Hirdetés
Utánpótlás

Visszatekintés az Atomerőmű KSC Szekszárd serdülő döntős szereplésére – Harsányi Máriát kérdeztük:

:

Fotó: Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés

Múlt héten rendezték a Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság „A” döntőjét, ahol az Atomerőmű KSC Szekszárd a 8. helyet szerezte meg. Harsányi Mária vezetőedzőt kértük rövid értékelésre.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd a csoportkörben a Vasassal, a DVTK-val és a BEAC Újbudával találkozott. A keresztjáték során a Csata DSE-vel, majd a helyosztón az NKA Pécs együttesével.

„Borzasztó nehezen éltem meg a döntőt, annak ellenére, hogy tisztában voltam azzal, hogy fiatal a csapat. Mindössze három idősebb játékosunk volt. Már az bravúrnak számított, hogy „A” döntőt játszottunk. Az egyesületünkből idén csak mi jutottunk idáig. Reálisan elérhetőnek a 7. helyet tartottam, mert a pécsieket az előcsatározások során legyőztük. Bíztam a lányokban, hogy meg tudjuk oldani a vasárnapi helyosztót, de végül nem sikerült. A félidőben még 7 ponttal vezettünk, a második félidőben viszont fizikálisan felőrült minket a Pécs, támadásban a húzóembereinktől elmaradtak a jó egyéni teljesítmények és a védekezésünk is szétesett.” – mondta lapunknak Harsányi Mária.

A szekszárdiak vezetőedzője az értékelése során a Vasas Akadémia és a Csata DSE elleni találkozókat emelte ki.

„Az öt mérkőzésből kettővel elégedett voltam, amikor fizikálisan, küzdésben és taktikai fegyelemben is felvettük a versenyt. Ez a később ezüstérmes Vasas elleni mérkőzés, amikor 7 pontos vereséget szenvedtünk és a Csata elleni meccsünk volt. Ellenük is a taktikai dolgokat maximálisan megcsináltuk, de a centerükkel nem tudtunk mit kezdeni. Így is a negyedik negyed közepéig a pályán kellett tartani a legjobbjaikat. A szezon elején még 30 pont feletti vereséget szenvedtünk a Csatától, de most csak 13 ponttal kaptunk ki.” – fogalmazott Harsányi Mária.

A szekszárdi keretből a három 2008-as játékos kiöregszik, de a többiek jövőre is a serdülők között játszanak. Zárásul egy kicsit a csapat jövőjéről is beszéltünk.

„Idén az egész döntőt a küzdő jelleg és a fizikalitás dominálta.” – hangsúlyozta Harsányi Mária. „Sok munka vár ránk a 2009-esekkel, hogy jövőre helyt tudjunk állni. Úgy érzem, ha megmaradnak a játékosok, akkor sok munkával előrébb léphetünk. Technikai és taktikai téren is fejlődtek a játékosok. A taktikai részt külön is kiemelném, mert ott nagyon sokat készültünk. Sokkal többet, mint egyébként serdülőben szoktunk. Szerettük volna maximálisan kihasználni a két ponterős játékosunkban rejlő lehetőségeket, igyekeztünk rendszerben gondolkozni védekezésben és támadásban is. Ezt tudták alkalmazni a mérkőzések során a lányok. Fejben ott vannak a lányok és a küzdőszellem is adott. Mindenben kell fejlődni, de a legfontosabb, hogy fizikálisan erősödjünk. Kicsik vagyunk, azon nem lehet változtatni, de tömegre szükség lenne.”

Fotó: Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés