Hirdetés
Archivum

Visszatekintés az Universiade válogatott bemutatkozására:

:

Hirdetés

Megkezdõdött a 2019-es Universiade nõi kosárlabda tornája. A magyar válogatott az elsõ találkozóján 56-54-es vereséget szenvedett Csehországtól. Korábbi beszámolónk kiegészítéseként tekintsünk vissza röviden a találkozóra és már egy kicsit ejtsünk szót csütörtöki ellenfelünkrõl, Japánról.

A mérkõzés elején 10 pontos elõnyre tettek szert a csehek, mely után a magyar válogatott felzárkózott és a vezetést is átvette többször. Egylabdás végjáték alakult ki, amelybõl azonban riválisunk jött ki gyõztesen.

A mérkõzés után Magyar Biankával volt alkalmunk hosszabban beszélni, aki elmondta, hogy tipikus elsõ meccs volt egy nagy tornán. A küzdésre, az akarásra egy pillanatig nem lehetett panasz. Elsõsorban a pontatlanságok okoztak nehézséget. A 21 eladott labda és a kihagyott ziccerek, 29%-os lett a magyar lányok mezõnymutatója, bosszulták meg magukat.

Horváth József, vezetõedzõ is hasonlóan értékelt. “Nagyon rosszul kezdtük a mérkõzést. Nagy energiát kellett a fordításra elhasználnunk. Sok hibával játszottunk. Sajnos ennyi pontatlan dobással nem lehet mérkõzést nyerni. Megpróbálunk mindenképpen javítani.” – mondta a szakvezetõ.

Folytatás csütörtökön 17 óra 30 perctõl Japán ellen, akik Ukrajnát gyõzték le. “Elõttünk játszottak. A tipikus sajátos stílusokra jellemzõ csapattal érkeztek. Alacsonyak, gyorsak és hihetetlenül agresszíven védekeznek. Holnap kemény falat lesz nekünk. Szeretnénk velük egy jó meccset játszani, megpróbálunk mindenképpen javítani. A céljaink nem változtak.” – jellemezte a következõ riválist Magyar Bianka.
 

A csehek elleni mérkõzés hivatalos statisztikai lapja

Hirdetés