Hirdetés
Magyarország

Visszatekintés a múlt hét legjobb egyéni teljesítményeire:

:

Hirdetés

Múlt héten hat mérkőzést rendeztek a női rájátszásban. Az alábbiakban a statisztikai mutatók alapján tekintünk vissza a legjobb egyéni teljesítményekre.

A teljesítmény-indexet tekintve a legjobb érték Beatrice Mompremier nevéhez fűződik. Az 5-8. helyért zajló összecsapások második mérkőzésén az UNI Győr MÉLY-ÚT idegenben 77-62-re győzte le a TFSE-MTK együttesét és ezzel 2-0-ra megnyerte az egyik fél második sikeréig tartó párharcát. Mompremier az összecsapás alkalmával 34-es VAL értéket ért el, 22 ponttal, 18 lepattanóval és 8 kiharcolt faulttal zárt.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd légiósa, Nikolina Milic és a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós légiósa Sierra Campisano mindketten 31-es VAL-t szállítottak. Míg a Szekszárd a PEAC ellen aratott sikert 75-54-es sikert, – ezzel pedig története negyedik bajnoki döntőjét vívhatja – addig a Play-Out 4. fordulójában a BKG szerezte meg első győzelmét a rájátszásban – Gedei Tibor együttese 73-68-as sikert aratott. Nikolina Milic 24 ponttal, 5 lepattanóval, és 8 kiharcolt faulttal, Sierra Campisano pedig 21 ponttal és 11 lepattanóval és 7 kiharcolt faulttal segítették csapatukat.

A második helyezéshez hasonlóan a lista harmadik helyén is holtverseny alakult ki. Cyesha Goree – az Atoemrőmű KSC Szekszárd légiósa – és Gabby Williams a Sopron Basket klasszisa 29-29 VAL-os teljesítményt értek el a múlt heti találkozók során. A bajnoki elődöntő párharc sorsdöntő harmadik mérkőzésén a Sopron Basket 86-52-re győzte le a DVTK-t. Ezzel 2-1-re megnyerte a párharcot és elsőként jutott be a fináléba. A mérkőzés során Williams 14 pontot, 8 lepattanót, 4 szerzett labdát és 4 gólpasszot jegyzett. A már előzőleg említett szekszárdi siker alkalmával Goree pedig 14 ponttal, 9 lepattanóval, 5 kiharcolt faulttal és 6 gólpasszal segítette csapatát.

A lista negyedik helyezettje szintén a Sopron Basket – DVTK összecsapásból került ki. A Sopron irányítója, Briann January ugyanis 28-as VALT-t jegyzett, mely teljesítménnyel kiérdemelte pozícióját a Top5 legjobbjai között. January a találkozó végére 16 pontot, 2 lepattanót, illetve 9 gólpasszt szerzett, amivel szintén nagyban hozzájárult csapata sikeréhez.

A lista utolsó pozícióját Böröndy Vivien, a Ludovika-FCSM Csata bedobója érdemelte ki. A szerdai játéknap utolsó mérkőzését a Ludovika-FCSM Csata játszotta a Vasas Akadémia együttese ellen. A mérkőzés az 5-8. helyért zajló összecsapások első találkozója volt, melyet nagy csata után 65-62-re a Vasas Akadémia nyert. A legjobb teljesítmény-indexet Böröndy érte el – a statisztikai lap alapján a neve mellett a 26-os VAL szerepel. Böröndy Vivien 19 pontig, 8 lepattanóig és 6 kiharcolt faultig jutott.

Hirdetés