Hirdetés
Archivum

Visszatekintés a Sopron Basket – Dinamo Kurszk találkozóra:

:

Hirdetés

Csütörtökön az Euroligában a Sopron Basket nagy csatában 65-58-as vereséget szenvedett a Dinamo Kurszktól. A bombaerõs orosz gárdával nagyot küzdve és szervezetten játszva sokáig kiegyenlített meccset vívott a magyar csapat.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A mérkõzés utáni sajtótájékoztatón, melynek felvétele az alábbiakban látható, Roberto Iniguez is a küzdõszellemet méltatta. “Gratulálok vendégeinknek, remekül olvasták a mérkõzést, jól használták ki az erõsségeiket, különösen a negyedik negyedben. Sokszor kerültünk 5-7 pontos hátrányba, ahonnan egy ilyen csatában nehéz visszajönni, de mi többször is megtettük, amiért büszke vagyok a csapatra!” – idézi a Sopron Basket honlapja a spanyol szakvezetõt.

A mérkõzés folyamán a korábbiaktól valamivel elmaradt a soproni dobóforma. Végül a 63 mezõnykísérletbõl 21 lett sikeres ezen az estén. Ezt Roberto Iniguez is kiemelte. “Nem dobtunk elég pontosan, és támadásban hiányzott idõnként a kellõ agresszivitás. Megértem, hogy ez nehéz, hiszen a védekezés egy Kursk ellen elképesztõ energiákat igényel. Elégedett vagyok! Továbbra is jól haladunk az úton, nagy lesz a harc a Kursk mögötti helyekért a csoportban. Dolgozunk tovább! – összegzett a Sopron Basket vezetõedzõje a klub felületein olvasható nyilatkozatában.

A Kurszk fölénye magas posztokon jelent meg hangsúlyosabban ezen az estén. Nyerték a lepattanócsatát, 26 pontjuk született a festékbõl. Lucas Mondelo nem titkolta, hogy erre elõzetesen is építettek. “Tudtuk hogy nehéz lesz a csoport egyik legjobbjának az otthonában. A védekezés dominált a mai napon. Sokat futottunk és próbáltuk bejátszani a labdát a magas embereiknek a palánk alá, ahol fölényben voltunk. Sok büntetõt is tudtunk ezekbõl dobni. Gratulálok a Sopronnak, nagyon jól játszottak!” – jelentette ki a spanyol szövetségi kapitányként is dolgozó szakember.

A játékosok közül soproni részrõl Fegyverneky Zsófia osztotta meg a gondolatait a sajtótájékoztatón. “Gratulálok a Kursk csapatának, nagyon jó munkát végeztek! Tudtuk, hogy szinte tökéletes játék kell ma, de az a pár extra dobás hiányzott, ami egy ilyen mérkõzés megnyeréséhez elengedhetetlen. Remélem a vereség ellenére mindenki élvezte a meccset! ” – idézi a csapatkapitány szavait a soproni klub honlapja.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball 

A Dinamo Kurszk csapatában Tina Charles világklasszis teljesítményt nyújtott. Végül 31 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplát ért el, de még négy szerzett labdát is feljegyeztek a statisztikai lapjára. “Nagy intenzitású mérkõzést játszottunk, tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz az agresszíven kosárlabdázó Sopron ellen.” – összegzett az amerikai válogatott világbajnok centere, akinek villanásaiból a FIBA mérkõzés összefoglaló videójában is láthatunk többet.

Hirdetés