Hirdetés
Magyarország

Visszatekintés a szombati játéknap legjobb egyéni teljesítményeire:

:

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés

Szombaton négy mérkőzést rendeztek az élvonalban. Az alábbiakban a statisztikai mutatók alapján tekintünk vissza a legjobb egyéni teljesítményekre.

A teljesítmény-indexet tekintve a legjobb érték Stewart Davis nevéhez fűződik. Szombaton megkezdődött a 2021/2022-es évad alsóházi rájátszása. A Play-Out első mérkőzésén a PINKK Pécsi 424 68-65-ös győzelmet aratott az ELTE-BEAC Újbuda otthonában. Davis 36-os VAL-t ért el, 18 ponttal, 17 lepattanóval és 3 blokkal zárt, emellett pedig 5 faultot harcolt ki.

Ugyanerről a találkozóról a BEAC húzóembere Czank Tímea 35-ös VAL-t szállított, 24 ponttal, 8 lepattanóval és 4 gólpasszal segítette a csapatát. A harmadik legjobb teljesítmény-indexet a szombati játéknapon Milica Jovanovic és Petra Holesinska  érte el – a statisztikai lapok alapján mind a kettejük neve mellett a 27-es VAL szerepel. Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntő párharc első felvonásán a DVTK 77-73-as győzelmet aratott az UNI-Győr – MÉLY-ÚT otthonában, Jovanovic pedig 19 ponttal, 11 lepattanóval és 5 kiharcolt faulttal vezette a csapatát. Ugyanekkor, a Play-Out 1. fordulójában a VBW CEKK Cegléd 82-68-ra múlta felül a BKG PRIMA Szigetszentmiklós gárdáját. A találkozó végére Holesinska 26 pontig, 5 lepattanóig és 3 gólpasszig jutott.

A bajnokság 22. fordulójából pótolt összecsapáson a Sopron Basket 88-50-re legyőzte az Atomerőmű KSC Szekszárdot. Az alapszakaszt a Sopron Basket nyerte, így az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntőben a TFSE-MTK-val mérkőzik. Az Atomerőmű KSC Szekszárd a második pozícióban zárt és a négy közé jutásért a Vasas Akadémiával küzdhet meg. A Sopron együtteséből Határ Bernadett 26-os VAL-t ért el. 21 perc alatt 14 ponttal, 10 lepattanóval, 3 gólpasszal és 2 blokkal segítette a társait.

A szombati játéknapon Bozica Mujovic, a PINKK Pécsi 424 légiósa teljesítménye alapján szintén a Top5-ben végzett – 25-ös VAL-t ért el. Mujovic 21 ponttal és 7 lepattanóval, illetve 3 szerzett labdával, 2 gólpasszal és 6 kiharcolt faulttal vezette győzelemre csapatát.

Hirdetés