Hirdetés
Archivum

Visszatekintés a 3×3-as VB elsõ napjára – Károlyi Andreát kérdeztük:

:

Hirdetés

Kedden két gyõzelemmel debütált a 3×3-as Világbajnokságon a magyar válogatott. Lettországot és a házigazda Hollandiát felülmúlva így igen kedvezõ helyzetbõl várja a folytatást Károlyi Andrea együttese. A szövetségi kapitánnyal az elsõ napi tapasztalatokról beszélgettünk.

Fotó. FIBA.Basketball

Fotó. FIBA.Basketball

Lettország ellen 15-9-es sikert arattak a mieink. A Világversenyekre jellemzõ tipikus nyitómeccset láttunk a felektõl, amit a dobóforma is jól mutatott. A lap alján olvasható a teljes statisztikai lap, mindkét gárda 40%-os mezõnymutató alatt maradt. “A lettek ellen valóban érezhetõ volt, hogy az egy nagy torna elsõ meccse.” – kezdte értékelését lapunknak Károlyi Andrea, majd így folytatta:

“Nagyon görcsösen játszottunk, de én azt gondolom, hogy megmutatták a lányok az erejüket: rossz játékkal is magabiztos gyõzelmet tudtunk aratni. A pontokat nézve mondhatjuk, hogy a másik csoportokban az élcsapatok 20-22 pontokat dobtak az elsõ meccseiken. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ez a lett válogatott erõs volt, amit megmutattak Kína ellen is este. Lényegében pozitívumként értékeltük a találkozót.” – összegzett válogatottunk szövetségi kapitánya.

Este jött a hollandok elleni rangadó, ami végig kiélezetten alakult. A házigazda ellen soha nem egyszerû pályára lépni, de a lányok higgadt, profi játékkal és egy egy-egy szép egyéni villanással 13-11-es sikert ünnepelhettek. “Nagyon okos játékkal, az összes általunk felállított szabályt betartva tudtunk, ha nem is extrán, de jól játszani. Az elsõ nap hazai pályán megverni a hollandokat az mindenképpen egy jó irányba mutató eredmény.” – fogalmazott Károlyi Andrea.

Az elsõ napra való visszatekintésként azt kértük a szövetségi kapitánytól, hogy az egyéni teljesítményeket nézve és a csapatjáték tekintetében is egy-egy pozitívumot emeljen ki. A pálya mellõl ilyen szempontból miként látta az összecsapásokat:

“Az elsõ napról azt mondanám, hogy Papp Klaudia át tudta hozni a formáját Voironból. Abszolút azzal a lendülettel játszik. Fontos láncszeme volt a tegnapi napnak. Ugyanúgy, ahogy az összes többi lány is természetesen. Aki esetleg nem dobott annyi pontot, az védekezésbõl vette ki a részét. A legnagyobb pozitívum csapatként pedig az, hogy egységesek tudtunk lenni végig. A lett meccsen például, amikor nagyon görcsössé vált a játék, nem estünk szét. A pályán egységesen tudtunk küzdeni egymásért.” – mondta Károlyi Andrea.

Csütörtökön lezárul a csoportkör: 16 óra 55 perctõl Kína, majd 20 óra 30 perctõl Türkmenisztán lesz a rivális. A csoportból az elsõ két helyezett jut a negyeddöntõbe. “Kína az elsõ meccs. Játszottunk velük Voironban. Nagyon kellemetlen ellenfél, de úgy vagyok vele, hogy mikor verjük õket, ha nem most. Így megyünk neki. Az esti ellenfél Türkmenisztán már nem képvisel olyan játékerõt, így Kína ellen kell a csúcson lenni.” – mondta Károlyi Andrea, akinél érdeklõdtünk, hogy a Franciaországban tapasztalt sajátos stílusú kínai játékra minként lehet hangolódni:  “Azt gondolom azért, ha Voironban nem egy 10-0-s hátránnyal kezdünk a faultok tekintetében, akkor az a meccs is gyõzelmi eséllyel zárulhatott volna.”

A keddi mérkõzések statisztikai lapjai:


 

Hirdetés