Hirdetés
Archivum

Visszatekintés az Euroliga döntõre:

:

Hirdetés

Az UMMC Jekatyerinburg magabiztos 91-67-es sikerével ért véget a 2019-es Euroliga Final4 döntõje. A Dinamo Kurszk nem tudta megszorongatni riválisát. Már Breanna Stewart sérülése elõtt 16 pontos hátrányban voltak. Nézzük, hogy a finálét követõ nemzetközi sajtótájékoztatón miként értékeltek a csapatok képviselõi.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az UMMC Jekatyerinburg mindig mosolygós orosz klasszisa Evgeniia Beliakova felszabadultan nyilatkozott. „Könnyû értékelni ha nyerünk, ha elhódítjuk a trófeát, ha megvédjük a címünket. Minden tökéletesen a helyén volt a mai estén. Jó kosárlabdát játszottunk, elégedettek lehetünk a játékunkkal. Köszönök mindent a társaimnak, edzõimnek, a klubnak” – fogalmazott Beliakova, akihez a gyõztes gárda vezetõedzõje Miguel Mendez is csatlakozott.

„Nehéz szavakat találni. Büszke vagyok játékosaimra! Úgy vélem nem csak ezen a hétvégén, hanem az egész szezonban kiváló kosárlabdát játszottunk. Örülök, hogy itt lehetek a klubnál és jövõre is szeretnék visszatérni a Final4-ba.” – mondta a kiváló spanyol szakember.

A késõi órán igen rövidre zárt sajtótájékoztatón természetesen a Kurszk képviselõi is értékeltek. Talán Lucas Mondelo szavait kísérte a legnagyobb figyelem, hiszen mindenkit érdekelt miként élte meg belülrõl a minden várakozást felülmúló különbséget. Nem szabad elfelejteni, hogy már Stewart sérülése elõtt is óriási hátrányban volt a Kurszk. Mondelo nem is fogta erre az esetre az egészen csúnya a vereséget.

„Puhán kezdtünk. Nem mentek be a dobásaink az elején és ez hatással volt az egész játékunkra. A védekezésünk felpuhult, nem éltünk a faultokkal. Olyan nem lehet, hogy egy döntõben csak három faultja legyen az egyik csapatnak a félidõben. Emellett nem támadtuk eléggé keményen a gyûrût. Bár elveszítettük Stewie-t, akkor még azt hittük, hogy meccsben vagyunk. A harmadik negyedben viszont már mentálisan is feladtuk a döntõt.” –mondta Lucas Mondelo, majd így folytatta:

„A legrosszabb meccsünket játszottuk a lehetõ legrosszabb pillanatban. Vannak ilyen esték! Gratulálok a Jekatyerinburgnak! Nekünk önbizalmat kell építeni, mivel még elõttünk áll a szezonban az orosz bajnoki döntõ. Nehéz helyzetben vagyunk, mind aggódunk Stewie-ért, de hiszem, hogy a csapatban lévõk elõrébb tudnak lépni és versenyképesek leszünk a döntõben.” – összegzett a Kurszk mestere.

Tatiana Vidmer, a Dinamo Kurszk csapatkapitánya könnyeivel küzdve értékelt. „Nagyon keményen készültünk. Nyerni akartunk, de a szerencse sem állt mellénk. Mindenki láthatta, hogy mi történt a pályán, milyen meccset játszottunk.” – fogalmazott az orosz center.
 

Hirdetés