Hirdetés
Magyarország

Visszatekintés a harmadik forduló legjobb egyéni teljesítményeire:

:

Fotó: VBW CEKK Cegléd

Hirdetés

Múlt hétvégén hat mérkőzést rendeztek az élvonalban. Az alábbiakban a statisztikai mutatók alapján tekintünk vissza a legjobb egyéni teljesítményekre.

A teljesítmény-indexet tekintve a legjobb érték Brittney Sykes nevéhez fűződik. Szombaton a harmadik fordulóval folyatódott a 2022/2023-es évad alapszakasza. Az öt mérkőzés egyikén a Sopron Basket 102-71-es győzelmet aratott a VBW CEKK Cegléd otthonában. Sykes 42-es VAL-t ért el, 21 ponttal, 8 lepattanóval és 11 gólpasszal. Emellett, 7 faultot harcolt ki.

A bajnokság 3. fordulójának újabb összecsapásán a TFSE-MTK 85-83-ra legyőzte a Ludovika Csata együttesét. A szombati napon a hazai színekben pályára lépő gárdából Khaalia Hillsman 37-es VAL-t ért el – 31 perc alatt 20 ponttal, 19 lepattanóval, illetve 9 kiharcolt faulttal vezette győzelemre csapatát.

A Soproni találkozóból egy második játékos is felküzdötte magát a forduló Top5-be. A statisztikai lap alapján Alice Kunek neve mellett 33 VAL szerepel. A Sopron idei új légiósa a találkozó során 31 percet töltött a pályán, ez idő alatt pedig 29 dobott ponttal, 5 lepattanóval, illetve 4 kiharcolt faulttal zárt.

A listán egy újabb játékos következik az imént már említett budapesti rangadóról. A TFSE-MTK csapatkapitánya, Theodoreán Alexandra teljesítményével ugyanis nemcsak a budapestiek elismerését érdemelte ki, – végül a mérkőzés legjobbja díját ítélték neki – hanem, egyben oroszlánrészt is vállalt első győzelmük megszerzésében. Theodoreán Alexandra 33 percet töltött a pályán a Csata elleni találkozón, mely során 21 pontot, 4 kiharcolt faultot és 9 gólpasszot jegyzett neve mellé. Összesítve így 33 VAL lett a teljesítmény-indexe.

A harmadik forduló mérkőzései alapján Kiss Virág, az NKA Universitas PEAC centere szintén a Top5-ben végzett, ugyanis 24 perc alatt 31-es VAL-t ért el. Kiss 21 ponttal, 8 lepattanóval, illetve 4 kiharcolt faulttal vezette győzelemre csapatát. Az NKA Universitas PEAC szombaton az E.ON ELTE BEAC otthonában lépett pályára, ahol 88-64-es győzelmet aratott.

Hirdetés