Hirdetés
Archivum

Visszajátszás: Jekatyerinburg-Orenburg 92-72:

:

Hirdetés

Statisztika

A Jekatyerinburgnál Gruda 19, Nolan 18, Parker 17 és Stepanova 15 pontig jutott. Az Orenburgnál Katie Douglas és Natlia Zhedik egyaránt 15-15 pontot szerzett.

4. negyed

Visszafogott ünneplés hazai oldalon. Algirdas Paulauskas ölelkezik a szakmai stáb tagjaival és a játékosaival. A litván edzõ az elsõ trófeáját nyerte a Jekatyerinburggal.

Az utolsó támadást az Orenburg vezeti, de már nem változik a mérkõzés állása. A hazai mûsorközlõ hangosan számolja vissza az utolsó másodperceket. 92-72-re nyerte az Orosz Kupa döntõjét a Jekatyerinburg. 

Nolan fél perccel a mérkõzés vége ismét eredményes 92-72.

Az idõkérés után az Orenburg jöhetett, Douglas középtávolija lejön, Zakalyuzhnaya teszi vissza a labdát. 88-72. Nolan válaszol 90-72.

Nolan ezúttal eladja, de ez már nem befolyásol semmit. Az orenburgi támadásnál Douglas és Sue Bird akadnak össze, de nincs harag. Mind a ketten jót nevetnek a szituáción. Eközben az Orenburg ismét idõt kért.

1 perc 17 másodperccel a mérkõzés vége elõtt Douglas triplával szépít. 88-70.

Az idõkérés után eladja a labdát az Orenburg, indulhattak a hazaiak. Fruda eredményes, 88-67.

Nolan ihletett formában játszik. 2 perccel a találkozó vége elõtt újabb triplát szerez, 86-67-re vezet a Jekatyerinburg. Készülõdhetnek ünnepelni a hazai hívek. Az Orenburg idõt kért.

Douglas egyedül erõltetni a vendégeknél. Ismét betör, de dobása nem ér célt. 2 perc 22 másodperc van a mérkõzésbõl, 83-67.

Dubljevic kezébõl csúszik ki a labda, Gruda középtávolival válaszol. 83-67. 3 perc a döntõbõl. Eldõlni látszik a csata.

Veramejenka vét támadóhibát, Nolan eredményes ismét. 81-65. Ezt követeõn Zhedik szépít. 81-67. 4 perc van vissza.

5 perc a fináléból, Nolan eredményes 79-65.

Stepanova és Ovcharenko kosárváltása után 77-65.

Ovcharenko szépít 75-63. A másik oldalon Arteshina dobása jön le. Az Orenburg azonban nem tud közelebb kerülni, megint elszórják a labdát. 6 perc a mérkõzésbõl.

Eladta a labdát az Orenburg, Sue Bird büntet. 75-61.

Gruda töri meg a hazai kosárcsendet. A negyed elsõ 3 percében több volt a vendégeknek. 73-61.

Stepanova hibázik. Elhitte volna a Jekatyerinburg, hogy megvan a kupa? Lejárt a támadóidõ az Orenburg támadásánál, így 7 és fél perccel a negyedik negyed vége elõtt 71-61.

Horakova dobása jön le a gyûrûrõl hazai oldalon. Újabb lehetõséget kapott a felzárkózásra az Orenburg. Ezzel már élnek is, Douglas triplája után 71-61.

Linkeviciene rossz dobásával indul a negyedik negyed. Douglas sokat vállal, de ezúttal a dobása nem ér célt. 1 perc játék után 71-58 továbbra is.

10 percre az újabb trófeától, az újabb kupagyõzelemtõl a Jekatyerinburg.

3. negyed

A negyed utolsó percében csak az Orenburg eredményes. Douglas egy triplával 71-58-ra szépít, ezzel életben tartva a vendégek esélyeit. Az utolsó triplától függetlenül a Jekatyerinburg magabiztos játékkal uralja a finálét.

Újabb Gruda büntetõk, ezúttal az egyik eredményes. 71-55. 1 perc a negyedbõl.

Jelena Dubljevic is a negyedik hibáját gyûjti az Orenburgnál. Két Gruda büntetõ után 70-55. Brunson négy hibával visszajön.

Veramejenka szépít a palánk alól. 68-55.

3 perc a harmadik negyedbõl, Gruda ismét betalál. 68-53. Az Orenburg számára elúszni látszik a hajó. A vendégek a 4 faulttal padon ülõ Brunson nélkül teljesen súlytalanok.

A vendégek nem sokáig örülhettek. Gruda eredményes, majd egy labdaszerzés után Arteshina is. 66-53.

Zhedik értékesít két büntetõt. 4 és fél perccel a negyed vége elõtt 62-53-nál 10 pont alá jön az Orenburg.

Ovcharenko szépít, 62-51. A következõ támadásból Stepanova középtávolija lejön, lehetõség az Orenburg elõtt a felzárkózásra.

Ismét állandósulni látszik a 10 pont feletti differencia. A Jekatyerinburg kézben tartja az irányítást. Gruida két büntetõje után 62-49.

A hazaiaknál Stepanove eredményes, a másik oldalon pedig Veramajenka dobhatott két büntetõt, de csak az egyik eredményes. 60-49.

6 és fél perccel a harmadik negyed vége elõtt Brunson is begyûjtötte negyedik hibáját, elfogyni látszik a palánk alatt az Orenburg. Ezt követõen Nolan vét lépéshibát és Douglas eredményes a vendégeknél. 58-48.

7 perc a harmadik negyedbõl. Douglas egyedül akarta megoldani, de a betörése után nem talált a gyûrûbe. Ezt követõen Zakalyuzhnaya szabálytalankodik és Parker dobhatott büntetõt. Az egyik sikeres, 58-46. Zakalyuzhnaya negyedik személyi hibáját gyûjtötte.

Dubljevic szabálytalansága után Nolan dobhatott két büntetõt, de csak az egyik volt eredményes, 55-46. A következõ támadásból az Orenburgnál Douglas adta el a labdát, ebbõl Parker indulhatott. Hosszú idõ után újra 10 pont felett a különbség. 57-46. Az Orenburg idõt kért.

Nem tudta tovább növelni elõnyét a Jekatyerinburg. Egy rossz kísérlet után a vendégek jöttek, de 24 másodperc alatt nem jutottak dobóhelyzetbe. 8 perc a harmadik negyedbõl. 54-46.

Candace Parker válaszol, 54-46. A vendégek eladják a labdát, Brunson a harmadik személyi hibáját gyûjti.

52-44-es jekatyerinburgi vezetésrõl folytatódott a harmadik negyed. Az elsõ támadásból Katie Douglas eredményes. 52-46.

A félidei statisztika

A hazai oldalon Maria Stepanova a legeredményesebb 11 ponttal, míg Candace Parker 10 pontig jutott. Az Orenburgnál Zhedik és Dubljevic jár 9-9 pontnál, de ki kell emelni Brunson-t is, aki 6 pontja mellé már leszedett 10 lepattanót.

A Jekatyerinburg keretébõl Jelena Leuchanka hiányzik. A fehérorosz sztárcenter jelenleg a televízióban szakértõként elemzi a látottakat.

2. negyed

Katie Douglas egyedül oldotta meg az utolsó másodperc. A dudaszó pillanatában szerzett duplájával 52-44-re vezet a szünetben a Jekatyerinburg.

12 másodperc a félidõig, az Orenburg idõt kért. Az utolsó támadásból az idõkérés elõtt Arteshina volt eredményes 52-42.

Ovcharenko ejti ki a labdát. Ismét támadt a Jekatyerinburg, de Nolan dobása nem ért célt. Dubljevic szépít 50-42. A félidõig 30 másodperc.

Stepanova tarthatatlan ezekben a percekben. 50-40.

Stepanova villan a palánk alatt (48-38). Újabb két Ovcharenko büntetõ. 48-40 1 perc 20 másodperccel a félidõ elõtt.

Az elmúlt másodpercek a hibákról szólnak. Vidmer adja el a labdát, a másik oldalon Veramejenka vét lépéshibát.

Olga Ovcharenko két büntetõjével 46-38-ra zárkózik fel az Orenburg.2 perc a szünetig.

Stepanova 2+1-es megoldása után 46-36-nál ismét 10 pont a differencia. Az Orenburg 5 pontnál nem tudott közelebb kerülni.

Parker állítja meg az orenburgi rohamot. 43-36. Douglas gyenge dobása után ismét az Jekatyerinburg támadhat. 2 perc 51 másodperc van a negyedbõl.

A hazaiaknál Linkeviciene adja el, Zakalyuzhnaya eredményes az Orenburgnál. 41-36.

4 perc van a második negyedbõl. A Jekatyerinburg idõt kér. A hazaiak ismét eladták a labdát és az idõkérés elõtt Brunson is betalált. 41-34. Kis hangulatjelentés. Az idõkérés alatt vállalhatatlan orosz popzene szól, a közönség azért élvezi:)

Zhedik két büntetõjével zárkóznak a vendégek. 41-29. Ezt követõen Stepanova a gyûrût sem találja el, majd Zhedik egy triplát is bevág. 41-32.

Douglas igyekezett visszaszerezni a labdát, eredménytelenül. Sue Bird büntet. 41-27. Elhalni látszik az Orenburg felzárkózási kísérlete.

Nolan tarthatatlan az Orenburg számára. 39-27. A másik oldalon ismét Dubljevic hibáz. Ezúttal az oldalvonalon lépett ki.

6 perccel a második negyed vége elõtt Arteshina adja el a labdát. Újra 10 ponton belülre jöhetett volna az Orenburg, de Jelena Dubljevic lépéshibát vét.

Parker és Zakalyuzhnaya kosárváltása után. 37-27.

Dubljevic percei ezek a vendégeknél. 35-23. Danilochkina is eredményes. 35-25-re zárkózik az Orenburg.

Horakova triplájával 33-18. Jelena Jelena Dubljevic válaszol egy 2+1-es megoldással (33-21). Nolan eredményes középtávolról. 35-21.

Kinek kedvezett ez a 10 perces technikai szünet? Úgy tûnik senkinek, az elsõ dobások mindkét oldalon pontatlanok.

Lassan folytatódik a játék, az eredményjelzõn újra megjelentek a feliratok.

 

Jelenleg áll a játék, a nagy idõmérõ órával vannak gondok. A helyi szakemberek igyekeznek megjavítani, addig mindkét szakvezetõ melegíteni küldte csapatát. A helyi szurkolókat a nagy kivetítõn “Kiss Cam” szórakoztatja.

1. negyed

Az utolsó percben újabb Jekatyerinburgi roham. Bird és Horakova triplából eredményes, erre az Orenburgtól Ovcharenko válaszol távolról. Egy negyed után 30-18-ra vezet a Jekatyerinburg.

1 perc van vissza az elsõ negyedbõl, állandósulni látszik a 10 pontos különbség. 24-13.

2 perc 50 másodperccel az elsõ negyed vége elõtt 21-11-nél pillanatok alatt 10 pontra ugrott a különbség. Parker, Gruda és Nolan is betalált a hazaiaknál. Az Orenburgnál eközben egy Brunson büntetõ érkezett válaszul.

Az elsõ negyed felénél fej-fej mellett haladnak a csapatok. 10-10.

Brunson duplájával és Danilochkina triplájával 7-6-nál már az Orenburgnál az elõny.

Két perc telt el a találkozóból. A Jekatyerinburg kezdett jobban. Stepanova duplája és Parker két büntetõje után 4-0-ra vezet a házigazda.

Teljesen telt ház fogadja a csapatokat, ez kiemelt rendzvényen 4500 nézõt jelent a Jekatyerinburg arénájában.

Elõzmények

Az elõdöntõk eredményei >>>

  • Szpartak Moszkva Vidnoje – Nagyezsda Orenburg 59-69
  • UMMC Jekatyerinburg – Dinamo Kurszk 85-50

A két a csapat a bajnokságban eddig egyszer találkozott, akkor a Jekatyerinburg 85-58-as gyõzelmet aratott. >>>

A 2011-es kupadöntõben is a Jekatyerinburg és az Orenburg csapott össze, akkor a Jekatyerinburg hatalmas izgalmak közepette 79-73-ra verte riválisát. >>>

Az Orosz bajnokságban 16 forduló után a Jekatyerinburg a második helyen áll 15 gyõzelemmel és 5 vereséggel, míg az Orenburg a negyedik, 12 gyõzelemmel és 4 vereséggel. >>>

Az Euroligában a Jekatyerinburg a Kassa ellen kettõs gyõzelemmel vívta ki az isztambuli nyolcas döntõben való szereplés jogát. Az Orenburg számára a Final8 a Szpartak Moszkva elleni párharcban úszott el, ahol a sorsdöntõ harmadik mérkõzésen 82-67-es vereséget szenvedtek. >>>

Hirdetés