Hirdetés
Magyarország

Villámrajtot vett a Magyar Kupán a címvédő Sopron Basket

TFSE-MTK - Sopron Basket 35-80 (5-27, 4-22, 8-17, 17-14)

Killik László Női Magyar Kupa, negyeddöntő
Miskolc, DVTK Aréna
Tőzsér D., Lengyel Á., Sörlei A. (Zalai Á.)

TFSE-MTK: Theodoreán 6/6, Tóth 3, Jenkins, Németh 10, Dúl 1. Csere: Süle, Herman 13/9, Tapley 2, Szeitl, Pavel, Burján, Király.

Sopron Basket: Williams 10, Czukor 7, Határ 14, January 10/6, Brooks 5/3. Csere: Fegyverneky 5/3, Varga A. 10/6, Jovanovic 2, Sitku 5, Kókai, Dolson 12, Varga S.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

Hirdetés

A Killik László Női Magyar Kupa első negyeddöntőjében a címvédő Sopron Basket 80-35-re legyőzte a TFSE-MTK együttesét.

Igyekezett gyorsan magához ragadni a kezdeményezést a Sopron Basket. Briann January öt és Határ Bernadett hat pontjával három perc alatt 11-0-ra lépett el a címvédő. Magyar Bianka időt kért, de a soproniak továbbra is lendületben maradtak. Megszerezte első pontjait Jelena Brooks is. Nem telt el hat perc, amikor már 17-0 állt az eredményjelzőn. Ekkor pályára lépett a soproni kosárlabdázás történetének első olimpiai bajnok légiósa Stefanie Dolson. Mellette ott volt az edzésbaleset után Nevena Jovanovic és Fegyverneky Zsófia is speciális maszkban. Mind a ketten már az első etapban betaláltak. Fegyverneky Zsófia triplája után 22-0 állt az eredményjelzőn. Varga Alíz hármasa pedig nem sokkal később már 25-0-ra módosította az eredményt. Ekkor szerezte meg az első pontját a TFSE, Ja’Tavia Tapley villant meg. Az első negyed hajrájában Stefanie Dolson első magyarországi pontjait is feljegyezhettük. A TFSE Theodoreán Alexandra hármasával szépített, de 10 perc után így is 27-5-re ment a címvédő. A soproni együttes a 12 mezőnykísérletéből 9-et értékesített.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

A második szakasz elején Theodoreán Alexandra egy triplával igyekezett közelebb hozni a TF csapatát, összességében azonban ezt a negyedet is a címvédő uralta. Ekkor még nem tudhattuk, hogy ez volt egyetlen találata a fővárosi együttesnek ebben az etapban. Gabby Williams is megszerezte első pontjait ezen a délutánon (végül 10-ig jutott ebben a 10 percben), majd Briann January és Jelena Brooks növelte tovább a soproni előnyt. A félidő hajrájában egyre több indításos találata is lett a címvédőnek, így tovább nőtt differencia a felek között. A nagyszünetben 49-9-re vezetett a Sopron. Gabby Williams és Briann January már 10-10 pontnál tartott a címvédőnél. A harmadik negyed első találata Németh Alma nevéhez fűződött, de erre 8-0-val válaszolt a Sopron. Ezen futást követően Gáspár Dávid több rutinos kulcsjátékosát is lecserélte. A Soproni Darazsak Sportakadémia növendéke Kókai Patrícia is lehetőséget kapott.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

A harmadik negyed második felére némileg visszaesett a mérkőzés ritmusa, de így is 17-8-ra megnyerte ezt a játékrészt a Sopron. A záró szakaszt Stefanie Dolson találata vezette fel. Érezhetően igyekezett a soproni szakmai stáb játékba hozni a klasszis centert. A TF csapatából Németh Alma, Tóth Tímea és Harman Alíz pontjait jegyezhettük fel. Németh Alma és Herman Alíz elérte a 10 szerzett pontos lélektani határt. Soproni oldalon is a fiatalok kaptak lehetőséget. Az utolsó négy percben színmagyar ötösök küzdöttek. Sitku Zsuzsanna öt pontját is kiemelhetjük. Az utolsó két percbe érve 80-32-nél Gáspár Dávid kért időt, hogy eligazítsa a fiatalokat. A záró etapot 17-14-re megnyerte a TFSE, de természetesen a címvédő fölényes sikere nem forgott veszélyben. A Sopron Basket 80-35-ös győzelemmel jutott az elődöntőbe.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

Hirdetés