Hirdetés
Archivum

Visszatekintés az olaszok elleni sikerre:

:

Hirdetés

A magyar válogatott remek teljesítménnyel 64-48-ra legyõzte Olaszországot az U16-os Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. A mérkõzés után Igor Skocovski vezetõedzõ értékelt.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A magyar lányok extra kezdéssel alapozták meg a nagy különbségû sikert. A 16 pontos gyõzelem ugyanis azt jelentette, hogy az oroszok mögötti hármas körbeverésbõl a mieink jöttek ki a legjobban. A második helyrõl kerültünk a nyolcaddöntõbe, ahol hétfõn 18 óra 45 perctõl Litvánia lesz a rivális.

“Tudtuk, hogy kulcsfontosságú lesz hogyan megyünk bele a mérkõzésbe és ennek megfelelõen a védekezõ taktikai tervet maximálisan végrehajtották a lányok. Ennek köszönhetõen teljesen megzavartuk az olaszokat, akik védekezési hibáit is rendre ki tudtuk használni, így sikerült egy nagyobb elõnnyel vonulni az öltözõbe. Tudtuk, hogy nagy lesz a nyomás rajtunk a második félidõben és nehéz lesz tartani ezt az elõnyt, de mindig volt valaki a csapatból, aki átlendített minket a holtponton. Gratulálok a csapatnak, megmutatták, hogy tudnak nagyon fegyelmezetten, agresszíven kosárlabdázni!” – nyilatkozat Igor Skocovski vezetõedzõ.

Hirdetés