Hirdetés
Magyarország

Visszatekintés a 16. forduló legjobb egyéni teljesítményeire:

:

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés

A magyar bajnokság 16. fordulójának mérkőzéseit szombaton és vasárnap rendezték a hazai élvonalban. Az alábbiakban a statisztikai mutatók alapján tekintünk vissza a legjobb egyéni teljesítményekre.

A teljesítmény-index alapján a hétvége legjobbjának Tyaunna Marshall bizonyult az NKA Universitas PEAC csapatából. A pécsi együttes hazai pályán aratott 87-73-as sikert a Vasas Akadémia ellen. Marshall teljesítmény-indexe 35-ös lett, 25 ponttal, 7 lepattanóval és 4 szerzett labdával vezette győzelemre a csapatát.

A lista második helyén holtverseny alakult ki Zele Dorina – a Ludovika-FCSM Csata – és Keyona Hayes – a DVTK játékosa – között. Mind a két együttes a vasárnapi játéknapon lépett pályára. Míg a miskolciak hazai pályán 81-66-os arattak győzelmet az ELTE-BEAC Újbudával szemben, addig Tursics Krisztián csapata hazai pályán 55-73-as vereséget szenvedett az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen. Mind a két alacsony centerposztos játékos 34-es teljesítmény-indexig jutott –  Zele 22 pont, 8 lepattanóval, Hayes pedig 26 pont, 10 lepattanóval lettek csapataik legjobbjai.

A harmadik helyen szintén egy pécsi játékos végzett, Kiss Virágnak 31 VAL került a neve mellé győzelmük után – 21 pontig, 10 lepattanóig és 7 kiharcolt faultig jutott, ezzel pedig csapata második legjobb teljesítményét nyújtotta.

Következőnek is holtverseny alakult ki, és ezúttal mindkét játékos a 30-as teljesítmény-indexet érte el. Jáhni Zsófia 24 ponttal és 10 lepattanóval emelkedett ki együtteséből – a TFSE-MTK elleni mérkőzés során, amikor is a budapestiek arattak 67-82-es győzelmet – illetve, hasonló teljesítményt produkált Mérész Beatrix is, aki pedig 23 pontig, illetve 8 kiharcolt faultig jutott a DVTK elleni találkozón.

A lista utolsó helyét szintén egy miskolci játékos kaparintotta meg, ugyanis Milica Jovanovic 28-as VAL-jával az ötödik helyen zárt. A DVTK légiósa 28 percet töltött a pályán, ez idő alatt pedig 15 pontig, 4 lepattanóig, illetve 7 gólpasszig jutott, mellyel csapata második legjobb teljesítményét nyújtotta a találkozó során.

Hirdetés