Hirdetés
Archivum

Visszajátszás: Dinamo Kurszk – Kayseri Kaskispor 75-52:

:

Hirdetés

4. negyed

Üvölt a hangszórókból a We are the champions! A kurszki játékosok a szurkolókkal pacsiznak. A döntõben a Kurszk együttesében Snow szerzett 30! pontot. A vendégeknél Sanders 27 pontja is kevés volt, hogy a megõrizzék 14 pontos elõnyüket.

Ozturk triplakísérlete lejött, a törökök még odaütöttek. Johnson értékesített két büntetõt. 75-50. Az utolsó támadásnak már nincs jelentõsége, Ozturk még betalál. A vége 75-52! A Dinamo Kurszk nyerte az Európa Kupát!

De Forge triplából válaszol (72-50). Majd Snow-nak azonnal odaütnek. 73-50, miután az egyiket kihagyta. 30 másodperc.

Újabb sikertelen török akció, majd Snow dobhatott két büntetõt Ozturk szabálytalansága után. Mindegyik pontos. 72-47.

De Forge szabálytalansága után Bimbaite értékesít két büntetõt, 70-47. Eldõlni látszik a trófea sorsa. 40 másodperc.

Hodgens válaszol 68-47. Az utolsó percbe érkeztünk.

Összesítésben 7 pont az oroszok elõnye és törökök nem találtak be, majd a lepattanó megszerzése után Sanders odaütött Petrakovának. A két büntetõ jó. 68-45

Johnson tette fel a támadó idõ utolsó másodpercében. Bimbaite szedte le a lepattanót és mindkét büntetõje jó. 66-45.

Johnson kezébõl kicsúszott a labda. Jelavic is hozzáért, így maradt a hazaiknál a támadás joga. 9 másodpercük lesz, de a Kurszk idõt kért. 1 perc 38 másodperc van a fináléból.

Kint vannak a pályán a csapatok az idõkérés után, 2 perc 16 másodperc. A Kurszk támadhat.

A törökök 5 pontos hátrányban vannak összesítésben, agresszívan támadták a gyûrût. Jelavic dobása azonban nem ért célt. Idõkérés.

Sanford szabálytalansága után Petrakova értékesít két büntetõt, majd Sanford dobott be szintén két büntetõt. 64-45. 2 perc 40 másodperc.

Vodopyanova dobása jött le a hazai oldalon, majd ezután Jelavic talált be a törököknél, de lépéshibát vétett elõtte, így a pont nem érvényes. 3 és fél perc a fináléból.

Ezt követõen a játékvezetõk egy alibi fújással (Petrakova támadó) a törököknek adták a labdát, de De Forge dobása lejött.

Az idõkérés alatt érthetetlenül technikait kapott a török kispad, így Snow dobhatott extra büntetõket is. (62-41). Majd erre Jelavic válaszol, 62-43.

A hibákról szólnak ezek a pillanatok. Vodopyanova adta el a labdát, majd Abromaite vétett támadó hibát. Ezt követõen Johson játszotta be rosszul a labdát Snow-nak. A törökök idõt kértek. Snow büntetõkkel folytatódik majd a mérkõzés.

De Forge vállalt egy triplát, de dobása lejött. Döntõ pillanatok ezek.

Sanford vétett támadóhibát, de Temeka Johnson dobása jött le. 6 és fél perc, 59-41.

Sanders fáradni látszik a törököknél, egy újabb gyenge dobást vállalt el. A gyûrût sem találta el. A másik oldalon Snow vétett támadó hibát.

Snow ma faulttal együtt is mindent bedob. Még a ráadás büntetõ is jó, 59-41.

Bimbaite triplája lejött. Sanders kezébe kerül a lepattanó, ismét támadhatott a Kayseri, hogy közelebb kerüljön. Sanders triplája azonban lejött. 56-41. 7 és fél perc.

Snow szórta el a labdát, visszahozhatta volna az elõnyét a Kurszk. Hodges dobása azonban lejött a gyûrûrõl.

Sanders megállíthatatlan 56-41.

Johnson nagyon gyenge triplakísérletével indul a negyed, de a lepattanót összeszedik a hazaiak. Anna Petrakova azonban támadó hibát vétett, így a közönség tiltakozása közepette jönnek a törökök.

Úgy indul másodperceken belül a negyedik negyed, hogy fordított a Kurszk és 3 pont az elõnyük az összesítésben.

3. negyed

Az utolsó percben nem esett pont. A Bimbaite adta el a labdát a hazaiknál, majd az utolsó másodpercekben Oztürk vállalt távolról, eredménytelenül. 56-39 a harmadik negyed végén.

Petrakova azonnal válaszol egy triplával. 56-39. A negyed utolsó percébe érkeztünk.

Sanders duplájával 53-39-nél “egyenlítenek” a törökök.

Oztürk hozza közelebb egy duplával a társait. 53-37.

Hodges mindent jóvá tett a triplájával (49-34), de nem sokáig örülhettek a törökök. Elõbb Vodopyanova válaszolt egy duplával (51-34), majd Hodges gyorsan akart pontot szerezni. Végigszaladt a pályán, de a dobása lejött. Basko azonnal betalált a másik oldalon. 53-34.

A zsúfolásig megtelt kurszki csarnokban fantasztikus a hangulat. a nézõk is érzik, hogy nagyon nagy esély elõtt áll a csapatuk.

Idõt kértek a törökök. Biztató volt a felzárkózásuk, de Basko triplájával megint lépéselõnyben van a hazai gárda.

Gunta Basko válaszol egy triplából. 49-31.

Snow hibázott dobást a hazaiaknál. A másik oldalon az amerikai szabálytalankodott. Sanders csak az egyiket dobta be. 46-31.

LaToya Sanders igyekszik meccsben tartani a csapatát. Egy 2+1-es helyeztet értékesít. 46-30. Sanders már a 20. pontját szerezte a csapat 30 pontjából.

De Forge faultja törte meg a nagy rohanást a pályán. Petrakova értékesített két büntetõt. 46-27.

A Kurszk nem tudta növelni elõnyét, pedig akár a döntõt is el lehetne dönteni ezekben a percekben. Sanders és Oztürk hibázott dobást a törököknél. 5 perc a negyedbõl. Továbbra is 44-27.

Valamit állítottak az órán, az mûködik. A törökök támadójátéka nem… Megint eladták a labdát.

Vodopyanova adta el a labdát, de áll a játék. Az órával van probléma. Majd a Kayseri támadásával folytatódik a játék.

Remekül védekezik a Kurszk. A Kayseri támadásban elbizonytalanodott. 7 perc a harmadik negyedbõl. 44-27.

Hodges adta el a labdát a Kayseri támadása közben. A másik oldalon Snow vállalt triplát. Dobása lejön, de Petrakova visszateszi a labdát. 44-27.

A törököktõl Sanders válaszolt. Még nem telt egy 1 perc és már 4-2 a negyed. 42-27. 1 ponttal az oroszok vezetnek összesítésben.

Nagyon bekezdett a Kurszk, eredményes volt 30 másodperc alatt Vodopyanova és Snow. Ezzel 42-25-re módosult az állás.

2. negyed

Az utolsó percben Hodgens újabb dobást hibázott, majd a negyed utolsó másodperceiben Lisina dobhatott két büntetõt. Egyik sem talált utat a gyûrûbe. 38-25 a szünet. Összesítésben 1 ponttal vezetnek a törökök.

A mezõny legmgasabbja Lisina is megvillan, 38-25. Hodges dobása jön le a másik oldalon. Az utolsó percbe érkeztünk az elsõ félidõben.

Az idõkérés után a Kurszk nem talált be, majd Sanders palánk alól eredményes 36-25. 

Sanders sorozatban 6. pontját szerzi, közelebb jönnek a törökök. 36-23. A Kurszk idõt kért. 2 és fél perc van a félidõig.

A pályán tapasztalható nagy kapkodást Sanders törte meg (33-19). Erre Snow válaszolt triplából. 36-19. Sanders azonnal betalál. 36-21.

Johnson tört be és tette fel a labdát, de a dobása lejött. A török támadásnál az eddig semmit sem mutató Basko szabálytalankodott, majd Hodges adta el a labdát. Ezt követõen Petrakova dobása jött le.

Sanders szépít a palánk alól a törököktõl. 33-17.

Az idõkérés Snow ismét megvillant. 16. pontjával 33-16.

Snow a 14. pontját szerzi és ezzel 31-15-re módosult az állás. Idõt kért a török csapat. 5 perc 56 másodperc van a félidõig.

A litvánokról szólnak ezek a percek. A Kurszknál Bimbaite eredményes triplából (29-15), majd a török kispad heves tiltakozása közepette Sanford támadó hibája miatt veszik el tõlük a labdát.

Megtört a törökök kosárcsendje, Abromaite talált be. 26-15. Sérülés miatt állt a játék. Demirok szenvedett súlyos térdéserülést.

Két perc telt el a negyedbõl, a törökök továbbra sem találtak be. A hazaiaknál is megállt a pontgyártás. A “játék küzdõ szelleme dominál”- diplomatikusan fogalmazva.

Az elsõ támadásból a törökök nem találtak be. Snow a másik oldalon nem tud hibázni. 26-13.

1. negyed

Az elsõ negyed végén a Kurszknál Snow 10 pontnál jár, Bimbaite 7-nél. A másik oldalon Sanders 5 egységig jutott. Az elsõ negyedben mindössze két szabálytalanságot fújtak a játékvezetõk.

Az utolsó percben a vendégeknél Sanders volt eredményes, ezzel 10 perc után 24-13-ra módosult az állás.

De Forge dobása jön le a gyûrûrõl. A másik oldalon Bimbaite passzából Petrakova eredményes. 24-11. 1 pont a törökök elõnye, 1 perc van az elsõ negyedbõl.

De Forge és Johnson talált be triplából, 22-11.

A bolgár válogatottal hazánkban is többször megforduló Hodges csak erõlködik. Jó megmozdulása még nem volt. Ismét kihagyott egy ígéretes dobást. A hazaiaknál Snow hihetetlen formát mutat. 19-8.

Vodopyanova szabálytalansága után Sanders dobott két büntetõt, de csak az egyik talált utat a gyûrûbe. 15-8. A kurszkiaknál Johnson talál be. 17-8.

Az idõkérés után a törökök elsõ támadása elhalt, másik oldalon Snow varázsolt. 15-7.

Bimbaite két büntetõbõl eredményes, majd erre Hodges akart gyorsan válaszolni, de betörés után pontatlanul tette fel a labdát. A másik oldalon gyorsan indított a Kurszk. Snow volt eredményes, így 13-7. A törökök idõt kértek.

Nagyon jól védekezett a Kurszk, de Oztürk átdobta õket 9 méterrõl. 9-7.

Vodopyanova és Sanders rossz dobása után Snow talál be igen távolról. Rálépett a vonalra, így dupla. 9-4 a Kurszknak.

Bimbaite tovább növeli az oroszok elõnyét, 7-2. Erre Sanders válaszolt. 7-4.

Oztürk adta el a labdát, Bimbaire indulhatott, de a ziccere lejött a gyûrûrõl.

Sanford válaszolt a Kayseri együttesébõl, majd a másik oldalon Snow eredményes. 5-2. 

Megkezdte a felzárkózást a Kurszk, Bimbaite triplájával indult a találkozó. 3-0.

Kezdõk:
Kurszk: Snow, Vodopyanova, Bimbaite, Johnson, Petrakova
Kayseri: Ozturk, Sanford, De Forge, Hodges, Sander

Az elsõ mérkõzés

Meglepetésre 14 ponttal verte a Kayseri Kaskispor a Dinamo Kurszk együttesét az Európa Kupa döntõjének elsõ mérkõzésén. A törökországi találkozón mindössze két és fél negyeden át tartotta a lépést az esélyesebbnek tartott orosz gárda. A Kurszk a negyedik szakaszban olyan hátrányt szedett össze, ami döntõnek bizonyulhat.

Beszámoló >>>

Hirdetés