Hirdetés
Archivum

Visszatekintés az U23-as 3×3-as válogatott debreceni szereplésére:

:

Hirdetés

Csütörtökön és pénteken Debrecenben rendezték az U23-as 3×3-as Nemzetek Ligája Közép-Kelet Konferenciájának 5. és 6. fordulóját. A magyar válogatott mindkét tornán döntõt játszott. A csütörtöki erõfelmérõt meg is nyerte csapatunk és a Konferencia összetettjében is az élen végzett. Lapunknak Süle Krisztina, szövetségi kapitány értékelt.

Rendkívül feszített programot állítottak össze az U23-as válogatottaknak Debrecenben, hiszen a Nemzetek Ligája korábbi állomásaival ellentétben ezúttal nem volt szünnap a két torna között. “Elõzetesen éreztem, hogy képesek lehetünk mindkét nap döntõt játszani. Ami nagyon kemény volt, mert így 24 óra alatt játszottunk le nyolc meccset.” – kezdte visszatekintését Süle Krisztina.

Az U23-as válogatott három hét kihagyás után állt újra munkába. Debrecent megelõzõen Szolnokon láthattuk a csapatot és az akkori felálláshoz képest két helyen változott a keret. Bach Boglárka, Doktor Anna, Jáhni Zsófia és Tóth Orsolya alkotta a Debrecenben pályára lépõ gárdát.

“A csütörtöki 5. fordulóban játszottak elõször ebben a felállásban a lányok, de ez nem okozott problémát, gyorsan összehangolódtak.” – fogalmazott Süle Krisztina, majd így folytatta: “Amit inkább érezni lehetett a játékosokon, hogy alapozásból, illetve pihenõbõl jöttek. Nagyon örültünk, hogy a csütörtöki, 5. fordulót a kiváló hangulatot teremtõ hazai közönség elõtt meg tudtuk nyerni. Imádunk Debrecenben játszani, mindig szuper a szervezés és a légkör.”

Pénteken az összetettbeli elsõ hely volt a tét. A magyar csapat a csütörtöki tornán 21 órakor fejezte be a szereplését, majd pénteken 11 óra 30 perckor ismét pályára lépett. “Az utolsó fordulóban dõlt el, hogy ki nyeri ezt a konferenciát. Tudtuk, ha döntõt játszunk, bárhogyan is alakulhat a többi csapat sorsa, biztosan mi nyerünk. Ez volt a cél. Bár a lányok nagyon fáradtak voltak és ezt érezni lehetett már az elsõ csoportmeccsen. Az elõdöntõre azonban nagyon felszívtak magukat és megmutatták, hogy “jó fából faragták” õket. A döntõben a kevésbe fáradt csapat gyõzött.” – tekintett vissza a pénteki játéknapra a szövetségi kapitány.

Az U23-as válogatottra az idei 3×3-as versenyszezonban még két nagy erõpróba vár. Elõbb a Nemzetek Ligája Szuperdöntõje a budapesti World Urban Games keretében. Ezt követõen pedig október elején a Világbajnokság Kínában. “A fõ versenyünk a Világbajnokság, ezeken a Nemzetek Ligája állomásokon arra is készültünk, gyakoroltunk. Legközelebb a budapesti döntõben lepünk pályára. Eredmény szempontjából jól alakult ez az utolsó két forduló, de azért van még min javítanunk. Ezen leszünk.” – zárta visszatekintését Süle Krisztina.

Hirdetés