Hirdetés
Magyarország

Villámértékelések a Sopron magabiztos sikere után:

:

Hirdetés

Az Euroliga negyeddöntő párharc első mérkőzésén a Sopron Basket 94-66-ra legyőzte a francia LDLC ASVEL Feminin gárdáját és ezzel óriási lépést tett a Final Four felé. Az oda-visszavágós párharc pénteken magabiztos soproni előnyről folytatódik. Az M4 Sport Fegyverneky Zsófia csapatkapitányt és Gáspár Dávid vezetőedzőt szólaltatta meg az összecsapást követően.

“Ez az első mérkőzés volt és csak annyit jelent, hogy van egy előnyük. A következő 40 percet innen tudjuk elkezdeni és ez fejben egy nagy pozitívum. Semmiképpen sem szabad megnyugodnunk. Ebben a Lyonban nagyon jó játékosok vannak, akik egyedül is képesek 20-30 pontot dobni. Egyelőre úgy vesszük, hogy csak az első félidőnek van vége a párharcban.” – mondta Fegyverneky Zsófia, aki 27 és fél perc alatt 5 ponttal, 6 gólpasszal és 3 lepattanóval segítette csapatát.

Fotó: Tóth Zsombor/ Sopron Basket

A soproniak csapatkapitányát a szorosabb első negyedről is kérdezték. “Az első pár percben nem jól választottuk ki a támadásaink befejezését, kicsit talán kapkodtunk. Amikor rendeztük a sorokat és védekezésben azt csináltuk, amit megbeszéltünk, utána kezdtük el felépíteni ezt az előnyt. Onnantól kézben tartottuk az egész mérkőzést.” – tette hozzá Fegyverneky Zsófia, aki a regeneráció fontosságát hangsúlyozta.

“Van egy napunk regenerálódni, pihenni, megnézni a hibákat és azt, hogy esetleg mit tudunk még javítani és mi az, amit szeretnénk így folytatni, mert jó volt. Utána következik a visszalévő 40 perc ebből az összecsapásból. Sok idő nincsen, a regeneráció a legfontosabb.” – összegzett.

Gáspár Dávid, vezetőedző így foglalta össze benyomásait a találkozóval kapcsolatban,

Végig tartottuk azt, amit elterveztünk, mind védekezésben, mind támadásban. Azt gondolom, hogy jól reagáltunk. Különösen támadásban volt sok olyan szép megoldás, olyan olvasása a játéknak, ami korábban az Euroliga meccseinket nem jellemezte. Próbáltunk ki más felállásokat is és azok is nagyon szépen működtek. Ezek tetszettek. Egy biztos, hogy most kell nagyon hideg fejjel gondolkozni. Még egy mérkőzés hátravan és eredetileg is mindig nyolc negyedben gondolkoztunk. Most megvan az első félidő.

A soproniak vezetőedzőjét az első időkérésről is kérdezték, mely után átvette az irányítást a magyar csapat. “Nem viteleztük ki olyan módon a támadásainkat, amit elvárunk. A legfőbb célját nem érte el a támadásunk, sok volt a korai bontás. Kicsit kapkodósak voltak a befejezések és nyilván ezek teremtettek gyorsindításos helyzetet az ellenfélnek. Védőlepattanókat veszítettünk és a rotációnk is belassult a segítő oldalon. Ezekről szólt az az időkérés.” – idézte fel Gáspár Dávid az akkor elhangzott gondolatokat.

Hirdetés