Hirdetés
Archivum

Visszatekintés az 1997-es döntõ ötödik meccsére:

:

Hirdetés

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) Youtube csatornáján rendeszeresen jelennek meg klasszikus, legendás mérkõzések összefoglalói. Ezúttal az 1997-es bajnoki döntõ ötödik mérkõzésére tekintettek vissza a szerkesztõk. A máig emlékezetes párharc során az FTC 3-2-re legyõzte a BSE-t.

Fotó: Fradi újság (1997)

Fotó: Fradi újság (1997)

Az 1996/1997-es szezon végén szerezte elsõ és egyetlen bajnoki címét az FTC nõi kosárlabda szakosztálya. Fordulatos évad volt, ahol az alapszakaszt a BSE nyerte 21 gyõzelemmel és 3 vereséggel. Az FTC pedig mögötte a második lett 20/4-es mutatóval.

A bajnoki címig vezetõ úton az FTC a negyeddöntõben a Zala Volán TE-t 2-0-val búcsúztatta. Az elõdöntõben a Diósgyõri KSK-BorsodChem ellen emlékezetes küzdelemben ötmeccses csatában jutott tovább. A másik ágon a BSE a negyeddöntõben a Kecskemétet múlta felül. Az elõdöntõben pedig a PVSK-t szintén ötmeccses párharcban.

Ilyen elõzmények után érkezett el a finálé, ahol a pályaelõny a BSE-nél volt. Az FTC azonban az elsõ találkozót nyerte idegenben, majd a másodikat is óriási küzdelemben hazai pályán. A következõ két derbi a BSE csapatáé volt, így jöhetett a Városmajorban a sorsdöntõ ötödik meccs. Ezen az FTC 79-67-es sikert aratott, de errõl már beszéljenek az alábbi képsorok.

A bajnokcsapat tagjai:
Béres Tímea, Ujvári Eszter, Kosjár Katalin, Dénes Krisztina, Seres Éva, Farkas Andrea, Roczkov Viktória, Papp Krisztina, Hagara Zsuzsanna, Fekete Anett, Biró Anikó, Károlyi Andrea, Farkas Andrea, Török Szilvia.

Edzõ: Tursics Sándor.

Hirdetés