Hirdetés
Archivum

Visszatekintés a 3×3-as válogatott bukaresti tornájára:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap a bukaresti 3×3-as FIBA Challenger verseny nõi tornáján szerepelt a magyar válogatott. Károlyi Andrea szövetségi kapitányt kértük arra, hogy tekintsen vissza röviden a hétvégi erõfelmérõre.

Fotó: Facebook.com/sportarenastreetball

Fotó: Facebook.com/sportarenastreetball

A bukaresti tornán a Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Szabó Petra, Theodoreán Alexandra összeállítású magyar válogatott négy mérkõzést vívott. Egy fordulatos végjátékban a magyar csapat 21-20-ra legyõzte cseh ellenfelét, míg kiélezett meccseken japán, román és francia riválisával szemben alulmaradt.

„Hirtelen jött meghívásnak tettünk eleget, így nagy felkészülés nem elõzhette meg a tornát. A repülõtéren találkoztunk a lányokkal. Mivel mindegyikük nyaralásból is érkezett, nagyon nagy elvárást nem fogalmaztam meg.” – kezdte visszatekintését Károlyi Andrea szövetségi kapitány.

„Azt gondolom, olyan szempontból jó célt szolgált a torna, hogy saját magunkat kellett átlépni a hétvégén. Lehetõséget biztosított újra visszarázódni, újra felvenni a kesztyût ebben a stílusú játékban. Az utolsó két meccsen küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak a lányok. Nem bánom azt, hogy nem most játszottunk nagyon jól Bukarestben, inkább egy hónap múlva legyünk nagyon jók itt.” – összegzett válogatottunk szakvezetõje, akit az Európa-bajnokságot megelõzõ közvetlen felkészülésrõl is kérdeztünk.

Kereken 30 nap múlva, szeptember 14-én kezdõdik a kontinenstorna a román fõvárosban. A teljes mezõny azzal küzd, hogy ez már bõven belelóg az 5-5 klubcsapatok felkészülésébe. Károlyi Andrea lapunknak elmondta, hogy a hazai klubok maximálisan segítik a válogatott munkáját.

„A tervek szerint lesz még egy tornánk Debrecenben az U18-as Európa-bajnokság, valamint a WorldTour-verseny égisze alatt. A klubok teljesen partnerek. Erre a múlt hétvégi tornára is elengedték a játékosokat, pedig hétfõn mindenkinek kezdõdött az alapozás. A debreceni tornára is elengedik õket. Az Európa-bajnokság elõtt ennél hosszabban nem fogunk tudni készülni, de ezzel vélhetõen minden más csapat is így van. Úgy kell tehát nekivágni az Eb-nek, hogy Debrecenben játsszunk egy tornát és utána legközelebb már a reptéren lesz találkozás.” – összegzett Károlyi Andrea.

Hirdetés