Hirdetés
Magyarország

Visszatekintés a 17. forduló legjobb egyéni teljesítményeire:

:

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés

A magyar bajnokság 17. fordulójának mérkőzéseit szombaton és vasárnap rendezték a hazai élvonalban. Az alábbiakban a statisztikai mutatók alapján tekintünk vissza a legjobb egyéni teljesítményekre.

Egymás után második alkalommal került be a legjobbak közé a DVTK centere, Keyona Hayes csapata pedig hatos győzelmi sorozatban van. A miskolciak ezúttal a TFSE-MTK ellen arattak 86-64-es győzelmet, a fővárosiak pedig nem igazán tudtak mit kezdeni az amerikai középjátékossal, aki 34 pontja mellé 17 lepattanót szedett le – összehozva egy rendkívül masszív dupla-duplát. Hayes 34 játékperce alatt 52 VAL-t jegyzett fel neve mellé, így toronymagasan ő lett a forduló MVP-je.

Tartalékos felállásban, hosszabbítást követően 83-74-es győzelmet aratott a Csata ellen a Sopron Basket. Több kulcsembernek is a szokásosnál többet kellett a pályán lennie, hogy behúzza a két bajnoki pontot a címvédő – hét játékossal álltak fel a zöld-sárgák, de két cseréjük kevesebb mint 10 percet kapott. A megnövekedett játékidő természetesen a statisztikákban is megmutatkozott, a soproniak szerb erőcsatára, Jelena Brooks ezúttal 18 ponttal terhelte meg a fővárosiak gyűrűjét, illetve 11 lepattanójának köszönhetően pedig szép dupla-duplát hozott össze. A szerb klasszis 45 perc alatt 33 VAL-t produkált, amivel a lista második helyén végzett. Csapattársa, Nevena Jovanovic szintén dobogós lett, ugyanis a hosszabbításos mérkőzés során 44 perc alatt idei legjobbját hozta – 19 pontot, 8 lepattanót, 6 gólpasszot, valamint 10 kiharcolt faultot jegyzett fel neve mellé a találkozó végére – mindez pedig 32 VAL-t ért a teljesítmény-index alapján.

A forduló egyik vasárnapi mérkőzésén gyakorlatilag végig kézben tartotta a Győr elleni rangadót az Atomerőmű KSC Szekszárd. Hazai pályán 75-67-es győzelmet aratott Zseljko Djokics együttese, elsősorban Gereben Lívia remek játékával. A 22 éves, fiatal bedobó 16 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát szállított, emellett pedig 9 alkalommal is csak személyi hiba árán tudták feltartóztatni az ellenfél. A Szekszárd fiatal válogatott játékosa 30 perc alatt 29 teljesítmény-index-el zárt.

Végül pedig hozta a kötelezőt az ELTE-BEAC Újbuda a PINKK Pécsi 424 ellen, hazai pályán 77-63-ra nyert, így továbbra is tartja pozícióját a középházban Balogh Judit alakulata. A kozármislenyiek ellen a Mérész Beatrix – Boros Júlia – Gergana Ivanova trió húzta a gárdát, közülük is az utóbbi, hiszen 22 dobott pontig jutott. Emellett volt még 5 lepattanója is, illetve ugyanennyi kiharcolt faultja, így 32 perc alatt 26-os VAL mutatóval zárt.

 

Hirdetés