Hirdetés
Magyarország

Visszatekintés a bajnoki negyeddöntő-párharcok első mérkőzéseinek legjobb egyéni teljesítményeire:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Kedden rendezték a bajnokság negyeddöntő-párharcainak első mérkőzéseit. Nézzük, hogy a statisztikai mutatók alapján kik nyújtották a legjobb egyéni teljesítményeket:

A teljesítmény-indexet tekintve a legjobb értéket Ezi Magbegor, a Sopron Basket légiósa érte el. Egészen pontosan 37 VAL szerepel a statisztikáján. A Sopron kedden a Vasas Akadémia csapata ellen lépett pályára a bajnoki negyeddöntőben, s végül 84-64-es győzelmet aratott. Magbegor 25 perc alatt 25 ponttal és 6 lepattanóval közel dupla-duplát ért el, ezen kívül pedig 6 kiharcolt faulttal, 3 gólpasszal, illetve 4 kiosztott blokkal segítette győzelemre a sárga-zöld együttest. Ugyanekkor, a SERCO UNI Győr – TFSE-MTK mérkőzésen nagy csaták folytak, ám a Cziczás László által vezényelt, hazai színekben játszó Győr végül 103-93-as sikerrel zárt. Az alulmaradt TF fiatal tehetsége, Dúl Panka statisztikai lapján 32 VAL szerepel, mellyel a bedobó a forduló második legjobb teljesítményét szállította. A találkozó során Dúl 37 percet töltött pályán, ez idő alatt pedig 24 pont, 4 lepattanó, 5 kiharcolt fault és 4 gólpassz lett a mérlege.

Ezt követően három játékos ért el 30-as VAL-t. A Győr sikere alkalmával Dubei Debóra statisztikai lapjára 27 perc alatt 23 pont, 4 lepattanó, 2 szerzett labda, 4 kiharcolt fault és 3 gólpasszt került. Az Atomerőmű KSC Szekszárd kiélezett mérkőzésen vette el az NKA Universitas PEAC pályaelőnyét, Zseljko Djokics együttese 69-64-re nyert a Pécsett. A győztes csapatból Sydney Wallace 32 perc alatt 25 pontot, 4 lepattanót, 3 kiharcolt faultot és 3 gólpasszt jegyzett, míg pécsi oldalról Kiss Virág zárt 35 perc alatt 17 ponttal, 9 lepattanóba, 8 kiharcolt faulttal, illetve 2 gólpasszal.

Következőnek, ismét visszakanyarodunk a SERCO UNI Győr – TFSE-MTK találkozóhoz, ahonnan két további győri játékos is beküzdötte magát a bajnoki negyeddöntők első mérkőzéseinek legjobbjai közé. Beatrice Mompremier kiesésével Peyton Williams lépett elő. A Győr légiós-centere a negyeddöntőn 34 perc játéklehetőséget kapott, ez idő alatt pedig 24 pontot, 6 lepattanót, 3 kiharcolt faultot, 1 gólpasszt és 2 blokkot szállított, mellyel 29 VAL került a neve mellé. Végezetül, Ruff-Nagy Dóra neve is felkerült a listára, akinek 28 perc alatt 28 lett a teljesítmény-indexe. A győri irányító ezúttal 16 ponttal, 3 lepattanóval és 6 gólpasszt segítette együttesét, emellett, a találkozó során kiharcolt 6 faultot is.

Hirdetés