Hirdetés
Magyarország

Visszatekintés a hétvége legjobb egyéni teljesítményeire:

:

Hirdetés

Míg pénteken kettő, addig szombaton négy mérkőzést rendeztek a hazai női élvonalban. Az alábbiakban a statisztikai mutatók alapján tekintünk vissza a legjobb egyéni teljesítményekre.

A teljesítmény-indexet tekintve a legjobb érték kimagaslóan Nikolina Milic nevéhez fűződik. Az 1-4. helyért zajló összecsapások első mérkőzésén az Atomerőmű KSC Szekszárd hazai pályán 81-67-re győzte le az NKA Universitas PEAC együttesét és ezzel 1-0-ra vezet az egyik fél második sikeréig tartó párharcban. Milic az összecsapás alkalmával 38-as VAL értéket ért el, 26 ponttal, 3 lepattanóval és 10 kiharcolt faulttal zárt.

Az ELTE-BEAC Újbuda – VBW CEKK Cegléd találkozóról a Cegléd légiósa, Victoria Baugh 33-as VAL-t szállított. A Play-Out 3. fordulójában a BEAC aratott 80-63-as sikert, ezzel pedig Horváth Bianka együttese megszerezte második sikerét a bajnokság ezen szakaszában. A vesztes csapatból Baugh 21 ponttal és 13 lepattanóval segítette a csapatát.

A play-out 3. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén a PINKK Pécsi 424 74-65-re legyőzte a BKG PRIMA Szigetszentmiklóst. A pécsiek ezzel második sikerüket ünnepelhették az alsóházi rájátszásban és komoly lépéselőnybe kerültek közvetlen riválisukkal szemben. A találkozó legjobb teljesítményét kimagaslóan Bozica Mujovic nyújtotta – teljesítmény-indexe kereken 30 lett. Mujovic 35 percet töltött a pályán, ez idő alatt pedig 17 pontot, 3 lepattanót, 4 szerzett labdát, 8 kiharcolt faultot, illetve 9 gólpasszot jegyzett.

A lista negyedik helyezettje szintén a Szekszárd – PEAC Pécs összecsapásból került ki. A KSC irányítója, Studer Ágnes ugyanis 28-as VALT-t jegyzett, mely teljesítménnyel kiérdemelte pozícióját a Top5 legjobbjai között. Studer a találkozó végére 20 pontot, 3 lepattanót, illetve 6 gólpasszt szerzett, amivel nagyban hozzájárult csapata sikeréhez.

A lista utolsó pozícióján holtverseny alakult ki. Mind a két játékos ugyanabból a találkozóból került ki, de mégis különböző csapatokból. A szombati játéknap utolsó mérkőzését a Ludovika-FCSM Csata játszotta a Vasas Akadémia együttese ellen. A mérkőzés az 5-8. helyért zajló összecsapások első találkozója volt, mely során a Vasas 100-85-re győzte a Ludovika-FCSM Csatát, elvéve pályaelőnyüket. A legjobb teljesítmény-indexet Tóth Orsolya és Lelik Réka  érte el. A statisztikai lapok alapján mind a kettejük neve mellett a 26-os VAL szerepel. Míg Tóth 16 ponttal, 7 lepattanóval és 5 gólpasszal vezette győzelemre csapatát, addig Lelik 18 pontig, 2 lepattanóig, 2 szerzett labdáig és 9 gólpasszig jutott.

Hirdetés