Hirdetés
Magyarország

Villámértékelések a DVTK – PEAC Magyar Kupa elődöntő után:

:

Hirdetés

A 2021-es Killik László Női K&H Magyar Kupa első elődöntőjében az Aluinvent DVTK 50-45-re legyőzte a PEAC-Pécs együttesét. Nézzük, hogy a főszereplők miként értékeltek a sajtótájékoztatón.

PEAC-Pécs – Aluinvent DVTK 45-50 (13-15, 5-10, 13-13, 14-12)

Csirke Ferenc (vezetőedző, PEAC-Pécs): Megmondom őszintén, hogy büszke vagyok a csapatomra. Nem csuklottunk össze, amikor a Diósgyőr elment 10-12 ponttal és vissza tudtuk jönni. A második legkevesebb pontot kapjuk a bajnokságban. Ma is bebizonyítottuk, hogy a védekezéssel nincsen gond. A támadásban annál inkább. Ezek a dolgok abból is adódnak, hogy náluk az összes játékos eddig a szezonig epizódjátékos volt és ez igaz a külföldiekre is. Nem volt az, hogy nekik kell megnyerni az adott mérkőzést, megoldani az adott szituációt. Ez a legnagyobb problémánk, de ez nem probléma igazából. Egy folyamat elején járunk és jó irányba haladunk. A védekezést megértették a lányok és odateszik magukat. Szépen fokozatosan talán eljutunk odáig, hogy minden játékos előre lép egyénileg és akkor meg fognak jönni azok a dobások, amiket éles szituációban kell értékesíteni. Büszke vagyok a csapatomra, hogy itt vagyunk két Európa Kupás és egy Euroligás csapat mellett. Azt mondtam a játékosoknak, hogy emeljék fel a fejüket. Szeretnénk megnyerni a bronzérmet, ugyanígy neki fogunk esni a vasárnapi ellenfelünknek és ugyanezt kívánom a Diósgyőrnek. Essen neki a vasárnapi ellenfelének és ha tudja, nyerje meg a kupát.

Paula Strautmane (PEAC-Pécs): Szerintem jól védekeztünk. Pontszegény mérkőzés volt, ami miatt minden találat még értékesebb lett. Támadásban javulnunk kell. Nem feltétlenül taktikailag, de jobban kell akarnunk a dobásokat. Amikor ezt megtesszük, akkor minden megy a maga ritmusában, de amikor csak arra várunk, hogy mikor lesz meg az ideális lehetőség, akkor nem működik. Meg kell próbálnunk változtatni ezen és megszerezni a bronzérmet vasárnap.

Földi Attila (vezetőedző, Aluinvent DVTK): Gratulálok a Pécsnek is! Ha fordítva lenne az eredmény, az sem lenne érdemtelen. Nagyon görcsöltünk az egész mérkőzésen, szenvedős volt a játékunk. Mi egy jó támadó csapat vagyunk. Tudtuk, hogy a Pécs egy jól védekező csapat, de ennél az 50 dobott pontnál többre számítottam. Görcsben volt a csapat, amiből nem tudtunk kilábalni, belementünk egy kiélezett végjátékba. A Pécshez hasonlóan nekünk is sok olyan játékosunk van, akik régóta jelen vannak a bajnokságokban, de nem kulcsszereplők. Nekünk annyi az előnyünk, hogy van egy nagyon jó csapatkapitányunk, egy Keyonánk és Chanel, akit ugyan egész évben keresünk, de a rutinja hozzá tud annyit tenni, hogy kulcspillanatban képes fontos kosarat dobni, amivel megpecsételi a mérkőzés sorsát. Nagyon boldogok vagyunk, de nagyon fáradtak is. Mindent meg fogunk tenni a döntőben, hogy egy szoros mérkőzést játszunk.

Medgyessy Dóra (Aluinvent DVTK): Tudtuk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Most mi számítottunk egy kicsit esélyesebbnek, a Pécs teher nélkül érkezett. Ez rá is nyomta a bélyegét a játékunkra, akadozott a gépezet. Nagyon jól védekezett a Pécs, kontrollálta a belső játékunkat. Szörnyű dobószázalékot mutattunk. Az a lényeg, hogy döntőt játszunk. Nagyon boldog vagyok! Ha valaki az év elején azt mondja nekem, hogy ezzel a fiatal csapattal Magyar Kupa döntőt játszunk, azonnal aláírtam volna. Most itt vagyunk, ki kell élvezni minden percét. Azt mondtam a lányoknak az öltözőben, hogy használjuk ki ezt, ki tudja mikor lesz még egy ilyen esély, akárki akárhol is játszon. Büszke vagyok, hogy megcsináltuk. Úgy érzem, hogy vasárnap mi játszhatunk teher nélkül.

A sajtótájékoztató teljes felvétele megtekinthető az alábbiakban:

Fotó: Girgász Péter

Hirdetés