Hirdetés
Magyarország

Villámértékelések a Sopron – Szekszárd Magyar Kupa elődöntő után:

:

Hirdetés

A 2021-es Killik László Női K&H Magyar Kupa második elődöntőjében a Sopron Basket 77-56-ra legyőzte az Atomerőmű KSC Szekszárdot. Nézzük, hogy a főszereplők miként értékeltek a sajtótájékoztatón.

Atomerőmű KSC Szekszárd – Sopron Basket 56-77 (20-33, 13-11, 9-17, 14-16)

Zseljko Djokics (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Gratulálok a Sopronnak! Szomorú vagyok, hogy nem tudtuk felvenni a harcot a Sopron brusztolós védekezésével szemben. Remek edzői munkát végeznek. A statisztikából szeretném kiemelni, hogy nekünk 10 gólpasszunk volt, a Sopronnak 23. Ez is mutatja, hogy csapatként mennyire jól játszottak. A harmadik negyedig úgy éreztem, hogy tudunk partiban lenni. Akkor azonban nagyon puhán védekeztünk, még a bónuszt sem értük el, 3-4 faulttal fejeztük be. Egy rangadón ez nekem kevés. Sokkal jobban kell játszanunk, ha komoly csapat akarunk lenni.

Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd): Gratulálok a Sopronnak! Nagyon felkészültünk erre a mérkőzésre. Pár héttel ezelőtt játszottunk bajnoki mérkőzést a Sopronnál és próbáltunk az ott elkövetett hibákból tanulni. Az első negyedben rengeteg  pontot kaptunk. Ezt követően úgy éreztem, hogy vissza tudunk jönni. A harmadik negyedben sokkal fizikálisabban játszott a Sopron lepattanózásban, gyorsindításban úgymond átmentek rajtunk. Jól védekeztek, volt egymás után öt támadásunk, ahol lejárt az időnk. Csalódott vagyok, mert úgy jöttünk erre a meccsre, hogy bíztunk a győzelemben. Ebből tanulnunk kell. Vasárnap fontos, hogy meglegyen a harmadik hely. Azért fogunk küzdeni.

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Kicsit még a mérkőzés hatása alatt vagyok. Kemény volt. Ez a két csapat mindig nagyon jó versenyszellemű meccseket játszik. Az összes játékos és edző, aki mindkét csapat keretében van és a munkát segíti, érthetően felfokozott a hangulatban van ilyenkor. Az egész mérkőzés során kemény harc ment. A lepattanócsatát végül megnyertük, egész héten erre összpontosítottunk, de az első negyed nem tetszett ilyen szempontból. Ott elég sok támadólepattanót szedett a Szekszárd és második esélyből sikerült pontot szerezniük. Minden apróságra figyelünk, mert így tudunk előre lépni. Gratulálok a csapatnak, a játékosoknak, mert utazás után egy ilyen kemény meccset végig kontroll alatt tartottunk. Örülünk a döntőbe jutásnak! Szeretném megköszöni ellenfelünknek a gratulációt, szerintem még nagy csatákat fogunk idén játszani. Sok sikert kívánok nekik a folytatáshoz! Készülünk a vasárnapi döntőre, ahol mindent meg fogunk tenni.

Jelena Brooks (Sopron Basket): Köszönöm a Szekszárdnak ezt a kemény meccset! Erre számítottunk és örülök, hogy ilyen meccset játszottunk, mert ez sokat segített nekünk a következő feladatokra való felkészülésben. Csapatként küzdöttünk. Különösen a második félidőben úgy játszottuk, ahogy terveztük. Nem nézem az egyéni statisztikákat, mert számunkra nem az a lényeges. Azt figyelem, hogy 60 pont alatt tartottuk az ellenfelünket. Az elmúlt két évben, mióta Gáspár Dáviddal dolgozunk, ha egy csapatot 60 pont alatt tartottunk, akkor soha nem veszítettünk. Vasárnap és a szezon hátralévő részében is erre fogunk fókuszálni.

A sajtótájékoztató teljes felvétele megtekinthető az alábbiakban:

Fotó. Girgász Péter

Hirdetés