Hirdetés
Archivum

Visszajátszás: Szpartak Moszkva – Orenburg 82-67:

:

Hirdetés

Mindent eldöntõ harmadik mérkõzésre kerül sor a Szpartak Moszkva és az Orenburg között az Euroliga rájátszásában. A tét a Final Eight!

ÉLÕ KÖZVETÍTÉS!

Statisztika

Szpartak Moszkva

Nagyezsda Orenburg

A képekre kattintva nagy felbontásban is megtekinthetõ.

4. negyed

A Szpartak Moszkva legeredményesebbje a 23 pontos Seimone Augustus volt, de Dupree és Hammon is 16-16 pontig jutott. A másik oldalon Brunson emelkedett ki 18 ponttal és 11 lepattanóval.

Az utolsó percben már nem esett több pont. Sonja Petrovic vétett labdavezetési hibát, majd mindkét szakvezetõ lecserélte a sztárjait. A Szpartak Moszkva 82-67-re legyõzte az Orenburgot. Pokey Chatman együttese sorozatban hatodszor jutott el az Euroliga sorozatot lezáró tornáig. Ez az utóbbi 5 évben Final Four volt, ezúttal Final Eight lesz, azaz nyolcas döntõ lesz.

Az idõkérés után az Orenburg jött, de Brunson nem talált agyûrûbe. A másik oldalon a hazaiak is eladják a labdát. 1 perc.

Újabb két támadólepattanó hazai oldalon. Az utolsó 4 percben mindössze 1 (!) támadást vezetett az Orenburg. Augustus két büntetõt dobhatott. Mindegyik utat talál a gyûrûbe. 82-67-re vezet a Szpartak Moszkva. 1 perc 45 másodperc a mérkõzésbõl. Idõt kértek a hazaiak.

Sorra szedi a támadó lepattanókat a Szpartak Moszkva, így nem tud támadni az Orenburg. 80-67 az állás, 2 perc 30 másodperc a mérkõzésbõl.

Zhedik két büntetõvel 80-67-re szépít, de hitehagyottan lézeng az Orenburg. 3 és fél perc a mérkõzésbõl.

Nem sokáig ünnepelhettek a vendégek. Belyakova szerez egy triplát (77-65), majd Dupree blokkolja Brunsont. Ezt követõen Augustus egy betörés után 2+1-es szituációt alakít ki. A ráadás büntetõ is jó. 80-65 a Szpartak Moszkvának 4 perccel a lefújás elõtt.

Az idõkérés utáni elsõ támadásból az Orenburg nem volt eredményes, de a másik oldalon egy tiszta hármas hibáz Belyakova. Ezt követõen Douglas eredményes triplából, így 74-65-re zárkózik fel az Orenburg.

74-62-re vezet a Szpartak Moszkva. Elképesztõ hazai futás. Brunson hagyott ki egy ziccert, majd Augustus volt eredményes, így alakult ki a mérkõzés legnagyobb különbsége. Az Orenburg idõt kért.

Hammon is eredményes, majd egy sikertelen orenburgi ellentámadás után Dupree talál be. 72-62-re vezet a Szpartak Moszkva.

Az elsõ támadásból egy utolsó másodperces duplával szépített 64-62-re Douglas, majd Augustus eredményes és egy labdaszerzésbõl Belyakova indulhatott. 68-62 a Szpartak Moszkvának.

3. negyed

Augustus tört be és volt eredményes, 64-58-ra vezetett a Szpartak Moszkva. Danilochkina azonban szépít, így 30 perc játék után 64-40-as elõnyben van a hazai gárda.

Mindkét gárda elhibázott egy-egy támadást, majd Brunson adja el a labdát. Marad a 62-58. 50 másodperc a negyedbõl.

Brunson immár a 18. pontját szerzi. 60-58-ra szépít az Orenburg, de Belyakova is eredményes hazai oldalon. 62-58.

Augustus két büntetõt dobhatott. (58-56). Az amerikai klasszis elsõ pontjait szerezte a harmadik negyedben. Hammonnal szemben Brunson szabálytalankodott. Az irányító mindkettõt bedobta, 60-56-re vezet a Szpartak Moszkva. 2 és fél perc a harmadik negyedbõl.

Dupree a palánk alól eredményes Hammon passza után. Zhedik egyenlít. 56-56.

Lejárt a támadóidõ hazai oldalon, míg a következõ támadásnál Brunson eredményes. 54-54.

54-52-nél ismét a Szpartak Moszkvánál az elõny. Dupree szerzett 1 perc alatt 4 pontot, erre Douglas válaszolt. A hazaiaknál még Skerovic is betalált. 5 perc a harmadik negyedbõl.

Hammon bravúros mozdulattal juttatta a labdát a gyûrûbe és még egy büntetõt is dobhatott. (48-47). Erre Zhedik válaszolt, így ismét vezet 49-48-ra az Orenburg.

Hazai oldalon lejár a támadó idõ, majd Brunson 2+1-es szituációt harcol ki. A büntetõ kimarad, de 47-45-re így is az orenburg vezet. Eközben Brunson már dupla-duplánál jár (14 pont, 10 lepattanó).

Hammon triplából eredményes (45-43), majd Douglas egyenlít. 45-45.

Augustus sikertelen betörésével indult a negyed, majd Brunson eredményes palánk alól. Ez volt a 12. pontja, 43-42-re vezet az Orenburg.

Statisztika (1. félidõ)
 

Szpartak Moszkva

Nagyezsda Orenburg

A képekre kattintva nagy felbontásban is megtekinthetõ.

2. negyed

A második negyed elsõ támadásából Brunson volt eredményes. 23-16-ra szépít az Orenburg.

Nagy a kapkodás a pályán. Becky Hammon kétszer is labdát szerzett, de nem tudtak pontot dobni belõle a hazaiak. Eközben Zhedik egy triplát szerzett, így 23-19-re zárkózott fel az Orenburg.

25-23-ra zárkózott fel az Orenburg. A hazaiak a jó kezdés után elvesztették a fonalat. Sorozatban kapkodnak és az utóbbi percekben csak Dupree talált be a gyûrûbe, míg a másik oldalon Zakalyuzhnaya és Douglas is eredményes volt. Pokey Chatman idõt kért.

Augustus betört és mesterien tette fel a labdát, de a palánk alól Brunson válaszolt. 27-25.

Egyenlít az Orenburg 27-27-nél. Brunson volt eredményes. Nem sokáig örülhettek a vendégek. Skerovic triplája után 30-27-re megint a hazaiak vezetnek.

Brunson egyeduralkodó a palánk alatt. Danilockhina pedig triplával egyenlít. 30-30. 

Brunson duplájával már vezet az Orenburg. 32-30. Kuzina egyenlít 32-32-nél.

Augustus csodálatos passzából Osipova eredményes. 34-32-re vezet a Szpartak Moszkva 3 és fél perccel a szünet elõtt. 

Brunfson egyenlített büntetõkbõl. A Szpartak Moszkvának már megvan az 5 hibája, az Orenburg még nem szabálytalankodott ebben a negyedben, 3 perc a szünetig.

Megvan az elsõ Orenburg szabálytalanság. Augustus mindkét büntetõt értékesíti. (36-34). Ezt követõen Brunson adja el a labdát és Hammon eredményes. (38-34). Danilockhina egy triplával szépít. 38-37.

Hammon adta el a labdát és Danilochkina ismét betalált. Ezúttal közelebbrõl, de 39-38-ra már így is az Orenburg vezet. Pokey Chatman idõt kért. 1 perc 25 másodperc a szünetig.

Skerovic betörése után 40-39-nél visszavette a vezetést a hazai gárda. Ezt követõen Brunson dobása nem ért célt, majd Petrovic volt eredményes. 42-39-nél az orenburgi szakmai stáb kért idõt. 36 másodperc a szünetig.

Sokáig nem tudott mit kezdeni a labdával az Orenburg, majd a dudaszó pillanatában Ruzanova volt eredményes. (42-41). A Szpartak Moszkvának nem sok ideje maradt a visszatámadásra és pontot már nem szereztek. Augustus azonban kiharcolt egy személyi hibát Danilochkinán, akinek ez már a 3. hibája volt. A szünetben 42-41-re vezet a Szpartak Moszkva.

1. negyed

Dupree középtávolijával indult az összecsapás, de erre egy leindítás után Ruzanova válaszolt (2-2). Ezt követõen Verameyenka triplából volt eredményes (5-2).

4 perc után 6-6-nál egyenlített a Szpartak Moszkva. Az Orenburgnál Ruzanova volt eredményes egy büntetõbõl, míg erre Augustus válaszolt két duplával.

8-8. A mai napon kifejezetten aktív Ruzonaova pontjaival ismét az Orenburg vezetett, de Dupree egyenlített. Eközben Danilochkina összeszedte a második hibáját is, le kellett cserélni. 4 és fél perc van vissza az elsõ negyedbõl.

11-10. Szpartak Moszkva elõny. Mindkét csapat kapkod, két labdaeladás után Dupree nyugtatta meg a hazai csapatot egy triplával. A másik oldalon Zhedik volt eredményes.

3 perccel az elsõ negyed vége elõtt 14-10-re vezet a Szpartak Moszkva. Petrovic egy újabb triplából volt eredményes.

17-12. Az Orenburgot Zhedik hozta közelebb egy távoli duplával, de erre egy triplával Belyakova válaszolt. Másfél perc van vissza az elsõ negyedbõl.

Kezd nõni a két csapat között különbség. Augustus két büntetõje után 19-12.

Becky Hammon két büntetõje után 21-12 a Szpartak Moszkvának. 1 perc van vissza az elsõ negyedbõl.

Az elsõ negyed Zhedik és Hammon kosárváltásával indult. Az utolsó támadás joga a Szpartak Moszkváé volt, de abból nem született pont. 10 perc után 23-14 a hazaiaknak.

Egy negyed után a Szpartak Moszkvánál Petrovic jár 6 pontnál, a másik oldalon Zhedik jutott 6 egységig.

Kezdõk:
Szpartak Moszkva: Dupree, Osipova, Skerovic, Hammon, Augustus
Orenburg: Ruzanova, Danilochkina, Verameyenka, Douglas, Brunson

Hirdetés