Hirdetés
Archivum

Visszatekintés a PINKK Pécsi 424 kassai EWBL tornájára:

:

Hirdetés

Az elmúlt hétvégén Kassán szerepelt a PINKK Pécsi 424 EWBL tornán. Ez volt a harmadik erõpróbája a sorozatban a pécsieknek és ezzel le is zárult a 2018/2019-es EWBL szezon a magyar csapat számára. Laczka Miklós vezetõedzõt kértük arra, hogy egy kicsit tekintsen vissza a nemzetközi szereplésre.

Fotó: EWBL.eu

Fotó: EWBL.eu

Felemásan alakult a kassai torna a PINKK számára. Az elsõ napon a svéd A3 Basket ellen nem jött ki a lépés és nagy különbségû, 85-42-es vereséget szenvedett a magyar csapat. A második napon viszont hiányos felállásban kifejezetten éles, jó meccset vívott a Grodnóval a PINKK. Végül utolsó másodperces találattal nyert a fehérorosz rivális 80-78-ra.

„Szombaton valamiért nagyon lassan és puhán játszottunk.” – kezdte visszatekintését Laczka Miklós. „Tényleg nem nagyon volt pozitívum egy-egy egyéni teljesítményen kívül, amit le lehetett volna szûrni a meccsbõl. Nem is tudtuk gyakorolni azokat a dolgokat, amiket szerettünk volna. Viszont vasárnap ezen szépen sikerült javítani. Akkor Ruzica Dzankic megsérült, Emilija Podrug nem játszott és még így is jó mérkõzést tudtunk vívni. Sok olyan dolgot gyakoroltunk, amit szeretnénk a jövõben is alkalmazni. Az tényleg hasznosnak bizonyult.” – összegzett a pécsiek vezetõedzõje.

A PINKK az EWBL A-csoportjának nyolcadik helyén zárt hét vereséggel. Ebbõl a nyolcasból a két Európa Kupa résztvevõ alakulat, a veretlen Tsmoki-Minszk és az A3 Basket kiemelkedett. Mögöttük viszont nagyon sûrû volt a mezõny. A PINKK szereplését is árnyalja, hogy egyszer hosszabbításban maradt alul 68-60-ra a Kassával szemben, kétszer pedig az aktuális ellenfél az utolsó másodpercekben szerezte a gyõztes találatot. Az Ostravától ilyen körülmények között 74-73-ra, míg a Grodnótól 80-78-ra kapott ki a magyar csapat.

„Összességében érdemes volt elindulni.” – felelte a teljes szezon tapasztalatát firtató kérdésünkre Laczka Miklós. „Egyrészt klubtapasztalatnak mindenképpen jól jött, másrészt változatossá tette a szezon eddigi menetét. Éppen a keddi BEAC meccs kapcsán mondható el, hogy mennyit ér a tapasztalat. Három egylabdás végjátékot buktunk el az EWBL-ben a hét meccsen, ami elég erõs arány. Ez is segített viszont abban, hogy a bajnokságban éppen ilyen meccset meg tudjunk nyerni.” – mondta a szakvezetõ.

Még nagyon korai a jövõrõl beszélni, hiszen az EWBL idei végjátéka elõttünk van. Ugyanakkor Laczka Miklósnál rákérdeztünk a késõbbi folytatás lehetõségére, illetve az elsõ visszajelzésekre. „Egyelõre még nincs errõl információnk. Az egész versenysorozat kapcsán viszont azt sugallták a szervezõk, hogy mindenképpen lenne igény magyar résztvevõre. Azon dolgoznak ugyanis, hogy jövõre már a FIBA égisze alatt zajló rendezvény legyen és így még jobban az európai körforgás részévé váljon az EWBL.”

A PINKK számára nem sok pihenõ jutott a kassai fellépés után, hiszen kedden már az ELTE-BEAC Újbuda otthonában vívtak bajnoki rangadót Laczka Miklós tanítványai. Ezen beszélgetésünk is éppen az utolsó másodperces triplával elért 56-55-ös gyõzelmet követõen készült. Így természetesen errõl is kérdeztük a vezetõedzõt.

Fotó: EWBL.eu

Fotó: EWBL.eu

„Én azt éreztem, hogy az elsõ félidõben jól játszottunk és érvényesült az akaratunk. Nem tudtunk nagyobb elõnyt kialakítani, mert rosszul dobtunk kintrõl. Pedig rengeteg üres helyzetünk adódott. A védekezésünkkel sem volt probléma ebben a szakaszban. A harmadik negyedben tanácstalanná vált a támadójátékunk és védekezésben is kezdtünk visszaesni. A negyedik negyedben, amikor a végén 13 pontos hátrányból felálltunk, akkor újra a védekezésre tudtunk építeni és bejöttek a külsõ dobásaink is. Nem tudom, hogy honnan volt erre energiánk, de sikerült megszerezni a gyõzelmet és ez a lényeg.” – összegzett Laczka Miklós.

A PINKK sikerével – ha lehet így fogalmazni – még jobban összesûrûsödött a 8-12. helyért zajló versenyfutás. A pécsiek mellett ugyanis a BEAC és a Vasas is három-három, míg a Cegléd kettõ, az MTK egy sikerrel rendelkezik. Beszélgetésünk során ugyanakkor Laczka Miklós továbbra is hangsúlyozta, hogy nem kíván számolgatni.

„Azt tudom mondani, mint múlt héten. Nem nagyon szeretnék számolgatni. Igazából az a fontos, hogy a közvetlen riválisaink ellen megpróbáljunk nyerni és meg tudjunk szorongatni nálunk erõsebb csapatokat. Az, hogy ez a tabellán végül milyen eredményhez vezet, az alapszakasz végén úgyis kiderül. Én abban látom a kulcsát a szezonunknak, hogy folyamatosan fejlõdnünk kell és tényleg meccsrõl meccsre elõre kellene lépni. Nagyon remélem, hogy ez a gyõzelem ad egy olyan mentális löketet, ami már szombaton a Vasas ellen segíthet és a késõbbiekben is nagyon fontos lesz.” – zárta lapunknak adott nyilatkozatát a PINKK vezetõedzõje.

Hirdetés
Hirdetés