Hirdetés
Magyarország

Visszatekintés a Magyar Kupa negyeddöntőinek legjobb egyéni teljesítményeire:

:

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda – Nikolina Milic/KSC Szekszárd

Hirdetés

Pénteken kerültek megrendezésre a Killik  László Női Magyar Kupa negyeddöntői. Négy mérkőzésen követhettük a csapatokat, az alábbiakban pedig a statisztikai mutatók alapján tekintünk vissza a legjobb egyéni teljesítményekre.

A teljesítmény-indexet tekintve a legjobb érték Nikolina Milic nevéhez fűződik. A Magyar Kupa pénteki játéknapján az Atomerőmű KSC Szekszárd 85-50-re verte az ELTE-BEAC Újbudát. Nikolina Milic 32-es VAL-t ért el, 24 pont- 12 lepattanós dupla-duplával zárt, alig 20 perc játékidő alatt.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter – Cheridene Green/DVTK

A lista második és harmadik helyére ugyanabból a találkozó két feléről került ki egy-egy játékos. A Magyar Kupát rendező DVTK hatalmas csatában 73-71-re győzedelmeskedett a tartalékos Ludovika-FCSM Csata együttese ellen. A Top5 második helyezettje így a nyertes csapatból Cheridene Green lett, aki 31-es VAL-t szállított, 17 ponttal, 12 lepattanóval, 5 kiharcolt faulttal és 3 gólpasszal járult hozzá a miskolciak sikeréhez. Ugyanerről a találkozóról a budapestiek fiatal húzóembere Lelik Réka neve mellett a 30-as VAL szerepel, 19 ponttal, 7 lepattanóval, 7 kiharcolt faulttal és 3 gólpasszal volt csapata egyik vezéregyénisége.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter – Lelik Réka/Ludovika-FCSM Csata

A Nikolina Milic révén említett találkozó során az ellenfél, ELTE-BEAC Újbuda csapatából Czank Tímea teljesített kiemelkedően, 27-es VAL-t ért el – 19 ponttal, 4 lepattanóval és 10 sikeresen kiharcolt faulttal segítette társait az összecsapás során.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter – Czank Tímea/ELTE-BEAC Újbuda

A Magyar Kupa pénteki negyeddöntőit a TFSE-MTK – Sopron Basket találkozó vezette fel, a címvédő magabiztos, 80-35-ös győzelmet aratott Magyar Bianka együttese ellen. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a soproniak magas embere, Határ Bernadett lett, aki 24-es VAL-t jegyzett, azaz 14 ponttal, 6 lepattanóval és 7 kiharcolt faulttal járult hozzá csapata továbbjutásához.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter – Határ Bernadett/Sopron Basket

Hirdetés