Hirdetés
Archivum

Visszatekintés a burgosi tornára:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap a spanyolországi Burgosban vett részt nemzetközi felkészülési tornán a magyar válogatott. Székely Norbert szövetségi kapitányt kértük arra, hogy lapunknak foglalja össze a hétvége tapasztalatait.

Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)

Fotó: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ)

A válogatottal kapcsolatos legfrissebb hír, hogy küldöttségünk a tervezettnél egy nappal késõbb, de kedden szerencsésen hazaérkezett.

“Hétfõn nem tudtunk Frankfurtban leszállni a vihar miatt. Megpróbálta a kapitány, de 4 km magasan belementünk egy olyan örvénybe, ami után gyakorlatilag azonnal el kellett döntenie, hogy felhúzza a gépet. Nürnbergben kellett leszállnunk, ahonnan pár óra múlva vissza tudtunk menni Frankfurtba. Akkor viszont már nem volt csatlakozás, ezért csak kedden ért vissza a csapat.” – nyilatkozta lapunknak Székely Norbert.

Visszakanyarodva a burgosi tornára, szombaton Törökországgal mérkõzött válogatottunk, akikkel szemben pozitív jeleket tartogató találkozón 66-57 arányban maradt alul. “A törökökkel egy normális mérkõzést játszottunk. Nem mondom, hogy jót, de normális meccset játszottunk. Olyan mérkõzés volt, amiben nagyon sok pozitívumot lehetett felfedezni.” – mondta lapunknak Székely Norbert, külön is kitérve egy-egy elemre:

“Szépen mûködött együtt a két magas játékos kapcsolata, mozgása. Jó és izgalmas meccs volt, az eredmény tekintetében is. Többször tudtunk visszajönni. A törökök nagyon erõs csapattal szerepeltek a tornán. Nem mondom, hogy totálisan elégedett vagyok, mert az nem lenne igaz. Az azért fontos volt számunkra, hogy a törökökkel jót játszunk és tapasztalatokat gyûjtsünk, miután az Európa-bajnokságon a harmadik mérkõzésen velük találkozunk.” – fogalmazott lapunknak Székely Norbert.

Vasárnap Lettországgal mérte össze az erejét a magyar válogatott. Az Európa-bajnokság társ-házigazdája gyakorlatilag végig vezetve 79-65-ös gyõzelmet aratott. “Az egy más meccs volt.” – kezdte visszatekintését Székely Norbert beszélgetésünk során, majd így folytatta:

“Borzalmasan erõs csapat a lett és az egyik házigazda. Több hibát követtünk kell. Kevésbé volt pontos és gördülékeny a játékunk. Nem volt annyira éles a csapat, mint az elsõ mérkõzésen. Ez több összetevõs és ez az elsõ meccsre is igaz. Túl széles rotációval játszottunk, kerestük a játék-kapcsolatokat. Azt néztük, hogy ki, hol, milyen pozícióban tud a legjobban játszani. Sok tényezõ határozta meg, hogy nem tudtunk annyira jól játszani azon a délutánon.” – jelentette ki válogatottunk szövetségi kapitánya, aki az alábbi mondatokkal zárta helyzetértékelését:

“A következtetés az, döntéseket kell hozni azzal kapcsolatban ezek után, hogy ki az, aki marad velünk és ki az, akinek elõbb el kell hagynia az edzõtábort, tehát nem kerül be az utazó csapatba.” Kérdésünkre, hogy ez azt jelentheti, a jövõ heti csehországi tornára már szûkebb keret formálódik, a szakvezetõ határozottan igennel felelt. “Jövõ héten kedd, szerda magasságában ebben döntés lesz. Prágába már úgy fogunk menni, hogy szûkített kerettel utazunk, az biztos.” – árulta el a szakvezetõ.

A magyar válogatott pénteken folytatja a munkát Székesfehérváron. Válogatottunk június 13. és 15. között szerepel Prágában, ahol a házigazda Csehország mellett Bosznia-Hercegovina és Litvánia lesznek a riválisok. Yvonne Turner érkezésérõl kérdeztük zárásul Székely Norbertet. Honosított játékosunknak június 14-én még mérkõzése van az Egyesült Államokban, másnap utazik és június 16-tól dolgozik válogatottunkkal.

Hirdetés