Hirdetés
3x3

Visszatekintés a World Urban Games 3×3-as tornájára – interjú Süle Krisztinával:

:

Hirdetés

A hétvégén rendezték Budapesten a World Urban Games keretében a 3×3-as U23-as Nemzetek Ligája Szuperdöntőt. A magyar válogatott a 6. helyen szerezte meg, mely után Süle Krisztina szövetségi kapitányt kértük értékelésre.

Fotó: FIBA.Basketball

A Benke Sára, Doktor Anna, Jáhni Zsófia és Kováts Gabriella összeállítású válogatottunk két győzelemmel kezdte szereplését. Ukrajnát 18-7-re, míg Lengyelországot 12-8-ra győzték le a magyar lányok.

„Összességében remek torna volt és jó erőfelmérő. Nem vagyok teljesen elégedett az elért helyezésünkkel. Az első ukránok elleni meccsen remekül megoldottuk a kulcsemberük védését, a támadójátékunk is rendben volt. Látszott is, hogy ellenfelünk elbizonytalanodott, így mi nagy fölénnyel tudtunk nyerni. Második csoportmeccsünkön a védekezés ismét jól működött, de támadásban kicsit visszafogottabbak voltunk.” – fogalmazott lapunknak Süle Krisztina, aki a Kína elleni találkozóra részletesebben is visszatekintett. Kína az október eleji Világbajnokságon szintén csoportellenfelünk lesz.

„A harmadik, Kína elleni csoportmeccsünk előtt tudtuk, ha nyerünk csoportelsők vagyunk, ha nem, akkor nem rajtunk múlik a sorsunk.  Bosszantó meccs volt, hat pontot kaptunk saját hibáinkból. Olyan helyzetekből, amikre felkészültünk. Indokolatlan technikai hiba, buta fault is becsúszott. Bosszantó, mert mindezek ellenére versenyben voltunk velük.” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

A csoportunkban három válogatott zárt két győzelemmel és egy vereséggel. Jöhetett tehát a számolgatás.

„Nagyon rosszul jöttünk ki a körbeverésből, másnap a címvédő franciakkal játszottunk. A lányok előtt le a kalappal, végig hittek a sikerben és ez a legfontosabb. Fel tudtunk pörögni a meccsre. 13 ponton tudtuk tartani ezt a francia csapatot, de támadásban sokat hibáztunk.” – idézte fel a negyeddöntőt lapunknak Süle Krisztina, aki az alábbi gondolatokkal zárta az értékelését.

„Szomorú vagyok, mert a torna alatt – főleg az első siker után – azt éreztem, hogy igen elérhetünk ennél sokkal jobb eredményt. Szerintem senki nem védekezett nálunk jobban. Csak nyilván a 3×3 arról szól, ki tud több pontot dobni, abban pedig most mi maradtunk alul. A Világbajnokság szempontjából viszont nagyon értékes tapasztalatokat gyűjtöttünk. Ott remélem mi fogunk kikerülni győztesen ezeken a meccseken.”

A magyar válogatott október 2. és 6. között Kínában szerepel Világbajnokságon. Ott a hazaiak mellett Hollandia, Sri Lanka és Svájc lesznek a csoportriválisok. Süle Krisztina lapunknak elmondta, hogy válogatottunknak addig hosszabb összetartása nem lesz. Maximum egy délelőttre vagy délutánra van lehetőség a Budapesten tartózkodó játékosokkal. A csapat szeptember 28-án kel útra a Világbajnokságra.

Hirdetés