Hirdetés
3x3

Visszatekintés a szolnoki 3×3-as Nemzetek Ligája fordulóra – Süle Krisztinát kérdeztük:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szerdától péntekig Szolnokon U23-as 3×3-as Nemzetek Ligája fordulót rendeztek. Mindhárom minitornán az 5. helyen zárt a magyar válogatott. Süle Krisztina szövetségi kapitányt kértük arra, hogy foglalja össze lapunknak a torna tapasztalatait.

A szlovákiai Nemzetek Ligája fordulóhoz képest Török Ági ezúttal nem lehetett ott a csapattal. Herman Alíz és Király Andrea került be a versenyző keretbe az első három fordulóban is szereplő Takács Emese, Tóth Orsolya, illetve Varga Eszter mellé.

“Úgy döntöttem, hogy minden játékosomnak, aki a nyári felkészülés alatt dolgozott a válogatottal, megadom a lehetőséget, hogy versenyen is bizonyíthassanak. Így éles szituációban is láthattam őket, mert más egy edzéshelyzet, mint egy mérkőzés. Edzőmeccseket nem tudunk játszani, de fontosnak tartom, hogy mindenkit próbáljunk ki mérkőzésen. Azért nyílt lehetőség arra, hogy a bő keret minden tagja versenyezzen idén, mert a Nemzetek Ligája mellett két FIBA 3×3 Women’s Series versenyen is megkapta a lehetőséget az U23-as válogatott, hogy Magyarországot képviselje.” – fogalmazott Süle Krisztina.

A szlovákiai eredményeitől elmaradt a válogatottunk. “Nem voltunk topformában. Ezen a nyáron játszottak először együtt ebben a felállásban és úgy érzem, hogy még nem volt teljes a kémia. Többször a kellő agresszivitás is hiányzott.” – mondta lapunknak Süle Krisztina. A riválisok több tornával a lábukban, nagyobb meccstapasztalattal szerepeltek Szolnokon. “Az első és a harmadik szolnoki napon ugyanaz a négyes játszott. Pénteken már jobb összhangot, keményebb játékot tapasztaltunk. Mindenképpen több mérkőzésre lenne szükség.” – tette hozzá az U23-as válogatott szövetségi kapitánya.

Még a nemzetközi szövetség is kiemelte a közösségi oldalakon az első napról az oroszok elleni találkozónkat. Három játékossal érkezett a válogatottjuk és közülük egy megsérült, így ketten maradtak és a mieink sportszerűen 2-2-re játszva fejezték be ellenük az összecsapást.

“Éppen ellenünk sérült le az egyik orosz játékos. Akkor a fair play szellemében 2-2-ben lejátszottuk, de nem volt az igazi sem a játék minősége, sem a hangulata a mérkőzésnek. A következő napra vissza is léptek a tornától az oroszok. Hárman elutazni ilyen eseményre mindig rizikós. Két napot két fővel felelőtlenség lett volna lejátszani. Egyrészt fizikálisan is nehéz teljesíteni és azt sem várhatták a többi csapatból, akik közül mindenki pontokért versenyzett, hogy 2-2-re menjenek végig.” – idézte fel Süle Krisztina ezt a nem mindennapi helyzetet.

Az Európa1-es konferenciában Lengyelország végzett az élen. A hat tornából négyet megnyertek, ezen felül egy második és egy harmadik helyük volt. Két szolnoki tornát pedig Ausztria nyert meg, akiknek így a legsikeresebb nyaruk lett. “Voltak meglepetések, számomra az osztrákok első helyei mindenképpen ide tartoznak és az is, hogy Szlovákia egyszer legyőzte Lengyelországot. A legnagyobb baj, hogy mi nem tudtunk meglepetést okozni.” – tette hozzá Süle Krisztina.

Az U23-as válogatott augusztus 14-én és 15-én a konstancai FIBA 3×3 Women’s Series versenyen szerepel. Ott Kovács Kitti, Madár Kata, Révész Boróka és Tenyér Zsófia alkotja majd a keret. Csütörtökön találkozik a csapat, melyben ezúttal Kovács Kitti és Madár Kata lesz az újonc. Ők idén még nem tudtak tornán szerepelni, de ezúttal egy rangos mezőnyben mutathatják meg tudásukat.

Hirdetés