Hirdetés
Archivum

Visszatekintés az U16-os válogatott gyõztes bemutatkozására:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, pénteken megkezdõdött a 2018-as Olimpiai Reménységek Versenye. A magyar válogatott 100-47-re legyõzte Szlovákiát a Székesfehérváron zajló torna elsõ mérkõzésén. Rövid visszatekintés.

Fotó: Farkas Fanni

Fotó: Farkas Fanni

A magyar válogatott remek teljesítménnyel szerezte meg a gyõzelmet. A statisztikai lapot figyelve azt láthatjuk, hogy a mieink 47%-al dobtak mezõnybõl, a 73 kísérletbõl 34 sikeres lett. A lepattanócsatát 50-38-ra nyerte a magyar válogatott. Külön kiemelést érdemel a 23 támadólepattanó, a második esélybõl elért 18 pont. A magyar lányoknál feljegyeztek 29 szerzett labdát és 25 leindításos pontot. A keretbõl minden nevezett játékos kapott lehetõséget a bizonyításra, a szakmai stáb 9 és 21 perc között osztotta el a játékidõt. 

Fotó: Farkas Fanni

Fotó: Farkas Fanni

“Nagyon pozitívan sikerült az elsõ mérkõzésünk az ORV-n. Úgy gondolom, hogy a lányok maximálisan koncentrálva kezdték a meccset. Annak ellenére, hogy csak 3 edzésünk volt a torna elõtt, a megbeszélt feladatokat pontosan hajtották végre.” – fogalmazott a találkozót követõen Igor Skocovski, vezetõedzõ.

“Már az elsõ negyedben nagy különbségre tettünk szert. A második negyedben már volt egy-két hiba, amibõl kiderült számunkra, hogy miken kell még javítani.” – folytatta értékelését a szakvezetõ. “A második félidõben újra sikeresen és jól játszottak a lányok, ez annak köszönhetõ, hogy támadásban és védekezésben is igazi csapatként mûködtek együtt. Szeretném külön megdicsérni Rakita Lilit (21 pont, 5 szerzett labda), Kuncz Petrát (12 pont, 6 lepattanó), Habling Larát (12 pont, 7 lepattanó, 5 kiharcolt fault) és Dúl Terkát (11 pont, 5 szerzett labda,) Gratulálok a csapatnak!” – összegzett válogatottunk szövetségi kapitánya.

A magyar csapat szombaton 15 óra 30 perctõl Lengyelország ellen folytatja szereplését az Olimpiai Reménységek Versenyén.

Eredmények – december 28., péntek

Magyarország – Szlovákia 100-47 (26-8, 26-24, 24-8, 24-7)
Csehország – Lengyelország 98-41 (23-14, 21-8, 23-10, 31-9)

A magyar válogatott statisztikai lapja

Fotó: Farkas Fanni

Fotó: Farkas Fanni

Hirdetés