Hirdetés
Archivum

Visszatekintés az Universiade küzdelmeire:

:

Hirdetés

Vasárnap este zárult a 2019-es Universiade. A nõi kosárlabda tornán a magyar válogatott a 10. helyet szerezte meg, míg a dobogó elsõ három fokát sorrendben Ausztrália, USA és Portugália foglalhatta el. Visszatekintés a tornára.

Fotó: MEFS

Fotó: MEFS

A magyar válogatott végül a 10. helyet szerezte meg. A múlt szerdai helyosztón Finnországgal szemben maradt alul nagy különbséggel. „A záró mérkõzésen játszottunk az egyik leggyengébben. Nem tudtuk megoldani a sérült játékosunk Bach Boglárka pótlását. Összességében 3-3 gyõzelem és vereség a mérleg. Meccsrõl meccsre javult a teljesítményünk. Utólag belegondolva, lehet ha a csehek elleni ki-ki meccs nem a nyitó találkozó, a nyolcba juthattunk volna. Mindenki próbálta legjobbját nyújtani. Nem lehetünk elégedetlenek.” – értékelt Horváth József szövetségi kapitány.

A torna tapasztalatairól részletesebben is volt alkalmunk beszélni Magyar Biankával, aki az elõbb említett helyosztóra így tekintett vissza:

„Sajnos már az elsõ percekben nagy különbséget alakított ki az ellenfél, ami a folytatásban csak nõtt és nõtt. Nem tudtunk a meccs egyetlen percében sem versenyben lenni a finnekkel. Fizikális kosárlabdát, gyors játékot játszottak. Rengeteg hárompontost dobtak, eközben pedig mi nagyon elfáradtunk az utolsó meccsre. A kulcsjátékosaink nem tudtak úgy teljesíteni, mint az elõzõ öt találkozón. Ez szerintem a fáradtságnak tudható be. Sajnos ez a 30 pontos különbség alakult ki. Rossz így befejezni a tornát, de nem lehetünk elégedetlenek. A 10. helyen végeztünk és Bach Boglárka, aki tényleg a húzóembere volt ennek a csapatnak, sérülése után ez a realitás sajnos. Egyébként nem érzem, hogy 30 pont lenne a csapatok között.” – összegzett válogatottunk edzõje, akit a teljes tornáról is kérdeztünk.

„Ez volt a realitás. Nem tudtunk annyit készülni, amennyit szeretnénk. Három meccset nyertünk és az elveszítettek közül igazán a csehek elleni mérkõzést sajnáljuk. Igazán jó csapatunk volt szerintem, az a gyõzelem még összejöhetett volna. Ott két ponttal maradtunk le és ha akkor nyerünk, mi jutunk a nyolc közé. Talán akkor hibáztunk. Összességében hasznos meccseket tudtunk játszani, három gyõzelmet is arattunk. Az a sajnálatos az egészben, hogy Bach Boglárka megsérült.” – összegzett Magyar Bianka, aki felé nem maradthatott el a nemzetközi kitekintésre vonatkozó kérdésünk sem.

„A rendezés terén nagy hiányosságot jelentett, hogy nem indítottak a döntõ kivételével a többi meccsre transzfer-buszt, így nehezebben lehetett követni az eseményeket. A döntõt természetesen láttuk, ott az ausztrálok megverték az amerikaiakat, elõtte a portugálok a bronzmeccsen a japánokat. Nekem ez volt az elsõ Universiádém, jó látni, hogy milyen színvonalas kosárlabdát játszanak a csapatok ezen a szinten. Hihetetlen, ahogy a portugáloknál az egyetemi kosárlabda évrõl évre fejlõdik. Ezt már az Európai Egyetemi Játékokon is megfigyeltem. A mi csoportunkból pedig a japánok elmentek a bronzmeccsig és a portugálok õket is meg tudták verni. Nagy élmény volt, rengeteg tapasztalattal térhettünk haza. Vannak, akiknek még egy Universiade beleférhet a keretbõl. Õk ezt akkor is tudják majd hasznosítani.”

Fotó: MEFS

Hirdetés