Hirdetés
Magyarország

Villámértékelések a TFSE-MTK – KSC Szekszárd felkészülési találkozót követően:

:

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hirdetés

Pénteken egy mérkőzést rendeztek a hazai előszezonban, mely során a TFSE-MTK az új otthonában, a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban 77-64-re legyőzte a KSC Szekszárdot. Nézzük, hogy a főszereplők miként értékeltek az összecsapást követően.

“Köszönjük a Szekszárdnak, hogy elutaztak erre a találkozóra és tudtunk játszani. Mindkét csapatnak hasznos volt, hogy a bajnoki rajt előtt kijöjjenek a hibák. Egy felkészülési mérkőzésből soha nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de biztató jeleket mutattunk. A védekezésünk olykor-olykor már egészen megfelelően működött, támadásban pedig önzetlenek voltak a játékosok és járt a labda. Ezeket igyekszünk megtartani. Természetesen voltak olyan elemekben hibák, amiket ugyan gyakorlunk, de látjuk, hogy még a játékba nem sikerült beépíteni. A következő egy hét során azon leszünk, hogy ezeket ki tudjuk javítani és jól kezdjük a szezont.” – értékelt Hegedűs Péter, a TFSE-MTK vezetőedzője.

A szekszárdiak Mányoky Réka, Miklós Melinda és Theodoreán Alexandra nélkül léptek pályára. A harmadik negyedben Nikola Dudasova is bokasérülést szenvedett. Ettől függetlenül a KSC is hasznos találkozón van túl.

“Sok dolgot tudtunk gyakorolni, szükség is volt erre.” – hangsúlyozta lapunknak a lefújást követően Zseljko Djokics, a KSC Szekszárd vezetőedzője. “Olyan alapdolgokat gyakoroltunk, melyek fontosak a szezon alatt. Sokszor beszéltünk már arról idén, hogy új csapat épül sok szép jövő előtt álló játékossal, de nagyon fontos, hogy minden meccsre maximális koncentrációval álljunk ki. Nem szabad ott maradni a Sió Kupa varázsában, hanem minden mérkőzésen harcolni kell. Ez egy felkészülési találkozó, nem szabad túlzottan sok negatívumot kiemelni ebből, de megmutatja hogy állunk.”

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Dúl Panka lett, aki 24 perc alatt 20 pontot, 4 lepattanót és 3 gólpasszt jegyzett a TFSE-MTK együttesében. Az első félidőben egymaga 16 pontot ért el, közte három triplát, amivel először nyílt ki az olló a két gárda között.

“Jó mérkőzést játszottunk! Nagyon kemény hetek vannak mögöttünk. A felkészülési időszak végéhez közeledve már alig várja az ember, hogy a tétmeccseket vívjon. Most jó volt egy olyan csapattal játszani, akikkel majd a szezon folyamán is találkozni fogunk. Jó megkoronázása volt az előszezonnak ez a győzelem, így kell tovább folytatni, egy jó építőkő lehet a továbbiakban.” – mondta a TFSE-MTK játékosa, majd hozzátette:

“Mérkőzésről mérkőzésre fejlődtünk a felkészülési időszakban. A csapatunk nagy erőssége, nem csak ma, hanem általánosságban is, hogy folyamatosan biztatjuk egymást, jó hangulatúak az edzések, a meccsek. Küzdünk, hajtunk a végsőkig – e nélkül az egész nem érne semmit. A védekezésünkön ugyan még mindig van mit csiszolni, de egyértelműen mondhatom, hogy most adott egy jó lendületet a támadásainknak. Az előző mérkőzéshez képest szerettük volna csökkenteni az eladott labdák számát és minél több indításos kosárra törekedtünk. Abból kell építkezni, hogy egyetlen nagyobb nevű ellenféltől sem szabad megijedni, mert erre vagyunk képesek.” – összegzett Dúl Panka.

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hirdetés