Hirdetés
Archivum

Visszatekintés az U20-as válogatott spanyolországi tornájára:

:

Hirdetés

Péntektõl vasárnapig a spanyolországi Ferrol városában szerepelt nemzetközi tornán a soproni U20-as Európa-bajnokságra készülõ magyar válogatott. Cziczás László szövetségi kapitányt kértük egy rövid visszatekintésre.

Fotó: facebook.com/staruniferrol/

Fotó: facebook.com/staruniferrol/

A magyar válogatott három mérkõzést játszott. Pénteken Szerbiát 72-59-re múlták felül a magyar lányok. Szombaton a házigazda Spanyolországgal szemben 87-71-re maradtak alul a mieink, majd a záró napon magabiztos játékkal 77-59-re verte Hollandiát a válogatottunk. Beszélgetésünk során Cziczás Lászlót elõször a szerbek elleni sikerrõl kérdeztük. „Nagyon szépen kontrolláltuk az egész mérkõzést és stabilak voltunk védekezésben.” – kezdte visszatekintését a szövetségi kapitány. „Két kiemelkedõ játékosra kellett figyelni a szerbeknél, szépen védekeztünk rajtuk. Végig vezetve egy nagyon sima mérkõzést játszottunk velük.”

Fotó: facebook.com/staruniferrol/

Fotó: facebook.com/staruniferrol/

A torna a szerbek legyõzése után a házigazda ellen folytatódott válogatottunk számára. Spanyolország az U20-as Európa-bajnokság címvédõje és idén is erõs, mély keretet raktak össze. „A második mérkõzést a spanyol válogatottal játszottuk, akik 15 fõs kerettel érkeztek. Minden meccsen három játékos kimaradt náluk. Egy bitang erõs csapattal találkoztunk. Nálunk Mérész Beatrix és Gereben Lívia az érettségi miatt hiányzott. Nélkülük is nagyon tisztességesen helytálltunk. Idõként jól játszva tudtak minket megverni. Látjuk, hogy a spanyoloknak mik az erõsségeik és nekünk miben kell hozzájuk felnõni. Nagyon hasznos erõfelmérõ volt, hogy látóközelben vagyunk akár még a spanyol válogatotthoz képest is.” – összegzett Cziczás László.

A tornát Hollandia ellen magabiztos teljesítménnyel zárta U20-as válogatottunk. „A harmadik mérkõzésünkön a hollandokkal játszottunk. Nagy fegyelmet kértem a lányoktól, illetve azt: nekünk most meg kell mutatni azt, hogy mit tudunk. Valamilyen szinten egy kis erõdemonstrációt kértem tõlük, amit nagyon szépen megcsináltak az elsõ félidõben. Gyakorlatilag ott már eldõlt a mérkõzés. Utána a második félidõben volt egy gyengébb periódus, de attól eltekintve nagyon meg voltam elégedve a lányokkal. Hasznos háromnapos kiránduláson vagyunk túl.” – zárta visszatekintését Cziczás László.

Fotó: facebook.com/staruniferrol/

A hajrába fordult a magyar csapat felkészülése a soproni Eb-re, kevesebb, mint két hét van hátra a július 7-én esedékes rajtig. Beszélgetésünk során arról is kérdeztük Cziczás Lászlót, hogy még mely területeken kell dolgozni a hátralévõ idõben. „Apró részfeladatok maradtak, kis finomítások lesznek. Emellett egy-két játékossal egyéni képzést fogunk csinálni. A maximális hõfokot akkorra szeretnénk elérni, amikor Sopronba utazunk.” – mondta a szövetségi kapitány.

A válogatottunk még Szlovákiával játszik két felkészülési mérkõzést. A csapathoz kedden már csatlakozik Gereben Lívia és Mérész Beatrix, így az eddig ismert hiányzókon túl teljes a keret. „A Lelik, Juhász, Pusztai trió nélkül vágunk neki az Eb-nek, viszont akik itt vannak, azok meg fognak halni a címeres mezért, abban biztos vagyok!” – zárta beszélgetésünket Cziczás László.

Hirdetés