Hirdetés
Archivum

Visszatekintés az Universiade második meccsére



:

:

Hirdetés

Csütörtökön Japán ellen folytatta szereplését a magyar válogatott a 2019-es Universiadén Nápolyban. Ellentétes félidõk után 72-54-es japán siker született.

A magyar csapat a találkozó elején 6-8 pontos elõnyt épített fel, amit az elsõ 20 percben végig õrzött. A 34-26-os félidõt követõen azonban minden tekintetben nagyot fordult a játék képe. „Extra teljesítményt nyújtottunk és büszkék vagyunk a lányokra. A második félidõt dekonctráltan kezdtük és belefáradtunk abba a ritmusba, amit diktáltunk. Úgy érzem, hogy a játékvezetõk jobban tisztelték az elõzõ Universiade ezüstérmesét, mint a mi csapatunkat.” – mondta Horváth József vezetõedzõ a lefújás után.

A csoport másik mérkõzésén az ukránok kiütötték Csehországot, így a válogatottunk veresége azt jelenti, hogy a pénteki eredményektõl függetlenül a 9-16. helyért folytathatja szereplését vasárnaptól a magyar csapat. A találkozót követõen Magyar Bianka, edzõvel volt alkalmunk hosszabban beszélni a tapasztalatokról.

„Valóban álomszerûen kezdtük a meccset, mindent megvalósítottak a lányok, amit kértünk tõlük a mérkõzés elõtt. Extra elsõ félidõt játszottunk és minden taktikai variáció is bejött. Innentõl viszont ellentétes félidõket produkáltunk. A szünet után olyan játékvezetõi ítéleteket kaptunk, közte három technikai hibát, ami megpecsételte a sorsunkat. Bach Boglárka rögtön ki is pontozódott a harmadik negyed elején. Onnantól kezdve mélyrepülésbe kezdtünk, de ehhez hozzásegítettek minket a kritikán alul közremûködõ játékvezetõk. Soha nem szoktunk ilyenekkel foglalkozni, de úgy érzem: indokolatlanul segítették a japánokat. Ettõl függetlenül a második félidõben rossz döntéseket hoztunk.” – fogalmazott lapunknak Magyar Bianka.

A magyar csapatnak a folytatásban a célja nem lehet más, mint a helyosztókon a legjobban szerepelni. „Nem lehet hibáztatni a lányokat, mindent megtettünk. A 18 pontos vereséget nem érzem reálisnak. Holnap megpróbálunk javítani az ukránok ellen. Innentõl meccseket kell nyernünk. A 9. hely a cél.” – mondta válogatottunk másodedzõje, akit kérdeztünk az utolsó csoportriválisunkról Ukrajnáról is. Pénteken 10 óra 30 perctõl mérkõzünk a szintén nyeretlen gárdával, mely eddig keveset mutatott a tornán.

„A csoportból a leggyengébbnek tûnnek. Szerkezetileg nézve õket, van két magas centerük, de fizikálisan nem túl erõsek. Ettõl függetlenül a pénteki rendkívül nehéz meccs lesz. Két olyan csapat játszik, akik két vereség után jönnek. Mindkét csapat szeretné megszerezni az elsõ gyõzelmét. Ráadásul korai idõpontban játszunk, ami különösen nehézzé teszi. Megpróbáljuk kihozni a maximumot és összeszedni a csapatot, holnap megszerezni az elsõ gyõzelmet.” – összegzett Magyar Bianka.


A japánok elleni mérkõzés statisztikai lapja


 

Hirdetés