehet fogni. Voltak jó negyedeink, volt amikor annyira nem jött össze a játék, de úgy gondolom hogy jó főpróba volt ez a szerdai mérkőzés előtt.

(Forrás: kosarsport.hu)

UNI Győr – MÉLY-ÚT  – Vasas Akadémia 105-97 (34-27, 26-21, 26-27, 19-22)

Milos Pavlovic (vezetőedző, UNI Győr – MÉLY-ÚT): Nem volt meglepetés a szoros mérkőzés. Tudtuk, hogy a Vasas sokat erősödött. A tervezett taktikából szinte semmi nem valósult meg, nagyon gyengén védekeztünk. A magyar bajnokságban negyedenként nem kaphatnánk tizenöt pontnál többet, ez az én filozófiám. Igyekszünk kijavítani a hibákat a folytatásra. Elnézést kérünk a szurkolóinktól.

Földi Attila (vezetőedző, Vasas Akadémia): A jobb csapatok számára is nehezebb az első mérkőzés, így benne volt, hogy szorosabb lesz. Sok mindenen javítanunk kell, hogy ütőképesek tudjunk lenni. Sajnálom, hogy pont az ilyen találkozókon, amik nyerhetőek lennének nem tudunk kiállni teljes csapattal.

Török Ágnes (UNI Győr – MÉLY-ÚT): Én is vállalom a felelősséget a csapat nevében, egyedül a győzelemnek örülhetünk a mai mérkőzés után. A taktikai utasítások betartásánál fegyelmezetlenek voltunk. Soha többet nem játszhatunk ilyen mérkőzést.

Tóth Orsolya (Vasas Akadémia): Nagyon szoros, jó mérkőzést játszottunk a győriekkel, sajnálom, hogy nem sikerült megnyernünk ezt a kiélezett mérkőzést. Támadásban jól játszottunk, de a védekezésben sokat kell fejlődnünk. Dolgozunk tovább a jobb szereplésért.

(Forrás: gyorikosar.hu)

Hirdetés