Hirdetés
3x3

Visszatekintés a Nemzetek Ligája első napjára – Süle Krisztinát kérdeztük:

:

Hirdetés

Kedden megkezdte szereplését az U23-as 3×3-as Nemzetek Ligájában a magyar válogatott. Süle Krisztina szövetségi kapitányt kértük arra, hogy értékelje lapunknak az első nap tapasztalatait.

A magyar válogatott az első mérkőzésén 18-11-re legyőzte Szlovákiát. “Meg voltam elégedve a lányokkal, főleg úgy, hogy nem játszottunk edzőmérkőzést előtte. Betartották azokat az utasításokat, amiket kértünk. Egy-egy hiba volt, ezeket megbeszéltük és igyekszünk kijavítani. Nem mondom, hogy simán, mert dolgozni kellett a lányoknak, de könnyebben hoztuk azt a meccset.” – fogalmazott Süle Krisztina.

A második találkozón Oroszországgal mérte össze az erejét válogatottunk. Ekkor 14-11-re maradt alul a magyar csapat. Hat perc után 9-6-os előnyben voltak a mieink, de a végjátékból az orosz válogatott jött ki győztesen.

“Nem volt túl sok szünetünk és iszonyatosan meleg van Somorján. Nem láttunk meggyőző játékot az oroszoktól a szlovákok ellen, de természetesen nem becsültük le őket, készültük rájuk. Kicsit frissebbnek éreztem a csapatukat. Nagyon jól kezdtünk, végig tapadtak ránk és a végén az utolsó három négy-percben kijött a frissességbeli különbség. Ők 11-kor játszottak, volt idejük ebédelni, pihenni. Én azt gondolom, hogy inkább mi rontottuk el, mint az oroszok nyerték meg. Átbeszéltük a lányokkal és szerdán célunk, hogy javítsunk.” – értékelt Süle Krisztina.

Szerdán Szlovákia és Németország lesz az ellenfél a csoportkörben. A szlovákok mindkét meccsüket elveszítették az első napon, míg a németek Ausztriát legyőzték, a későbbi győztes lengyelektől viszont 21-11-es vereséget szenvedtek. “Nem tudom, hogy melyik csapat fog cserélni és melyik nem. Mi nem fogunk cserélni, ezt már megbeszéltük. A németekkel még nem találkoztunk, de készülünk rájuk. A cél, hogy a harmadik helynél rosszabbak ne legyünk a hátralévő két napon, sőt döntőt játszunk.” – tette hozzá Süle Krisztina.

2019 októbere után rendeztek ismét ilyen szintű tétmeccseket az U23-as válogatottaknak. “Azt láttam, hogy bármennyire is játszott tornákat a szlovákoknál, a lengyeleknél, az oroszoknál egy-egy játékos, kijött, hogy mindenkinek vissza kell rázódnia. Kicsit első napos volt a hangulat. Nekünk most elsősorban magunkkal kell foglalkozni. Tudunk még javítani a játékon. A hőség és az, hogy nincs sok pihenő a mérkőzések között, megviselte a lányokat. Az orosz meccs hetedik percétől ezt láttam a szemekben. Ilyen szempontból taktikát váltunk szerdára, visszamegyünk a hotelbe és azt a fél órát klímás szobában fogjuk eltölteni. A játékosok régóta játsszák már ezt a játékot, de a sorozatterheléshez szükséges meccs kondi más, mint az edzésen megszerzett. Remélem, hogy holnapra és holnaputánra ez a rutin is visszajön.” – összegzett a szövetségi kapitány.

Hirdetés