Hirdetés
3x3

Visszatekintés a szombati pozsonyi játéknapra:

:

Hirdetés

Megnyerte a 3×3-as U23-as Nemzetek Ligája pozsonyi fordulójának szombati tornáját is a magyar válogatott. Süle Krisztina szövetségi kapitányt kértük arra, hogy foglalja össze a tapasztalatokat.

A magyar csapat a csoportkörben 20-11-re győzte le Szlovákiát és 20-5-re Ausztriát. A döntőben pedig 15-13-ra Csehországot.

“Nagyon jól teljesítettek a csajok. Védekezésben és támadásban is kiemelkedőt nyújtottak.” – hangsúlyozta lapunknak Süle Krisztina. “Ugyanazt éreztem, mint a pénteki játéknapon, hogy kézben tartjuk a mérkőzéseket. Volt egy-egy érdekesebb fújás, illetve a döntőben egy kétperces periódus, amikor kapkodtunk. Egy TV time-out után azonban ott is megnyugodtunk és rendben volt a mérkőzés. Az utolsó másodpercekben, amikor dobhattak volna az egyenlítésért, azt a helyzetet egy óriási fault előzte meg. Ha mondhatom ezt, nem lett volna igazságos, ha hosszabbításra kerül sor. Kőkemény és brusztolós döntőt nyertünk meg. Büszke vagyok a lányokra!”

Eddig hatból hat mérkőzést hozott a tornán a magyar csapat, ami kiemelkedő sorozat.

“A sok-sok éves munka, amint beletettek a lányok, most érett be. Megtaláltuk, amit kerestünk, a játékosoknál. A csapatkohézió kiváló, jól működik a csapatjáték. Pusztai Petra újoncként kiemelkedően teljesít, míg a rutinosabb játékosok, elképesztő, amit egytől egyig letesznek az asztalra. Tóth Orsi mindkét napon extra volt, Jáhni Zsófi most a második napra kicsit már fáradt, ami érthető, mert rengeteg akcióban részt vesz, de így is a csapat húzóembere. Tenyér Zsófi helyett szombaton Takács Emese játszott és tőle is megkaptam, amit vártam, sőt pluszban is. Hatalmasat küzdött, van szíve odaadni a labdát, az asszisztjaira lehet számítani. Ha kellett bedobta a fontos duplát. Együtt vannak a csajok és a lendület viszi őket.” – mondta a szövetségi kapitány.

Vasárnap Jáhni Zsófia helyett Kovács Kitti lesz a csapatban, aki más karakterű játékos, de ezt a felállást is fontos kipróbálni.

“Megváltozik a csapat karaktere. Kitti kevésbé mozgékony játékos, mint Zsófi. Védekezésben és támadásban is más taktikát kell alkalmazni. Egyáltalán nem bánom, mert ezt is meg kell tanulni és ezzel az ellenfeleket is meglephetjük. Készülünk mindenre. Kitti ambíciózus, jól teljesített az edzéseken és várom, hogy pályára léphessen, megmutathassa magát. A külső embereken sok múlik, azon, hogy Kittit hogyan tudjuk megjátszani, illetve milyen felfogású játékvezetést kapunk. A cél vasárnap is a döntő, meglátjuk mire leszünk képesek. Közel sincs még vége.” – fogalmazott Süle Krisztina.

Vasárnap 16 óra 10 perctől Szlovénia, majd 18 órától Ausztria lesz a rivális a csoportban.

“A szlovénokkal még nem játszottunk, egy kicsit statikusabb csapat, nagyobb darabok és lassabbnak tűnnek az átlagnál. Az első napon meglepték az osztrákokat, de azóta nem tudtak pluszt hozni. Az osztrákok nekem eddig csalódás. Szombaton hiányzott a küzdőszellem, kicsit úgy léptek pályára, mintha elengedték volna ezt a tornát. Ehhez azért az is kellett, hogy mi domináltunk és nem engedtük őket kibontakozni. Kiderül, hogy vasárnapra mennyire szívják fel magukat. Nekünk hozni kell azt a lendületet, amit megszereztünk az első két napon.” – mondta Süle Krisztina, kiemelve, hogy a pontszerzés miatt kulcsfontosságú minden torna.

“Számításaink szerint nagyjából 64000 pontot gyűjtöttek eddig a játékosok, ami nagyon kell a teljes magyar 3×3-as csapatnak. Nincs más teendő, mint a legtöbb pontot összegyűjteni. Ahogy többször is kiemeltem, ebből a csoportból a cél a továbbjutás, mivel a szerepléstől függetlenül a döntő újabb pluszpontokat is hozhat.”

Hirdetés