Hirdetés
Archivum

Visszatekintés a TF helyosztójára:

:

Hirdetés

Szombaton este lezárult Poznanban a 2019-es Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság. A TF az elõkelõ 6. helyen zárt. Magyar Bianka vezetõedzõt kértük, hogy értékelje a hétvége történéseit.

Fotó: EUSA

Fotó: EUSA

Az 5-8. helyért a TF elsõ ellenfele még pénteken este az Aveiro-i Egyetem csapata volt. A kellemetlen stílusban játszó portugálokat 62-46-ra gyõzték le a magyar lányok. A vezetõedzõ Magyar Bianka így tekintett vissza arra az összecsapásra:

„Érzõdött, hogy még mindig egy kicsit fájó volt az osztrákok elleni vereség. Jól összeszedték magukat a lányok és igazi csapatként tudtunk mûködni. Mindenki pályára lépett és hozzátett a gyõzelemhez. A portugálok gyors, kellemetlen játékot játszottak, de sikerült nekünk is felvenni a sebességet. Végig kontrolláltuk a játékot és úgy érzem, hogy összességében a mi ritmusunkban zajlott a mérkõzés. Egy percig nem forgott veszélyben a gyõzelmünk.”

Az 5. helyért szombaton a Göttingeni Egyetem volt a rivális. A csoportkörben nagy különbség alakult ki a felek között. Ezúttal viszont jóval kiélezettebb találkozó kerekedett.

„Szorosabb volt, valóban.” – válaszolta felvétésünkre Magyar Bianka vezetõedzõ. „Igazság szerint nagyon elfáradtunk és sok helyzetet hagytunk ki olyan pillanatokban, amikor át tudtuk volna venni a vezetést. Könnyû ziccerek maradtak ekkor ki. Nagyon büszke vagyok összességében a lányokra. Úgy gondolom, sokkal jobb meccset játszottunk a németek ellen, mint múltkor. Sikerült szorossá tenni és az utolsó percekig kiélezetten alakult a mérkõzés.”- összegzett Magyar Bianka.

Vannak búcsúzók a TF-nél, ami különlegessé és igencsak érzelem gazdaggá tette a szombat estét.

„Abból a szempontból is különleges volt a meccs, mert ebben az összetételben most játszott utoljára együtt a csapat. Karlócai Julianna és Fuisz Viktória már nem fog jövõre velünk játszani. Sok sikert kívánok nekik és köszönöm, hogy évekig a TFSE vezérei voltak. Emocionális volt tehát a meccs és az utána következõ pillanatok. Ismét megmutattuk, hogy milyen jó csapat vagyunk.” – mondta Magyar Bianka, aki hangsúlyozta, hogy összességében értékes kontinenstornát teljesített a TF.

„Ez a 6. hely összességében egy nagyon szép eredmény. Az volt a célunk, hogy bejussunk a legjobb nyolcba és ez sikerült. Az elsõt leszámítva olyan meccseket sikerült vívni, amibõl mindenki tanult és tudott fejlõdni, hasznosítani tudja a következõ szezonban.”

Fotó: EUSA
Fotó: EUSA

Hirdetés