Hirdetés
Archivum

Visszajátszás: Pécs 2010–UNI SEAT Gyõr 57–75:

:

Hirdetés

Statisztika

Pécs

Gyõr


 

4. negyed

Az utolsó támadásnál a Pécs eladja a labdát. Nagy Dóra könnyû kosárával zárul a mérkõzés. 75-57-re nyert a Gyõr.

Az utolsó percben a pécsieknél is jönnek a cserék. Laczi szabálytalansága után Õri dobhatott két büntetõt. Az egyik jó, 73-57. 20 másodperc.

1 perc van vissza az elsõ elõdöntõbõl. A Gyõrnél pályán Nagy Dóra és Fürtös Kata. A Pécs igyekszik kozmetikázni az eredményen. Raksányi eredményes. 72-57.

Az utolsó 2 percbe érkeztünk. Jelképes csere, Quigley-t lehozza a pályáról Zeljko Djokic. Eközben Szamosi hozza közelebb a társait. (70-55). Erre Hollingsworth azonnal válaszol. 72-55.

Ciglar triplát szerez. 70-53. Eldõlni látszik a csata. Quigley dobása nem talál utat a gyûrûbe a másik oldalon.

Nagy Bujdosó állítja meg a pécsi rohanást. 67-53. A következõ támadásnál a Pécs nem talált be. 3 perc.

Zárkózik a Pécs. A gyõri oldalon Simon hibázott egy triplát, majd Vincze szabálytalansága után Laczi dobhatott két büntetõt, csak az egyik pontos. (65-51) A bedobás után gyors pécsi labdaszerzés után Laczi szerez 2 pontot. 65-53. Gyõri idõkérés. 3 perc 40 másodperc a negyedbõl.

Quigley szerez labdát és indulhatott. 65-50.

Semsei szabálytalankodik Quigley ellen. Alapvonalról jött a Pécs, Quigley távoli kísérlete lejön. Hollingsworth harcol ki egy faultot.

A másik oldalon Murphy teszi fel a palánk alól. 64-48. Murphy szabálytalankodik a gyõri akciónál. Semsei két büntetõjébõl csak az egyiket értékesíti. 65-48. 5 perc.

Elmozdult a különbség 15 pontról. Ciglar szerez egy triplát. 64-46. 5 perc 40 a mérkõzésbõl.

Hosszú kosárcsend, leült a mérkõzés. Rasheed vállalt egy triplát, de nem talált be. A másik oldalon Murphy vét lépéshibát. A Pécs idõt kért. 6 és fél perc a mérkõzésbõl.

Simon duplája jön le, de a másik oldalon Török is hasonlóan rosszul dob.7 perc a negyedbõl.

A Gyõr egymás után két támadásból nem talált be, de a Pécs ezt nem tudta kihasználni. Az utolsó akcióból Raksányi vállalt lehetetlen helyzetbõl, dobása lejön a gyûrûrõl.

A negyed elsõ támadását A Gyõr vezethette, Semsei remek passzából Hollingsworth eredményes. 61-46. A pécsi támadásnál lejár a támadó idõ.

3. negyed

A negyed utolsó percében már nem esik pont. 59-46 30 perc játék után.

Szamosi talál be (58-46). A gyõri akciónál Simont blokkolja Murphy. A labda az amerikai centerrõl megy ki, folytathatja a támadást a Gyõr. Vincze dobása után Ciglar szerzi meg a lepattanót. Semsei vállal triplát, az is lejön. Nagy Bujdosó szerez támadó lepattanót, majd Török szabálytalankodik. Nagy Bujdosó egyik büntetõje jó. 59-46.

Murphy átdobja a gyûrût a pécsi támadásnál. Ciglar azonnal büntet. 58-44. Az utolsó 2 percbe érkeztünk a negyedben.

Szamosi remek védekezése után feldobás szituáció. Jöhet a Pécs. 2 és fél perc a harmadik negyedbõl.

A pécsiek Quigley-t erõltetik. Ezúttal a pontos a középtávolija. 56-44.

Quigley adja el a labdát, Ciglar végig roboghatott a pályán, Laczi szabálytalanul állítja meg. A két büntetõ ezúttal pontos, 56-42.

4 perc a harmadik negyedbõl. Az idõkérés után jöhetett a Pécs, Quigley ismét egy gyönyörû dobással szerez pontot. 52-42. Simon azonnal válaszol. 54-42.

A Pécs egymás után két támadásnál szórja el a labdát. Ciglar indulhatott, a ziccere kimarad, de Nagy Bujodsó remek ütemben érkezett. 52-40. Pécsi idõkérés.

A második büntetõ után Nagy Bujdosó szedi le a lepattanót, azonnal visszateszi (49-40). Majd Nagy-Bujdosó még ráadás büntetõt is dobhatott, az is pontos. 50-40.

Nagy rohanás a pályán, a Gyõr adja el. Majd Quigley is hibázik, így ismét jöhettek a hazaiak. Raksányi beütötte a negyedik hibáját, Ciglar egyik büntetõje sikeres.

Az elsõ félidõben hallgatag Quigley kezd magára találni, bravúros duplájával 46-40.

Nagy Bujdosó szerez a palánk alól egy duplát. Horváth Lilla szabálytalankodott is, de a ráadás büntetõ kimarad. 46-38.

Hollingsworth vét támadóhibát, de a másik oldalon Raksányi hibáz dobást.Nem tudott közelebb kerülni a Pécs.

A gyõri támadásnál Raksányi a harmadik hibáját üti be. Utána Ciglar vállalt egy triplát, de a dobása rövid volt. Eközben Quigley dobhat két büntetõt. 44-38.6 és fél perc a negyedbõl.

Rasheed támadóhibát vét, ez a negyedik faultja. Raksányi dobhatott a büntetõ vonal magasságából, de a dobása nem ér célt.

Murphy javítja a hibákat. A palánk alatt ügyesen helyezkedik. 44-36.

Murphy remek védekezése után jöhetett a Pécs, de az amerikai center ismét lépéshibát vét. A másik oldalon Raksányi vállal egy nehéz dobást, de nem talál be a gyûrûbe. 

Nagy Bujdosó támadó hibát vét, Raksányi triplájával zárkózik a Pécs. 44-34.

A Gyõr vezette a harmadik negyed elsõ támadását. Sarok szabálytalankodik, ez volt a harmadik hibája. Hollingsworth két büntetõt hibáz. A pécsi támadásnál Raksányi dobása jön le.

Statisztika

Pécs

Gyõr

2. negyed

Simon az egyik büntetõjét értékesíti. 44-29. 26 másodperc állt a Gyõr rendelkezésére. A hazaiak a végletekig igyekeztek kijátszani a támadást, de Rasheed bejátszása Hollingsworth-nek nem jó. Jöhetett a Pécs 5 másodperccel a szünet elõtt. Sarok ellen egy szabálytalanság. Két idõn túli büntetõvel alakul ki a szünetre a 44-31-es állás. 

Simon állítja meg Pécs felzárkózását. 43-29. A Pécs támadásánál Quigley adja el a labdát, majd az amerikai azonnal Simon után nyúl. Sportszerûtlen a jutalma. Idõt kért a Gyõr. 26 másodperc a félidõig.

A Gyõr támadása rövid úton elhalt. Quigley dobása a másik oldalon lejött, de Sarok újabb támadó lepattanót szedett. Szamosi szerez 2 pontot. 41-29. Utolsó perc.

Két pécsi dobás marad ki, de Sarok két támadólepattanót szed. Egy Semsei szabálytalanság után a Pécs jöhetett oldalról. Quigley tisztán kapta a labdát és tette fel. 41-27.

Horváth Lilla betörés után teszi fel a labdát, de a dobása lejön. A Pécs zónázik, de Õri is betalál. 41-25.

Török Szilvia ziccert hibáz. Laklóth Annát indítják a hazaiak. 39-25. 3 perc 16 másodperc a félidõig. Pécsi idõkérés.

Hatalmas kapkodás a pályán. Murphy nem tudott érvényesülni Hollingsworth mellett, majd egy újabb gyõri dupla érkezik. 37-25.

Horváth Lilla dobása jön le. Simon dobása is lejön. 4 perc 20 másodperc a negyedbõl.

Raksányi szabálytalanul állította meg Simont. A bedobás után Hollingsworth kapja a labdát. Murphy szabálytalankodik. Hollingsworth két büntetõt értékesít. 35-25.

Ismét eladta a labdát a Gyõr. A Pécs nem tud közelebb kerülni. Murphy hibázik a palánk alól.

Sarok triplával hozza közelebb csapatát. 33-25.

Murphy szabálytalankodott Hollingsworth ellen. A Gyõr oldalról jöhetett, de eladták a labdát. Idõt kért a Pécs.

Raksányi szépít, 33-22. A következõ támadásnál Rasheed távolija nem ért célt, de aztán Sarok is ziccert hibáz.

A Pécs játéka kezd szétesni, 8 másodperc alatt nem tudták áthozni a labdát. eredményes. 33-20.

Murphy szórja el a labdát. Ciglar erdményesl (31-20) Még büntetõt is dobhatott, de az lejön. 31-30.

A pécsiek újabb rossz dobás, a következõ támadásnál Vincze ellen szabálytalankodnak a baranyaiak. Két büntetõ után 29-20.

Rasheed triplájával 27-20-ra növelte elõnyét a Gyõr.  

Szamosi dobása jön le, Simon indulhatott. 24-18. Murphy válaszol a palánk alól. 24-20.

A Pécs vezethette a második negyed elsõ támadását. Raksányi ticcerébõl, 20-18. Vincze azonnal válaszol. 22-18 a Gyõrnek.

1. negyed

A negyed utolsó fél perce a Gyõré volt. Ciglar szerzett egy duplát, majd eladta a labdát a Pécs. Simon leindításából 20-16-ra módosul az állás. Vége az elsõ negyednek.

Ciglar dobása lejön, indulhatott a Pécs. Horváth szerez két pontot, 16-13. Nagy-Bujdosó triplûból egyenlít. 16-16. 1 perc a negyedbõl.

Két eredménytelen támadás. Másfél perc a negyedbõl, 14-13 a Pécsnek.

Semsei középtávolijával 13-12-re visszavette a vezetést a Gyõr. Semsei ezt követõen szabálytalankodik. Török két büntetõt dobhatott, mindegyik sikeres. 14-13 a Pécsnek 2 perc a negyedbõl.

Leállt a Gyõr támadójátéka. Ezúttal Laklóth hibázik dobást, majd szabálytalankodik. Quigley két büntetõjével 12-11-re vezet a Pécs.

Újabb gyõri lehetõség marad ki. A következõ támadásból Murphy 2+1-es helyzetbõl egyenlíthetett volna, de kimarad a büntetõ. 11-10. 3 perc 11 van a negyedbõl.

Zárkózik a Pécs. Horváth Lilla dobott két büntetõt, 11-8.

Murphy vét lépéshibát, de Raksányi labdát szerez és egy gyorsindítás után már 11-6.

Raksányi eredményes, 8-4. Laklóth egy triplával válaszol, 11-4. 4 perc 39 másodperc van az elsõ negyedbõl.

Horváth Lilla támadó szabálytalansága után újabb gyõri támadás. Rasheed eredményes, 8-2. A következõ pécsi akciónál Rasheed a második személyi hibáját gyûjti be.

Nagy-Bujdosó dobása lejön, jöhetett a Pécs. Murphy hibáz közelrõl. A másik oldalon Hollingsworth eredményes. 6-2.

Kapkod a Pécs, újabb labdaeladás. A Gyõr nem tud élni a lehetõséggel. A következõ pécsi támadásnál Quigley megszerzi a vendégek elsõ pontját.

Quigley távolija lejön, Raksányi ismételhetett, de a dobása nem ért célt. Gyorsan indult a Gyõr. Nagy-Bujdosó eredményes, 4-0.

Quigley szerzett labdát. Rasheed szabálytalankodik, de a Pécs újabb támadása hal el. A gyõri támadásnál Rasheed kétszer is vállalkozhatott, de egyik dobása sem ért célt. 2 perc játék után 2-0 a Gyõrnek.

Török Szilvia hibáz dobást a pécsieknél. A gyõri támadásnál Sarok már másik személyi hibáját ütötte be.

Az elsõ támadást a Gyõr vezette, Ciglar dobása lejön a gyûrûrõl. A lepattanókért folytatott csatában Sarok szabálytalankodik. Oldaról jött a Gyõr, Hollingsworth szerez duplát. (2-0)

Hamarosan kezdõdik a találkozó. A gyõri csarnokba a szép számmal látogattak ki szurkolók. A pécsi szurkolók ismét remek hangulatot varázsolnak.

Elõzmények

A két csapat az idei évadban két tétmérkõzést játszott egymással:

  • November 27-én a Gyõr 84-67-re nyert a Pécs otthonában >>>
  • Március 3-án egy fordulatos összecsapáson 11 pontos gyõzelmet aratott Füzy Ákos együttese >>>

A Magyar Kupa negyeddöntõjében a Gyõr a Szekszárdot búcsúztatta >>>

A negyeddöntõk során a Pécs Allie Quigley nélkül verte az FTC gárdáját >>>

A bajnoki alapszakaszt a Gyõr a 2., a Pécs a 3. helyen zárta >>>

Az alapszakasz utolsó fordulójában a pécsiek Sopronban szenvedtek 57-55-ös vereséget, a Gyõr a ZTE együttesét verte 69-63-ra >>>

Hirdetés