Hirdetés
Archivum

Visszatekintés a PINKK Pécsi 424 második EWBL tornájára – Laczka Miklóst kérdeztük:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, hétvégén az oroszországi Rosztov-na-Donu városában szerepelt EWBL-tornán a PINKK Pécsi 424. A tapasztalatokról a hazaérkezést követõen Laczka Miklós vezetõedzõt kérdeztük.

Fotó: EWBL

Fotó: EWBL

A múlt heti beharangozónkat azzal zártuk, hogy a PINKK-nél szeretnék felhasználni az oroszországi szereplést gyakorlásra és néhány új dolog kipróbálására. Elõször tehát arról érdeklõdtünk Laczka Miklósnál, hogy ezt sikerült-e megvalósítani.

„Edzésnek jó volt. Ettõl függetlenül sokkal inkább azt láttam, hogy elkövettünk olyan hibákat, amiket remélem, hogy a következõ két bajnoki meccsünkön nem fogunk megtenni.” – kezdte visszatekintését a pécsiek szakvezetõje, majd így folytatta: „Elsõsorban, ami fontos lesz nekünk például a szerdai bajnoki mérkõzésünkön is, a védõlepattanók megszerzésével volt bajunk. Különösen igaz ez a második oroszországi meccsre. A letámadás ellen sem játszottunk igazán jól. Az elsõ meccsen pedig a dobóformánk sikeredett nagyon gyengére, de ott azért voltak nehezítõ körülmények.”

A PINKK az elsõ találkozóján 67-52-es vereséget szenvedett az Astanától. Küzdelmes meccs volt, ahol többször felzárkózott a magyar csapat. Végül azonban a kihagyott dobóhelyzetek megbosszulták magukat. A 71 mezõnykísérletbõl mindössze 21 lett sikeres, de ahogy arra tett utalást Laczka Miklós vezetõedzõ, a meccs elõtt akadtak problémák.

„A csomagjaink Moszkvából Rosztovba nem érkeztek meg és néhány játékosnak abban volt a meccs felszerelése is. Végül negyed órával a feldobás elõtt kaptunk meg, ami nem egyszerû helyzet. Emiatt aggódni kellett, ami elterelte a játékosok figyelmét és nem tudtunk rendesen bemelegíteni. Ez a dobószázalékunkra is hatott. Nem feltétlenül voltunk ott fejben ahhoz, hogy jobb teljesítményt nyújtsunk. Elõzetesen úgy gondoltam és egyébként most is úgy érzem, hogy az Astana elleni meccset meg lehetett volna nyerni.” – fogalmazott a PINKK mestere.

A második találkozón a házigazda Rostov-Don-SFEDU gárdájával szemben 75-61-re maradt alul a magyar csapat. A félidei vezetés után a PINKK sorsát a 37-13-as harmadik negyed pecsételte meg. „A második meccsen elfáradtunk. A harmadik negyedben a védekezésünk is puhább volt, az oroszok pedig elkezdtek extrán dobni. Kaptunk néhány olyan kosarat, ami elkerülhetõ lett volna. Nehéz helyzetekbõl is betaláltak a hazaiak.” – összegzett Laczka Miklós.

Azok, akik az élõképes közvetítést vagy a statisztikákat követték, találkozhattak a PINKK új igazolásával. A horvát válogatott Ruzica Dzankic az Astana ellen 24 perc alatt 6 pontot, 2 lepattanót jegyzett. A Rosztov ellen pedig 20 perc alatt 5 pont, 3 lepattanó került a neve mellé. Laczka Miklóst arra kértük, hogy röviden mutassa be az új igazolást:

„Ruzica Dzankic Horvátországból érkezik hozzánk. Hazája válogatottjának is tagja, tavaly Sepsiszentgyörgyben játszott, elõtte pedig Oroszországban légióskodott. A sérülések miatt mindenképpen szerettünk volna valakit igazolni. Örülök, hogy végül rá esett a választás, mert olyasmiket adhat ennek a csapatnak, amik eddig kicsit hiányoztak.”

Fotó: EWBL

Fotó: EWBL

Rosztov-na-Donu ugyan Oroszország 10. legnagyobb városa és hosszú éveken át adtak versenyképes élvonalbeli nõi gárdát, de magyar csapat most elõször vendégeskedett náluk. Ennek megfelelõen egy kicsit a körülményekrõl is kérdeztük a pécsiek szakvezetõjét.

„A szervezés jó volt. Nyilván nem az õ hibájuk, hogy a csomagokkal kis malõrbe belefutottunk. Találkoztunk érdekességekkel. Egyet mondok például: visszafelé a repülõtérre teljesen más úton mentünk, mint amikor az érkezéskor vittek minket a hotelbe. Egy hepehupás földúton haladt a buszunk, ami az éjszaka közepén Oroszországban elég sajátos élmény.” – idézte fel a hosszú túrát Laczka Miklós.

A PINKK-re a héten két bajnoki rangadó vár. Elõbb szerdán a Vasas Akadémia, majd szombaton az NKE-Csata vendégeként lép pályára „Két nagyon nehéz meccs lesz idegenben. Mindkettõn lehet keresnivalónk. Azzal együtt, hogy talán a hazaiak mindkét alkalommal esélyesebbek. Még mindig nem állunk jól a sérültek tekintetében. Azt azonban a csapat megmutatta a BEAC elleni bajnokin is, hogy kis létszámmal tud úgy harcolni, hogy teremthet esélyt magának.” – mondta Laczka Miklós, aki kérdésünkre azt is elárulta, hogy a tervek szerint a hétvégi EWBL tornával ellentétben már ismét pályára léphet Emilija Podrug.

Hirdetés