Hirdetés
Magyarország

Visszatekintés a 14. forduló legjobb egyéni teljesítményeire:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

A 2022-es év első hétvégéjén a 14. forduló mérkőzéseit rendezték a hazai élvonalban. Az alábbiakban a statisztikai mutatók alapján tekintünk vissza a legjobb egyéni teljesítményekre.

A teljesítmény-index alapján a hétvége legjobbjának Jelena Brooks bizonyult a Sopron Basket csapatából. A magyar bajnok együttes ismét hazai pályán aratott 88-55-ös sikert a TFSE-MTK ellen. Brooks teljesítmény-indexe 44-es lett, 29 ponttal, 9 lepattanóval és 7 kiharcolt faulttal vezette győzelemre a csapatát.

A vasárnapi játéknapon a PINKK Pécsi 424 szerezte meg első győzelmét az idei szezonban, 65-75-re bizonyult jobbnak a VBW CEKK Cegléddel szemben. A pécsiek közül több játékos is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, de közülük is Denia Davis volt az, aki felküzdötte magát a hétvége Top5 legeredményesebb játékosainak listájára. A második helyet megérdemelten szerezte meg, hiszen 19 ponttal, 12 lepattanóval és 4 kiharcolt faulttal fejezte be az összecsapást – a statisztikai lapján pedig a 35-ös teljesítmény-index érték szerepel.

A lista harmadik helyén holtverseny alakult egy soproni, illetve egy PINKK pécsi játékos között. Míg Gaby Williams győzelmük során 18 pontot, 4 lepattanót, illetve 6-6 gólpasszt és szerzett labdát jegyzett fel neve mellé, addig Bozica Mujovic 24 pontig, 7 gólpasszig és 9 kiharcolt faultig jutott, ezzel pedig mind a ketten 29-es VAL-t teljesítettek.

Következőnek szintén holtverseny keletkezett, ám ezúttal három játékosnak is 28 VAL lett a teljesítmény-indexe. A forduló első mérkőzését az Atomerőmű KSC Szekszárd játszotta az ELTE-BEAC Újbuda ellen – a találkozó 15 perc alatt el is dőlt – és a szekszárdiak 85-61-es győzelet arattak. Gereben Lívia 20 dobott pontig, 6 lepattanóig és 8 kiharcolt faultig jutott. Hozzá hasonlóan teljesített Zele Dorina is a Ludovika-FCSM Csata együtteséből, akik pedig hazai pályán szenvedtek 68-73-as vereséget a Vasas Akadémia ellen. Az alacsony, de annál keményebb centerjátékos 33 percet töltött a pályán és 23 pontot és 9 lepattanót ért el. Ugyanerről a találkozóról az ellenfél csapatából Tóth Orsolya nyújtott megegyezően remek teljesítményt, hiszen 20 pontot és 9 lepattanót jegyzett fel neve mellé.

A lista utolsó helyét szintén egy ceglédi játékos kaparintotta meg, Petra Holesinska 27-es VAL-jával az ötödik helyen zárt. A CEKK légiósa 26 percet töltött a pályán, ez idő alatt pedig 25 pontig, 7 lepattanóig, 11 kiharcolt faultig és 2 gólpasszig jutott, mellyel csapata legjobb teljesítményét nyújtotta a találkozó során.

Hirdetés