Hirdetés
Archivum

Visszatekintés az Universiade utolsó csoportmeccsére:

:

Hirdetés

Ahogy arról már hírt adtunk, a magyar válogatott eredményes játékkal magabiztos gyõzelmet aratott az Universiade utolsó csoportmeccsén Ukrajna felett. Beszámolónk kiegészítéseként következzen hagyományos visszatekintõnk.

A magyar válogatott végig vezetve aratott 63-48-as sikert aratott Ukrajna felett. “Gratulálok a lányoknak az elsõ gyõzelemhez. Mindig nehéz két vereség után megnyerni a kötelezõnek hitt találkozókat. A következõ periódusban szeretnénk sikeresen szerepelni.” – mondta Horváth József, vezetõedzõ a lefújást követõ rövid értékelésében. Válogatottunk a sikerével az A-csoport 3. helyén zárt és vasárnap Argentínával mérkõzik a 9-16. helyért.

Pénteken az esti órákban volt alkalmunk Magyar Bianka edzõvel hosszabban átbeszélni az összecsapás tapasztalatait. “Jól kezdtünk és ami véleményem szerint nagy pozitívuma volt a mérkõzésnek, hogy akik eddig kevesebbet játszottak és most pályára kerültek, nagyon szépen helytálltak és szépen teljesítettek.” – kezdte visszatekintését Magyar Bianka, akinek a szavait alátámasztja, hogy legalább nyolc percet mindenki pályán töltött a 12 fõs keretbõl.

“Két csalódott csapat találkozott és a mi csapatunkat dicséri a nagyobb arányú gyõzelem, illetve az, hogy végig koncentrálva játszottunk, nem forgott veszélyben a vezetésünk. Már az elsõ pár percekben kialakult a különbség, amit végig tartottunk. Minden statisztikai mutatóban jobbak voltunk, fegyelmezetten kosárlabdáztunk és megérdemelt gyõzelmet arattunk. Igazi csapatmunkát láttunk, a legfontosabb, hogy mindenki hozzá tudott tenni. Innentõl kezdve a cél a 9. hely.” – összegzett Magyar Bianka.

Három egymást követõ napon pályára lépett a magyar válogatott, így szombaton a keret felfrissítésén lesz a hangsúly. Ennek jegyében a szakmai stáb Nápolyba szervezett kirándulást.

A csoportok végeredménye

A negyeddöntõk párosítása

Ausztrália – Tajvan
Japán – Oroszország
Portugália – Csehország
USA – Kína

A 9-16. helyért
Finnország – Mexikó
Magyarország – Argentína
Románia – Ukrajna
Szlovákia – Kanada

Hirdetés