Hirdetés
Magyarország

Visszatekintés az Európa Kupa csoportkör legjobb magyar teljesítményeire:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Lezárult a csoportkör az Európa Kupa sorozatban, így a teljesítmény-index alapján csokorba szedtük a legjobb magyar teljesítményeket.

A sorozatban négy magyar csapat is érdekelt volt: a DVTK, az NKA Universitas PEAC, a Ludovika-FCSM Csata, és az UNI Győr MÉLY-ÚT csapata – illetve Raksányi Krisztina együttese is, a CDB Clarinos Tenerife. Az évad elején a Csata és a PEAC selejtezőt játszott, melyek közül mindkettő mérkőzést sikerrel vették. A csoportkör végén az összesített négy csapatból a diósgyőriek, illetve a pécsiek jutott tovább. Lássuk az Európa Kupa legjobb magyar teljesítményeit:

A teljesítmény-index alapján a csoportkör legjobbjának Kiss Virág bizonyult, aki idáig átlagban 30.5 percet töltött a pályán. Ez idő alatt 15.1 pontig, 7.9 lepattanóig, illetve 1.9 gólpasszig jutott, amivel 15.1 EF-t ért el. Legjobban az első, Nesibe Aydin elleni mérkőzésen játszott, amikor is 36 perc alatt 17 pont, 11 lepattanós dupla-duplát jegyzett fel neve mellé, amihez pluszban 5 gólpasszt is szerzett.

Fotó: FIBA.Basketball

A második helyen az UNI Győr MÉLY-ÚT játékosa végzett – aki két mérkőzéssel kevesebbel rendelkezik az első helyen lévő Kiss Virágtól. Török Ágnes összesítésben 28.5 perc alatt 11.2 ponttal, 3.2 lepattanóval és 2.2 gólpasszal fejezte be a csoportkört. A statisztikai lapján alapján a legjobban a török Elazig Il Ozel Idare teljesített, amikor is 36 perc alatt 17 ponttal, 5 lepattanóval, illetve 3 gólpasszal zárt. A teljesítmény-indexe 11.7-es lett.

Fotó: FIBA.Basketball

A harmadik helyezett nem más, mint a Ludovika-FCSM Csatában játszó Zele Dorina, aki szintén hat mérkőzéssel rendelkezik. A budapestiek alacsony centere átlagban 23.4 percet játszott, mely idő alatt 11.3 pontot és 4.3 lepattanót jegyzett fel neve mellé. Sérülése ellenére mégis az Orman Genclik török csapata ellen produkálta a legjobb mutatókat, 23 perc alatt 17 pontig jutott, illetve 6 lepattanót és 3 labdát szerzett. Az ő teljesítmény-indexe így 11.3-as lett.

Fotó: FIBA.Basketball

Csapattársához hasonlóan a pécsiektől Wentzel Nóra is felkerült a listára, 10.8-as EF-el, amivel a negyedik helyen végzett. Átlagot nézve 29.8 percet töltött a pályán a mérkőzések során, mely idő alatt 11.5 pontot és 2.9 lepattanót szerzett. A legjobb teljesítményt a Ramla elleni második összecsapáson nyújtotta, amikor is 23 pontig, 4 lepattanóig és 5 gólpasszig jutott.

Fotó: FIBA.Basketball

A szintén a Ludovika-FCSM Csata csapatában játszó Lelik Réka is extra teljesítményt produkált a csoportkör során. Összesítésben 11.4 ponttal, 4.9 lepattanóval és 2.6 gólpasszal segítette a budapestieket, a teljesítmény-indexe pedig 10.5-ös lett. A Nika elleni mérkőzése során 33 percet töltött a pályán, ami alatt 22 pontig, 2 lepattanóig és 2 gólpasszig jutott.

Fotó: FIBA.Basketball

Ha a csapatok – legalább négy meccsen játszó – légiós játékosait vesszük alapul, akkor pedig Cheridene Green bizonyult a legjobbnak. Az ő statisztikai lapja alapján a teljesítmény-indexe 20.5 lett, amely az átlag 19.2 pontból, 7.7 lepattanóból, 1.3 gólpasszból, és 1.5 szerzett labdából tevődik össze. A brit válogatott center legjobb meccsét a szintén csoportjában szereplő másik magyar együttes – Ludovika-FCSM Csata – ellen produkálta. 35 percet töltött a pályán, ez idő alatt pedig 33 pontig, 5 lepattanóig, illetve 3 szerzett labdáig jutott.

 

Hirdetés