Hirdetés
Magyarország

Visszatekintés a 2. forduló legjobb egyéni teljesítményeire:

:

Hirdetés

Múlt hétvégén rendezték az élvonal 2. fordulóját. Nézzük, hogy a statisztikai mutatók alapján kik nyújtották a legjobb egyéni teljesítményeket:

A teljesítmény-indexet tekintve a legjobb értéket Tóth Franka, az E.ON ELTE BEAC játékosa érte el. Egészen pontosan 37 VAL szerepel a statisztikáján. A többi csapathoz hasonlóan, az Újbuda szombaton lépett pályára a SERCO UNI Győr csapata ellen, mely találkozón végül a győriek arattak 99-75-ös győzelmet. Tóth Franka 25 perc alatt 26 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát ért el, ezen kívül pedig 3 szerzett labdával, 4 kiharcolt faulttal, illetve 2 blokkal segítette a fővárosi gárdát.

Ezt követően a legjobb értéket Jacinta Monroe (TARR KSC Szekszárd), és Matea Tadic (NKA Universitas Pécs) érte el. Egészen pontosan 31 VAL szerepel a statisztikájukon. Míg a Szekszárd a szombati játéknapon a Cegléd ellen lépett pályára, addig a Pécs a TFSE-MTK együttesét látta vendégül. A szekszárdiak 92-40-es magabiztos győzelmet arattak ellenfelükkel szemben, a találkozó során Monroe pedig 22 percet töltött a pályán. Ez idő alatt 22 ponttal, 7 lepattanóval, 5 kiharcolt faulttal, illetve 2 gólpasszal segítette csapatát. A Pécs légiósa, a TF elleni 90-80-as siker alkalmával összesen 26 perc játéklehetőséget kapott, melyet 22 ponttal, 2 lepattanóval, 8 kiharcolt faulttal és 5 gólpasszal zárt.

A lista harmadik helyén pedig szintén holtverseny alakult ki. Szombatona ugyanis a SERCO UNI Győr – E.ON ELTE BEAC találkozóról, a Győr együtteséből Kristine Anigwe ismét beverekedte magát a legjobb öt közé. A légiós összesen 24 percet töltött a pályán, ez idő alatt pedig 15 pontot, s 10 lepattanót jegyzett, mellyel ráadásul dupla-duplával zárt, emellett pedig 7 kiharcolt faultot szerzett és 2 gólpasszt osztott ki. Ezzel tehát 30 VAL lett a teljesítmény-indexe, csakúgy, mint az NKA Universitas Pécs – TFSE-MTK találkozóról Szabó Fanninak, aki 39 perc alatt 20 ponttal, 6 lepattanóval, ugyanennyi szerzett labdával, 5 kiharcolt faulttal és bravúros 11 gólpasszal emelkedett ki társai közül.

Következőnek, a TARR KSC Szekszárd – VBW CEKK Cegléd találkozóról, ismét a Szekszárd együtteséből Ana Vojtulek is bekerült a legjobb öt közé. A légiós összesen 24 percet töltött a pályán, ez idő alatt pedig 16 pontot, 12 lepattanót (dupla-dupla), 3 szerzett labdát és 1 gólpasszt jegyzett, mellyel 28 VAL lett a teljesítmény-indexe.

Végezetül, két játékos ért el 26-os VAL-t. A Pécs – TF összecsapása alkalmával Quionche Carter (TFSE-MTK) statisztikai lapjára 34 perc alatt 18 pont, 6 lepattanó, 9 kiharcolt fault és 3 gólpassz került. Csapattársa, Monika Czinano pedig 22 perc alatt 24 pontot, 5 lepattanót, 1 szerzett labdát és 1 kiharcolt faultot jegyzett.

Hirdetés