Hirdetés
Magyarország

Visszatekintés az 6. forduló legjobb egyéni teljesítményeire:

:

Fotó: Girgász Péter / E.ON ELTE BEAC

Hirdetés

Vasárnap lezárult egy újabb forduló a hazai élvonalban. Az alábbiakban a statisztikai mutatók alapján tekintünk vissza a legjobb egyéni teljesítményekre.

A teljesítmény-indexet tekintve a legjobb értéket Boros Júlia, a TARR KSC Szekszárd fiatal játékosa érte el. Egészen pontosan 35 VAL szerepel a statisztikáján. A Szekszárd a szombati játéknapon lépett pályára az E.ON ELTE BEAC csapata ellen, amikor is Zseljko Djokics együttese egy végletekig kiélezett mérkőzésen végül 82-79-es vereséget szenvedett. Boros a találkozó során 33 perc alatt 23 ponttal, 3 lepattanóval, 4 szerzett labdával, illetve 8 gólpasszal segítette a szekszárdi gárdát, ezen felül kiharcolt három faultot is. A mérkőzés során Boros légiós csapattársa, Jacinta Monroe szintén remekelt, 26 perc játékidőt követően 21 ponttal, 7 lepattanóval, 6 kiharcolt faulttal, 1 gólpasszal és ugyanennyi blokkal zárt, aminek köszönhetően 33 VAL-t jegyzett. Ezzel pedig a hétvége második legjobb teljesítményét szállította.

A vasárnapi BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós – VBW CEKK Cegléd összecsapásról a szigetszentmiklósiak légiósa, Santa Baltkojiené statisztikai lapján szerepel kiemelkedő 32 VAL, amivel az irányító-bedobó a hétvége harmadik helyen végzett listánkon. A találkozó tulajdonképpen a veretlenek rangadója volt, melyet végül a BKG egy magabiztosabb 70-53-as sikerrel zárt. A találkozó során a szigetszentmiklósi együttes külföldije 37 percet töltött pályán, ez idő alatt pedig 24 pont, 6 lepattanó, 4 szerzett labda, 5 kiharcolt fault, illetve 8 gólpassz lett a mérlege.

Visszakanyarodva a BEAC – Szekszárd találkozóra, a hétvége legjobbjai közé egyben Angyal Barbara is beverekedte magát. Az Újbuda húzóembere remek teljesítményt nyújtott a rangadó során, 35 perc alatt 21 pontot, 2 lepattanót, 4 szerzett labdát, 8 kiharcolt faultot és 7 gólpasszt jegyzett fel neve mellé, amivel 30 VAL lett a teljesítmény-indexe. Vele holtversenyben a hétvégén Dúl Panka, a TFSE-MTK fiatalja is 30 VAL-t jegyzett. A TFSE vasárnap a Győr otthonában lépett pályára, ahol szintén egy kiélezett összecsapást láthattak a nézők, ám a végső győzelmet 81-75-ös aranybán mégis a SERCO UNI Győr csapata szerezte meg. Dúlék azonban minden tőlük telhetőt megtettek, Dúl Panka többek között 15 ponttal, 9 lepattanóval, 4 szerzett labdával, 6 kiharcolt faulttal, illetve szintén 6 gólpasszal segítette csapatát, összesített 35 perc alatt.

Végezetül, szombaton az idén továbbra is veretlen DVTK HUN-Therm a Vasas Akadémia csapatának otthonába látogatott. Negyven perc elteltével 72-36-os magabiztos diósgyőri győzelem született, az összecsapásból pedig elsősorban Kaila Charles neve magaslik ki, aki 21 perc alatt 12 ponttal, 7 lepattanóval, 1 szerzett labdával, 4 kiharcolt faulttal, 1 blokkal, illetve három gólpasszal segítette csapatát, s végül 26-os VAL-mutatóval zárt. Vele zárjuk tehát a “hétvége legjobbjai” listánkat.

Hirdetés