Hirdetés
Magyarország

Visszatekintés a 15. forduló legjobb egyéni teljesítményeire:

:

Hirdetés

A magyar bajnokság 15. fordulójának mérkőzéseit szerdán rendezték a hazai élvonalban. Az alábbiakban a statisztikai mutatók alapján tekintünk vissza a legjobb egyéni teljesítményekre.

A teljesítmény-index alapján a hétvége legjobbjának Keyona Hayes bizonyult a DVTK csapatából. A miskolci együttes ismét hazai pályán aratott 85-62-es sikert a VBW CEKK Cegléd ellen. Hayes teljesítmény-indexe 47-es lett, 29 ponttal, 12 lepattanóval, 5 szerzett labdával és 5 kiharcolt faulttal vezette győzelemre a csapatát.

A szerdai játéknapon a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós egy nagyon szoros mérkőzésen szenvedett vereséget, a Ludovika-FCSM Csata 81-86-ra bizonyult jobbnak. A hazaiak közül azonban egy játékos a vereség ellenére is extra teljesítményt nyújtott, így Sierra Campisano a hétvége Top5 legeredményesebb játékosainak listájára is felküzdötte magát. A második helyet megérdemelten szerezte meg, hiszen 37 ponttal, 5 lepattanóval, 6 kiharcolt faulttal és 5 gólpasszal fejezte be az összecsapást – a statisztikai lapján pedig a 45-ös teljesítmény-index érték szerepel.

A lista második helyén holtverseny alakult egy szintén a Csatában játszó, illetve egy soproni játékos között. Míg Zele Dorina győzelmük során 24 pontot és 10 lepattanót jegyzett fel neve mellé, addig Határ Bernadett 28 pontig, 6 lepattanóig és 4 kiharcolt faultig jutott, ezzel pedig mind a ketten 36-os VAL-t teljesítettek. Határ produkciója egyben a Sopron sikeréhez is hozzájárult, hiszen csapata az ELTE-BEAC Újbuda otthonában aratott 92-64-es győzelmet.

Következőnek helyen – 35-ös teljesítmény-index-el – az UNI Győr MÉLY-ÚT játékosa Beatrice Mompremier végzett, aki 23 dobott pontig, 13 lepattanóig és 10 kiharcolt faultig jutott. Együttese a Vasas Akadémia ellen lépett pályára, a találkozó pedig stabil, 10 pont feletti vendég győzelemmel zárult. Iványi Dalma tanítványai 63-76-os sikert arattak.

A lista utolsó helyét szintén egy soproni játékos kaparintotta meg, ugyanis Nevena Jovanovic 32-es VAL-jával az ötödik helyen zárt. A Sopron Basket légiósa 33 percet töltött a pályán, ez idő alatt pedig 11 pontig, 12 lepattanóig, illetve rendkívüli módon 11 gólpasszig jutott, mellyel csapata második legjobb teljesítményét nyújtotta a találkozó során.

Hirdetés